Kazna za prekoračenje brzine - presretač

A100JAN

Početnik
Poruka
29
Pozdrav ljudi,

Desila se sledeća stvar - Krenem iz Kragujevca za Bg autoputem, u jednom trenutku crni Džip (marka, ne tip vozila) iza mene stoji na metar i kreće da amblenduje toliko da ja nisam video da on ima rotaciju na sebi - presretač. Auto mi je jako nizak i njegovi prednji ksenoni su bukvalno u ravni sa mojim retrovizorom u kabini (Porsche boxter). Ja mislio neki bahati stranac me maltretira, udarim po gasu da se odaljim od njega (jer bukvalno nista nisam video), i tek kad sam se odaljio vidim zapravo plavu rotaciju s jedne strane. Maksimalno sam išao 194-195Kmh... E sad ja sam njega ostavio dobrih 300-400m. Čim sam video rotaciju usporim, pređem u sporu traku i stanem iza kamiona. On me pretiče, staje između mene i kamiona na par sekundi (mislim da je u jednom trenutku na dva blica ukljucio sva četri) vraća se u brzu traku pretiče kamion i odlazi. Dakle nije me zaustavio.

Pitanje je šta mogu da očekujem, bodovi/novčana kazna/oduzimanje dozvole itd? Nikada ranije nisam napravio bilo kakav prekršaj u saobraćaju u vozilu (par puta sam kao pešak prešao na crveno i išao sa slušalicama u ušima preko pešačkog i popio kaznu)

Kako to sad generalno funkcioniše, je l mi stiže poziv kod sudije za prekršaje - i još bitnije koliko vremena treba da stigne? Da li se ovo računa kao nasilnička vožnja i da li mogu da budem krivično gonjen?
Da li postoji šansa da neće biti ništa - nisu me zaustavili, usporio sam prakticno posle 20-30s i nisu mi ništa naplatili na naplatnoj rampi (čuo sam da i tu može da se plati kazna kad nekog neće da jure pa ga ne zaustave)

Hvala unapred na eventualnim odgovorima.

Prvi put čujem da imaju džipove presretale.
Можда је било државно возило, али не пресретач. Употреба "неких светала" код нас није баш сјајно спроведена у пракси. Било је то чак и по вестима пре пар година.

Пресретача џипова нема, никада нисам чуо за тако нешто код нас. Био бих изненађен да то постоји. А аутомобила има, разних, не само немачких.

То што ниси на наплатној рампи добио казну значи да укупно ниси прекорачио брзину... Јеси баш убрзао, али си остатак возио нпр 120, па си у укупном просеку био мањи од 130 на сат.
Иначе, камере које мере прекорачење брзине нису само на наплатним рампама, него их има на више места, мислим код сваког искључења па и чешће. На 20-30 км у просеку, мислим. Негде је објављена и мапа.

Пресретач када те ухвати ти не прашта ништа, друго при брзини 195 да ти њему побегнеш нема шансе и треће пресретач има дисплеј на задњем ветробрану на којем пише: полиција, прати ме

Мислим да си ти био жртва неког локалног ђилкоса са џипом на који је ставио блинкере. Видео те у спортском аутомобилу и решио да се игра са тобом

Da ali zašto me je pretekao iza kamiona, tj. stao između kamiona i mene? Znaci to je maks brzina 80-90... Ja sam cuo da ti snimci ne vaze ako se ne slika od napred... mislim da me je zato pretekao iako sam bio u sporoj traci... U smislu da se vidi ko je upravljao vozilom...
Ne moraju presretaci da te zaustave...

Da ali zašto me je pretekao iza kamiona, tj. stao između kamiona i mene? Znaci to je maks brzina 80-90... Ja sam cuo da ti snimci ne vaze ako se ne slika od napred... mislim da me je zato pretekao iako sam bio u sporoj traci... U smislu da se vidi ko je upravljao vozilom...
Ne moraju presretaci da te zaustave...

Играо се са тобом. Можда само да ти сними пренеражену фацу и да се после смеје

Brate daj mogu da budem u ozbiljnom problemu... Mislim nisam zaludan da izmisljam price po forumu...
I mala deca znaju da nemaju dzipove presretace. Niti bi ko normalan stao ili usporio dzipu sa blinkerima jos kada te obisao nema led rasveta policija prati me.

Zvuci kao da si hteo da otvoris temu da se pohvalis kako vozis sportaka kao pocetnik na forumu.

To ja mislim, dakle nije bitno ako ti znas sta je istina to je bitno. Ja zapravo mislim da je ceo dogadjaj izmisljen ali ne treba me tumaciti ozbiljno pre prve kafe. Srecno drug i dobro dosao na forum.

Можда је било државно возило, али не пресретач. Употреба "неких светала" код нас није баш сјајно спроведена у пракси. Било је то чак и по вестима пре пар година.

Пресретача џипова нема, никада нисам чуо за тако нешто код нас. Био бих изненађен да то постоји. А аутомобила има, разних, не само немачких.

То што ниси на наплатној рампи добио казну значи да укупно ниси прекорачио брзину... Јеси баш убрзао, али си остатак возио нпр 120, па си у укупном просеку био мањи од 130 на сат.
Иначе, камере које мере прекорачење брзине нису само на наплатним рампама, него их има на више места, мислим код сваког искључења па и чешће. На 20-30 км у просеку, мислим. Негде је објављена и мапа.
Da da ja uopšte nisam brzo vozio generalno, čak ispod 130 na dobrom delu puta... Samo me je ovaj iznervirao zbog tih svetala pa sam ga "pretekao" ...

I mala deca znaju da nemaju dzipove presretace. Niti bi ko normalan stao ili usporio dzipu sa blinkerima jos kada te obisao nema led rasveta policija prati me.

Zvuci kao da si hteo da otvoris temu da se pohvalis kako vozis sportaka kao pocetnik na forumu.

To ja mislim, dakle nije bitno ako ti znas sta je istina to je bitno. Ja zapravo mislim da je ceo dogadjaj izmisljen ali ne treba me tumaciti ozbiljno pre prve kafe. Srecno drug i dobro dosao na forum.
Sve oke :) Nije na kraju krajeva ni bitno da li je istina, hajde hipotetički da se nešto ovako desilo šta vozač može da očekuje to me zanima. Meni nije bitno da li mmi neko veruje (na forumu), meni treba info. A što se Džipova tiče, ja sam se raspitao oni uzimaju zaplenjena vozila i prebacuju ih za presretače, tako da presretač može da bude bilo koje vozilo praktično, čuo sam da oko Niša imaju neke kao stare modele sa oguljenom farbom čisto da se stopi sa masom drugih vozila.

Sve oke :) Nije na kraju krajeva ni bitno da li je istina, hajde hipotetički da se nešto ovako desilo šta vozač može da očekuje to me zanima. Meni nije bitno da li mmi neko veruje (na forumu), meni treba info. A što se Džipova tiče, ja sam se raspitao oni uzimaju zaplenjena vozila i prebacuju ih za presretače, tako da presretač može da bude bilo koje vozilo praktično, čuo sam da oko Niša imaju neke kao stare modele sa oguljenom farbom čisto da se stopi sa masom drugih vozila.
Npr ako pisemo teoretski

Mozda je lokalni debil isprobavao blinkere sa limunda 15 eura

Ne moze dzip u presretace upravo iz razloga koji navodis za grad nis, ne utapa se u masu i nije normalno.

Teoretski mogao je i avion da sleti ispred tebe ali ne bi poverovao da je presretac iz razloga jer nije normalno da avion koriste za tu namenu. Izvini ako sam ja nesto... samo cela prica zvuci...

Npr ako pisemo teoretski

Mozda je lokalni debil isprobavao blinkere sa limunda 15 eura

Ne moze dzip u presretace upravo iz razloga koji navodis za grad nis, ne utapa se u masu i nije normalno.

Teoretski mogao je i avion da sleti ispred tebe ali ne bi poverovao da je presretac iz razloga jer nije normalno da avion koriste za tu namenu. Izvini ako sam ja nesto... samo cela prica zvuci...
Tebra ja bih najviše voleo da si ti u pravu, ako je neki kreten ispobavao ksenone ekstra, samo da mi ne ode dozvola. Imao je rotaciju samo sa leve strane. Kad kažem rotaciju mislim malo plavo blinkajuće svetlo.

Пресретач када те ухвати ти не прашта ништа, друго при брзини 195 да ти њему побегнеш нема шансе и треће пресретач има дисплеј на задњем ветробрану на којем пише: полиција, прати ме

Мислим да си ти био жртва неког локалног ђилкоса са џипом на који је ставио блинкере. Видео те у спортском аутомобилу и решио да се игра са тобом
I meni se čini. Presretači su inače najčešće Škode Octavia i Superb, kao i BMW 5.

Nisam siguran koji je model bio, mislim da je Renegade.
Onako manji zaobljen... okrugla svetla... ne interesuju me ti modeli generalno pa i ne znam da prepoznam...
Nema šanse da je to, presretači su mnogo jače mašine.

Back