- Poruka
- 44.643
Ne. I dalje se daju videti.Kad sam bila zadnji put,bilo je dosta napuštenih objekata.
Jel su porušili to
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne. I dalje se daju videti.Kad sam bila zadnji put,bilo je dosta napuštenih objekata.
Jel su porušili to
Tužno,ima i neki kao hala
I ja sam videla dosta napustenih kuca, zgrada...Meni se to donekle i svidelo...Volim rusevine iz nekog razloga...Kad sam bila zadnji put,bilo je dosta napuštenih objekata.
Jel su porušili to
To je posledica krize iz 2008,gI ja sam videla dosta napustenih kuca, zgrada...Meni se to donekle i svidelo...Volim rusevine iz nekog razloga...
Evo samo nekih...
Pogledajte prilog 1589695Pogledajte prilog 1589696
Negde sam bas citala da je neki lik kupio kucu sa placem u sirem centru Kavale za 20k evra...Verovatno jedna od tih "kuca".To je posledica krize iz 2008,g
e to jesu...dok je Fortes snimao dronom ja sam se sita ispricala tamo sa nekim lokalcima, hteo da da broj, da ga posetimo...kada sam kupovala neko srebro covek me nije pustao iz prodavnice...dao mi stolicu, papiric, zapisivao mi restorane, sta treba da se proba, koje vino da kupimo...i jos me terao da citam da bude siguran Jedva sam se izvukla odatle...Stvarno su onako ljudski divniKavala je divna,i Grci iz Kavale su divni
Meni i drugarici su taksisti čuvali kola,da ne platimo kaznu.
Ladno uparkirali kola dole kod njih na stanici
Grčka je ako ne gledamo ništa drugo mnogo veća od CG, ne mogu da se porede ako gledamo samo ponudu plaža a ne nešto drugo.Upravo stigli kući iz Kavale.
Inače grčka mi je ponudila više nego što sam očekivao jer sam bio prvi put. Obišao sam kavalu, tasos i Vurvuru. Cene su mnogo manje nego što sam očekivao. Giros ima da se nađe za oko 5 evra i to dobar, pića su možda malo skuplja nego kod nas...
Za ceo boravak sam imao samo jednu neprijatnost koja nije morala da mi se desi na prvom odlasku ali eto...
Najviše sam iznenađen koliko sadržja ima. Na primer nisam imao pojma da kod njih ima kvad da se iznajmi jer mislim da u CG nema, bar ja nisam video a prosao sma je uzduz i popreko. Ajde što ima, nego cena je jedno 5-10 puta manja nego kod nas. Ja sam juče iznajmio za 70 evra dan. Na zlatiboru je sat 80 ili 100. Ajde i to, nego nemaš niakve limite dok kod nas je dnevni limit 100 km. Kao što rekoh, juče sam na tasosu iznajmio i obišao ceo tasos u krug, a na istočnoj obali silazio i na plaže i mestašca. Za mene vrhunski doživljaj.
Drugog dana kad sam došao u Nea Peramos sam
iznajmio brodić za 80 evra od 10 do 14 h. I to je po
meni posebno iskustvo koje nema često da se doživi.
Takođe, hteo sam da vidim i sitoniju, i pre 3 dana smo otišli u Vurvuru i iznajmili brodić ceo dan za 100 evra. Što je po meni opet sasvim normalna cena. Doduše mi smo dobili manji sa malo slabijim motorom, inače su 140-160 po danu i u nijih staje 5-7 ljudi. Tamo smo obilazili jedno ostrvo gde ima dosta plaža gde je voda kao na reklamama za maldive. Na 10-15m dubine vidiš ribocu kako pliva na dnu. E tu se i desila ta neprijadnost koja nam je malo i pokvarila odmor. Devojka je na tom brodiću kad je skakala u vodu zakačila jednu od šipkica koje nose onaj krpeni suncobran i iskrivila je. Kada smo došli popodne da vratimo brodić taj što izdaje nam je naplatio 180 evra tu štetu. Po meni krajnje nekorektno i negostoprimljivo. Ta šteta jednostavno ne košta toliko. Ostali kod kojih smo najmili vozila (kvadove i brodiće) nisu ni gledali kakve vratimo jer znaju verovatno da je to rental i kako rental mašine prolaze...
Uglavnom grci su dosta gostoprimljiviji od crnogoraca iako i jedni i drugi uzimaju pare ali lepša mi je atmosfera. Nadam se da je to što nam se desilo izuzetak i trudim se da mi ne pokvati sliku o grcima i grčkoj koja je sa sada baš dobra.
Uglavnom, sigurno ću se vratiti a razloga ima mnogo. Pristupačne cene, prelepa priroda i topla voda, kvadovi i brodovi na izvolte a ja sam ljubitelj baš toga. Naravno, lepa je i cela atmosfera kao i raznovrsnost. Ja sam samo mali deo grčke video i doživeo, a ko zna šta sve ima da se vidi i obiđe...
I da, nisam fasovao ni jedan virus, ni respiratorni ni stomačni (u cg od 6 godina 3 jesam)
Umalo da zaboravim jednu od najvažnijih stvari, parking je na tasosu besplatan čak i u strogom centru (budva 2 evra sat), a u kvali 2 evra 6 sati. Na plažama isto besplatno (u cg ograđena njiva i momak naplaćuje 2-5 evra dan).
Nije da blatim crnu goru, ali to sa parkingom stvarno nema smisla.
Ići ću ja verovatno opet i u cg, ali ovo je činjenično stanje.