Kava su vam prijateljstva takve i ljubavi...da li je to tako?

Ja mislim da sam uravnotežena. Baš me ovo podsetilo na period kad smo bili mlađi, pa kad neko nađe momka-devojku, zaboravi prijatelje; ili kao što je neko ovde ispričao - toliko si zaluđen prijateljima da se ponašaš kao da partner ne postoji. Ne spadam ni u jednu od ove dve grupe.
I isto tako, sam popustljiva i 'oprostljiva' i prema prijateljima i prema partneru.

Kad volem - volem :heart:

Uh, ja prijateljima malo prastam a kad sam zaljubljena skoro sve.. Umem da budem preostra prema nekim ljudima koje znam citav zivot , a ponesena romanticnim osecanjima da predjem preko mnogih stvari.. Generalno , nisam zlopamtilo, ali bih volela da budem treci uravnotezeni tip ;)

Jos samo da stavim potpis...:)Kao da sam ja pisala...Svaka cast, Goddess Flertus...:)

Ja mislim da su ljudi u prijateljskim i u ljubavnim odnosima veoma cesto isti.
Ako je prijateljska veza jaka-moze se porediti sa emotivnom vezom dvoje ljudi.
Naravno bez culnih zadovoljstava.
Opet...ja imam drugaciji odnos prema momku i prema drugaricama/drugovima.
Ljubavna igra izmedju dvoje ljudi ipak mora da sadrzi neke taktike(male,cisto da nam bude sladje),igru macke i misa-a verujem da u prijateljskoj vezi izmedju dvoje ljudi ne bi trebalo biti toga;):D

Ranije sam bila stroga i prema prijateljima i prema muskarcima... a vremenom sam postala sve tolerantnija... sada "prastam" i prijateljima i muzu... samo sto to vise nije prastanje, jer se u stvari vise ni ne naljutim :) Nekako sam naucila da gledam svoja posla i idem svojim putem, a kome je ok - dobrodosao je da se prikljuci, a ako mu se nece - ne mora. Vidimo se kasnije, ili se ne vidimo... :whistling:

(uz ovaj post bi mi legla neka Dilanova pesma, nemam pojma zasto)

Čini mi se da je veće poklapanje potrebno u ljubavnom odnosu nego u prijateljstvu, i samim tim tolerantnija sam prema prijateljima. Npr sa nekim jako dobrim prijateljima ne bih želela da odem na letovanje, toliko se razlikujemo, ali imaju neke osobine koje me oduševljavaju i zbog kojih volim da se družim sa njima, npr ekscentričnost. Ali sa takvim dečkom ne bih mogla da budem, ne bismo se slagali uopšte.:)

Neko je prema partneru popustljiviji, ili cesce "progleda kroz prste" a sa druge strane prema prijateljima je rigorozan, i neka mala stvar moze da nam poljulja poverenje, u stanju smo da zapamtimo i sitnice gde nam nije bas bilo pravo...

Imamo i obrnute situacije, pred prijateljima pogresimo, onda isto tako smo u stanju da im i oprostimo, i ohoho krupne stvari, ali sa partnerom smo poprilicno iskljucivi, neki neoprezan gest, ili recenica nas dovodi maltene do suza, ili smo u stanju da mu "vratimo" i za neku banalnu stvar...

Da li to znaci da jedna izgradjena i stabilna licnost ima jednak odnos sa partnerom kao sa recimo najboljim prijateljem? (u svetlu tolerancije naravno)
Ok,i da izuzmemo ono da svaki odnos varira, da se menja, da nikad ne moze da bude isti itd....

Onako ugrubo, da li sebe prepoznajete u prvoj, drugoj ili trecoj grupi i zasto?

Ja, slobodno mogu da kazem, da sam ranije bila u drugoj grupi i da sam razdvajala odnos u prijateljstvu i odnos u ljubavi.... sada sam, nadam se, u ovoj trecoj tkz. uravnotezenoj!

Moj odnos prema dragim osobama,bilo prijateljima ili partnerom, je isti po pitanju tolerancije.Sta ne bih oprostila sebi,ne bih ni njima.

Back