Католичка црква у Србији

Свети Јован Шангајски је причешћивао католике. Тако треба и наши православни свештеници да раде. То су крштене душе. Можда се неко и заинтересује за православље па добијемо изграђене вернике (који често иду на службе и редовно се моле Богу).

Ха, ха, ха, обрисана моја порука у којој сам написао да је срамота истовремено називати католике и англиканци јеретицима, а истовремено жицати од њих помоћ свих могућих врста а нарочито богослужбене просторе и студентске стипендије. Нису они глупи, да не знају шта им се прича иза леђа.

Da, koja je sigurno pre toga presla u pravoslavlje, drugi nacin ne postoji da se neko pricesti.
Није. Жена је била на смрти а није било у близи католичког свештеника. Владика је видео прозорљиво о чему се ради, сам дошао и исповедио католикињу и причестио је. Каква конверзија. Католици су му слали своју децу кад су болесна да их благослови и иста су одмах оздрављала. Никада није одбио да се помоли за болесног католика или протестанта и притом није им говорио: шта хоћете ви јеретици, пређите на православље и слично.

Није. Жена је била на смрти а није било у близи католичког свештеника. Владика је видео прозорљиво о чему се ради, сам дошао и исповедио католикињу и причестио је. Каква конверзија. Католици су му слали своју децу кад су болесна да их благослови и иста су одмах оздрављала. Никада није одбио да се помоли за болесног католика или протестанта и притом није им говорио: шта хоћете ви јеретици, пређите на православље и слично.
Ne moze da se pricescuje neko ko je inoveran, ne moze da se molimo zajedno sa inovernima.
Svaka cast Jovanu Sangajskom ako je tako stvarno radio ali on nije jedan od svetih otaca Crkve koji su Duhom Svetim nadahnuti doneli pravila i zakone sta i kako treba raditi.

Пишем по сећању. Потражићу, чекај.
Дедер не лупај...

То је једна бака из удаљеног градића у Америци, коју нико није због непокретности посећивао нити крстио, а хтела је прећи у православље...

Наравно да ће такве пресмртне случајеве да крсти клиничким крштењем и причести на самрти...

То да је та бака клинички крштена (поново што би би екуменисти рекли) у том твом спин линку сигуртно не стоји...

Дедер не лупај...

То је једна бака из удаљеног градића у Америци, коју нико није због непокретности посећивао нити крстио, а хтела је прећи у православље...

Наравно да ће такве пресмртне случајеве да крсти клиничким крштењем и причести на самрти...

То да је та бака клинички крштена (поново што би би екуменисти рекли) у том твом спин линку сигуртно не стоји...
Не, то је било у Кини а то сад Руси крију ко змија ноге.

Престани да лажеш својим језуитским спиновањем повјести о свецу...

Та ''бивша католкиња'' је прво клинички православно крштена НЕПОГУЖЕЊЕМ, па причешћена, то ти не знаш... Дакле не да није умрала ко католкиња, већ се и успела причестити на смрти, то је радост а не контраверза, да светитељ чупа душе из јереси у задљњем тренутку...

Престани да лажеш својим језуитским спиновањем повјести о свецу...

Та ''бивша католкиња'' је прво клинички православно крштена НЕПОГУЖЕЊЕМ, па причешћена, то ти не знаш... Дакле не да није умрала ко католкиња, већ се и успела причестити на смрти, то је радост а не контраверза, да светитељ чупа душе из јереси у задљњем тренутку...
Где то пише?

Не, то је било у Кини а то сад Руси крију ко змија ноге.
Престани лагати више...

У Шангају је био хаос сплеткарења пре избаивања светог Јована одатле из његове епархије... Твоја МП га је на личну ургенцију Пимена избацила из Шангаја уз помоћ Комунистичких власти Кине...

Престани лагати више...

У Шангају је био хаос сплеткарења пре избаивања светог Јована одатле из његове епархије... Твоја МП га је на личну ургенцију Пимена избацила из Шангаја уз помоћ Комунистичких власти Кине...
Мислиш да је то клевета.

Престани лагати више...

Мислиш да је
Зини да ти кажем...
Да ли би ти причестио католикињу или католика да ти стане у ред са осталим верницима?
Ја бих.

Ти си расадник клевета и мистификација, отрован ко зна којим читањима са линкова оне твоје језуитске наказе Александра Мења...
Ха, ха, ха. А у подворју Антиохијске патријаршије у Русији нормално причешћују католике. Виђено.

Мислиш да је

Да ли би ти причестио католикињу или католика да ти стане у ред са осталим верницима?
Ја бих.
Прво се крштавају по нашем канонском православном обреду, па се причешћују... Додуше постоји и икономија миропомазањем без формалног крштења, али то зависи од расуђивања епископи од околности и личности које се примају у цркву...

Ха, ха, ха. А у подворју Антиохијске патријаршије у Русији нормално причешћују католике. Виђено.
То не спорим... Знам да Грко-Сиријци, стари језуити из Фанара, одавно гурају свој језуитизам у Православље где год их грубо не отерају...

Back