Ovo je dobro za uporedno bogoslovlje. Pročitati stav Katoličke crkve, pa Pravoslavne crkve. Pa dati svoj komentar
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Свети Кипријан КартагинскиНи мученичка крв не може опрати грех раскола. Не може бити мученик онај ко није у Цркви, нити може доћи у Царство Божије онај који напусти своју Цркву која ће тамо царевати.
Дали си погледао чланак патријарха Сергија и цитате које сам поставио из њега?Свети Кипријан Картагински
Дали си погледао чланак патријарха Сергија и цитате које сам поставио из њега?
Онда су садашњи патријарх и сав сабор епископа који га је изабрао и општи с њиме јеретици јер толеришу такве ствари.
Ne čitaj ništa od katolika, sve su pobrkali emocije sa principima i obratno...Ovo je dobro za uporedno bogoslovlje. Pročitati stav Katoličke crkve, pa Pravoslavne crkve. Pa dati svoj komentar
Tekst je besmislica i poturačina obnovljenaca koji znaju koliko je Filaret bio protiv katolika. Filaretov katihizis je sam odgovor na sebe, a naknadna tumačenja slobodno zaboravi jer su lične prirode tj. NebitniЈако поучан рад:
https://azbyka.ru/otechnik/bogoslov...oroj-poloviny-19-pervoj-poloviny-20-veka/#0_4
"Треба напоменути да је у Катихизису Св. Филарет се није усуђивао да укључи нека од својих мишљења, увиђајући разлику између својих приватних теолошких мишљења и истраживања од непогрешивог учења Православне Цркве, иако је у својим приватним писмима понекад дозвољавао лично мишљење о делимичном очувању благодати код католика."
Ne mogu sad naći mesto, uglavnom gde si pisao kako je sv. Jovan Maksimović primao pod svoj omofor novokalendarce, napisao si da su oni jeretici. Nisu. Grešiš.Tekst je besmislica i poturačina obnovljenaca koji znaju koliko je Filaret bio protiv katolika. Filaretov katihizis je sam odgovor na sebe, a naknadna tumačenja slobodno zaboravi jer su lične prirode tj. Nebitni
Новокалендарци уопште нису ни близу јереси.Ne mogu sad naći mesto, uglavnom gde si pisao kako je sv. Jovan Maksimović primao pod svoj omofor novokalendarce, napisao si da su oni jeretici. Nisu. Grešiš.
Tako je. Evo jedna dobra molitva prepisana od rimokatolika: Sveti Mihajlo Arhanđele, brani nas u boju; budi naša zaštita od zla i đavolskih zamki. Neka ga Bog ukori, ponizno se molimo: a ti, Vojvodo nebeske vojske, silom Božijom baci u pakao satanu i sve druge zle duhove koji lutaju po svetu tražeći propast duša. AminНовокалендарци уопште нису ни близу јереси.
Novokalendarci tad nisu bili jeretici,vec samo raskolnici...Ne mogu sad naći mesto, uglavnom gde si pisao kako je sv. Jovan Maksimović primao pod svoj omofor novokalendarce, napisao si da su oni jeretici. Nisu. Grešiš.
Сад већ паметујеш. Нису јеретици.Novokalendarci tad nisu bili jeretici,vec samo raskolnici...
Danas uz dogmatizaciju tog zloučenja u jeres ekumenizma kao temelj lažnog jedinstva zapada i istoka, novokalendarci su i jeretici, a ne samo raskolnici, zlo je mnogo napredovalo od 60tih na ovamo...
Živimo u doba ogoljenog zla samoumlja ekumenista, a ne prekrivenog ko u vreme svetog Jovana Šangajskog, pravi razliku posle 60+ godina jeretikovanja modernista u mantijama i današnjice...
Па ако екуменизам није јерес, онда нису ни они, иако су коловође тог зла међу православимаСад већ паметујеш. Нису јеретици.
Дали су изменили Сим/б/в/ол вере или догмате? Још нису!Па ако екуменизам није јерес, онда нису ни они, иако су коловође тог зла међу православима
У пракси су све изменили, то је довољно за јерес, званична форма и пракса - ниђе везе...Дали су изменили Сим/б/в/ол вере или догмате? Још нису!
Још није папа у диптисима, нема саслуживања... Фантазираш.У пракси су све изменили, то је довољно за јерес, званична форма и пракса - ниђе везе...
Иначе Званично верују у две цркве, два плућна крила са два поглавара, где је већи љубљени ти папе...
Лажеш сам себе болесно... Пун интернет филмића где се саслужује ЈАВНОЈош није папа у диптисима, нема саслуживања... Фантазираш.
Није. То је само гостовање. Туризам. Куртоазија. Нема саслуживања, ни причешћивања. Углавном православни не носе епитахиље, омофоре и друге литургијске одежде кад су у гостима.Лажеш сам себе болесно... Пун интернет филмића где се саслужује ЈАВНО