Аутор је протопрезвитер ставрофор Александар Живановић. Линк:
https://drive.google.com/file/d/1npINEJUQANgm90N4-5DSHvXEUCfg295I/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1npINEJUQANgm90N4-5DSHvXEUCfg295I/view?usp=drivesdk
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima različitih autora. Katihizis je udžbenik za početnike u veri, bukvar, sa čestim sadržajem - pitanje - odgovor. Razlika može biti u opširnosti, da li su za decu, odrasle...jel mozes da objasnis da katihazis ima raznih tj od razlicitih autora,jesu li svi isti ,u cemu je razlika?
Ovde. Neke rečenice iz katihizisa mogu izazvati zanimljive rasprave.
to vidim nego sam mislio da saljes nesto novo .citam pa pauza stigo sam do polaEvo i u tekstualnom obliku navedeni katihizi. Deo po deo
У питању су уџбеници за школу. Православни катихизис је предмет који се оцењивао у време пре другог светског рата.jel mozes da objasnis da katihazis ima raznih tj od razlicitih autora,jesu li svi isti ,u cemu je razlika?
Treba čitati stare knjige jer se sad propoveda druga teologija. Ovo je staropravoslavna vera.У питању су уџбеници за школу. Православни катихизис је предмет који се оцењивао у време пре другог светског рата.
Катихизиси су књиге за катихете, тј. Оглашене људе који треба да се крсте у цркви... Користе се и за крштену децу, која морају да уче Христове Заповести сажете у тим катихизисима..jel mozes da objasnis da katihazis ima raznih tj od razlicitih autora,jesu li svi isti ,u cemu je razlika?
imam Nikolajevu "Vera Svetih" ...Катихизиси су књиге за катихете, тј. Оглашене људе који треба да се крсте у цркви... Користе се и за крштену децу, која морају да уче Христове Заповести сажете у тим катихизисима..
Неки катихизиси су само за клинце школарце, тј. Мањкави су, и нису довољно јасни и сажети...
Најбољи катихизис је светог Филарета Московског, јер прецизира само битно...
Руски су најбољи, јер су имали јаку традицију са семинаријама и академије, за разлику од Срба, Грка, Бугара и Румуна, који су били махом Турско неписмено робље, које је у простоти чувало веру, а не стручно ко Руси...