bedmadafaka
Početnik
- Poruka
- 27
...nisam mogao napisati oba posta u isto vrijeme jer su se klinci probudili pa sam imao obveza...
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...ajme hvala ti, smijem li si zapljeskati...
...
...wing chun je nastao kao stil koji je trebao pobiti sve ondašnje stilove u šaolinu, uz skraćivanje vremena majstorstva, neznam dali se radilo o 5 ili 7 stilova plus ostale tehnike (shuang suo gong, zu she gong, zhu ye shou gong, xian rhen zhang, gang rou fa, yang gang shou, tie sha zhang, shi zhu gong, ba wang zhou, nian hua gong...ima ih još)...danas je win čun sve nego vin čun, pitaj jednog majstora vin čuna koje su to još tehnike šaolina koje se moraju raditi da bi vin čun bio potpun, neka ti također kažu nešto o jingu i jangu vin čuna kao vrhunske borilačke vještine u šaolinu-neznaju ni jedan...svi se furaju na či sao, či sao u vin čunu kada je napravljen, nije predstavljao više od 2 posto te vještine, sada je on 70 posto...
Pozdrav svima

pozdrav svim zainteresovanim katašima. Vidim da je tema duboko obrađena sa svih aspekata,ali na žalost moram na posao, pa nemam trenutno vremena da iščitam baš sve,izvinjavam se unapred. Reći ću Vam samo par stvari. U karate sportu sam trideset godina,od 1979., bila sam i takmičar (reprezentativac od 1990. do 1995. još za vremeSFRJ), bila sam i danas sam trener (od 1992.), takođe sam i internacionalni sudija u WKC federaciji. Mislim da znam šta govorim .
KATA JE FILOZOFIJA LJUDSKOG UMA I TELA. Savršenstvo!!!!
Onda sam ja dobar filozofpozdrav svim zainteresovanim katašima. Vidim da je tema duboko obrađena sa svih aspekata,ali na žalost moram na posao, pa nemam trenutno vremena da iščitam baš sve,izvinjavam se unapred. Reći ću Vam samo par stvari. U karate sportu sam trideset godina,od 1979., bila sam i takmičar (reprezentativac od 1990. do 1995. još za vremeSFRJ), bila sam i danas sam trener (od 1992.), takođe sam i internacionalni sudija u WKC federaciji. Mislim da znam šta govorim .

Evo sta ja mislim,naravno da jeste jer kvari stav i kvari osnovnu tehniku?Postovanje. Interesuje me samo jedna stvar, koju zelim da cujem od osobe sa tolikim iskustvom u Karate-u. Da li mislite da je uvodjenje sportskog karatea(mislim na borbe iz istoga...) upropastilo primenljivost jedne solidne istocne vestine?
A to opet kažu klizači za piruetu, jahači za galop sa vetrom u kosi, jedriličari kad uhvate puna jedra vetra... svakom je svoja rabota koja ga ispunjava filozofija ljudskog uma i tela i savršenstvo. To je sve individualno.

Postovanje. Interesuje me samo jedna stvar, koju zelim da cujem od osobe sa tolikim iskustvom u Karate-u. Da li mislite da je uvodjenje sportskog karatea(mislim na borbe iz istoga...) upropastilo primenljivost jedne solidne istocne vestine?
Zato se bavite sportom,dovodite decu u salu,jer samo tako možete videti i osetiti umetnost stvaranja.
A zasto ne i na livadu, tj. otvoreni teren? Zasto ne i na neki ples ili drugi oblik fizickog izraza?

SVAKI JE SPORT FILOZOFIJA UMA I TELA.

Sport je sklad i komunikacija uma i tela...
Po toj "definiciji", zasto ne balet? Ako si ikada gledao vrhunske igrace, jasno ti je da oni pokazuju daleko visi nivo tog sklada nego vecina vezbaca borilackih vestina, koliko god se potonji deklarativno pozivali na taj sklad kao primarni motiv u vezbanju.