Kasnjenje u otplati kredita

DocWeb

Obećava
Poruka
62
Pozdrav,

kakve su posledice u kasnjenju otplate kredita, naime imam zavrsen kredit u Intezi, koji je trebao biti isplacen prosli mesec, a meni je ostalo jos 70.000 dinara, ali se nazalost nalazim u gadnoj finansijskoj situaciji koja ce se ubrzo popraviti. U Rajfajzen imam tekuci kredit, sa kasnjenjem oko 20.000 dinara i u AIK jos jedan gde kasnim oko 10.000 din.

Vec posle 60 dana imam docnje od Rajf i Inteze, zanima me sta se dalje desava ako otplacujem delimicno ili nista jos ovaj mesec, zovu me non stop i iskreno mi je stres na milion zbog toga. Bas me briga sto sam blokiran 3 godine u kreditnom i onako ne zelim ni da vidim banke vise, nego me brine da mi se ne skine zarada odjednom ili tako nesto?

Verovatno cu uci u 100-ti dan ovaj mesec, mozda i vise kako kasnim sa ratama ili delimicno placam.

Inace ja sam fenomen sa tim bankama, imam preko 20 kredita sve su manji, ali sam kad god mi zaskripi malo dizao kredit, imam porodicu, podstanari smo, samo ja radim i imam programersku zaradu trenutno od 2000 eur i zbog toga smo se opustili i trosili pa malo vise od proseka, vozi se svaki dan oko 50-100km i to moramo tako uz kiriju, racune, treninge i sada banke gde imam sada 60.000 din rate, to me sve strasno blokira u normalnom funkcionisanju, ono sto je dobro je sto smo se dozvali pameti

Pozdrav,

kakve su posledice u kasnjenju otplate kredita, naime imam zavrsen kredit u Intezi, koji je trebao biti isplacen prosli mesec, a meni je ostalo jos 70.000 dinara, ali se nazalost nalazim u gadnoj finansijskoj situaciji koja ce se ubrzo popraviti. U Rajfajzen imam tekuci kredit, sa kasnjenjem oko 20.000 dinara i u AIK jos jedan gde kasnim oko 10.000 din.

Vec posle 60 dana imam docnje od Rajf i Inteze, zanima me sta se dalje desava ako otplacujem delimicno ili nista jos ovaj mesec, zovu me non stop i iskreno mi je stres na milion zbog toga. Bas me briga sto sam blokiran 3 godine u kreditnom i onako ne zelim ni da vidim banke vise, nego me brine da mi se ne skine zarada odjednom ili tako nesto?

Verovatno cu uci u 100-ti dan ovaj mesec, mozda i vise kako kasnim sa ratama ili delimicno placam.
jednostavno, ako imas poteskoca u otplati kredita, obrati se svojoj banci i pokusaj da dogovoris neki oblik reprogramiranja kredita ili privremenog smanjenja mesecne rate kako bi izbegao dodatne posledice kasnjenja.
banke zive od takvih kao sto si ti koji uzumaju preskupe kes-kredite, ako zaista zaradjujes toliko koliko kazes, verujem da ce ti vrlo rado izaci u susret ;)

svako ima svoju kreditnu sposobnost... ako u tvojoj postoji jos prostora
uzmi kredit za refinansiranje svih tih zaostalih kredita i objedini i resio si problem.

premda mi je prica malo klimava..sta ce ti kredit sa tolikom platom?
jednostavno, trosio sam vise nego sto sam zaradio, samo na kucne troskove odlazi preko 1000 eura (300 eur gorivo, 300 eur kirija, 300 eur racuni, 200 eur trenizni), minimum 500 eur je potrebno da bi izdrzali mesec dana (300 eur hrana najmanje, 200 eur cigare nazalost, ja nisam pusac i ne mogu uticati na to) i sta god smo hteli preko je to islo u kredite ako je prelazilo cifre od 200 eura, shopping, putavanje, popravke auta, tipa menjac otisao dali 1000 eura, uzeli smo 2 auta (tu je 6000 eur kredita), registracije, laptop, takmicenja...

Back