Karma, Reinkarnacija, Vaskrsnuce...

Ne moze se reci, ako je ubijala iz samoodbrane, mogle je ubiti, ali ne i ubijati... ;)
A ko je i uopste rekao da je devojka ubijala, rekla je samo da su je " uklonili " zbog prevelike mudrosti i bila je pretnja svima... Jedino mi je nejasno, zasto se ljudi koji su svoje odradili bez grehova vracaju na zemlju...?
Da li da se ponovo dokazu jer nisu imali piliku u prvom zivotu ili je po sredi nesto drugo... ? :think:

Kako mislis ljudi bez greha? Kako znas da nisu gresili pre?
Od koje godine u istoriji pocinje reinkarnacija? Kada je to pocelo?

Da li je moguce da je neki od tih mrava osoba koja je mnogo gresila. Npr, neki SS ovac ili masovni ubica, pa ubijajuci njega mrava, njemu se naplacuje karmicki dug.
Da li zivotinje imaju dusu?
Da li SVE zivotinje imaju dusu?
Da li biljke imaju dusu?

Da li neka ubijena osoba (koja je gresila, i ima kramicki dug naravno) u sledecoj reinkarnaciji moze biti navedena karmickim privlacenjem da se osveti?

Life feeds on life, feeds on life, feeds on life.... Ovo istrebljivanje mrava, je otklanjanje pretnje sopstvenom bicu, borba za teritoriju. Mogucnost da je to greh je eventualno ubijanje kao ispoljavanje puke zelje za ubijanjem, koja moze prerasti u nesto vise, ubistvo coveka sto bi generisalo 'pravu' karmu.

Nesto me kopka ovih dana, jednostavno, svaki covek je gresnik, i sad kako bi to bilo kada bi za svaku sitnicu ispastali?! :P
Na žalost mi svaki dan ispaštamo zbog nečega.Ni jedan dan ne prođe bez briga i problema.
Pa i onaj najsavršeniji i najsrećniji dan ima sitne nevolje.

Jedan poznati " svestenik u farmerkama " navodi da ukoliko vidimo jednog jedinog mrava na putu da ga nikako ne zgazimo, pa makar morali i nogu uganuti, e sad, sta ako ga ja zgazim, ocu da kazem da svi tokom zivota ako bi se racunalo i gazenje mrava, napravimo beskonacan broj grehova.... Kolko bi onda dugo trajao nas proces reinkarnacije?
Taj sveštenik je fanatik i preuveličava stvar.Po njemu niko ne bi trebao da ima nogu.
Gaženje mrava nikako ne može da se uporedi sa recimo ubistvom čoveka.Gaženje mrava je zanemarivo u odnosu na neke druge stvari koji ljudi rade.No ipak ima posledicu,možda nas ujede komarac ili mrav,ili nas nešto uštine.Ništa se ne događa slučajno.Svaka sitnica koji se dešava sa nama imaju odjek iz prošlosti naše duše.Znači sitnice kao grehove ne možeš nagomilati kao karma,jer bezbroj načina imaš da ih otplatiš.Ali za teže grehove mora postojati određene situacije ako ne u ovom životu možda u narednim budućim životima,a takve situacije karmičćke posledice privlače kao izuzetan jak magnet.

Da li je moguce da je neki od tih mrava osoba koja je mnogo gresila. Npr, neki SS ovac ili masovni ubica, pa ubijajuci njega mrava, njemu se naplacuje karmicki dug. - Ne
Da li zivotinje imaju dusu? - Da
Da li SVE zivotinje imaju dusu? - Da
Da li biljke imaju dusu? - Da

Da li neka ubijena osoba (koja je gresila, i ima kramicki dug naravno) u sledecoj reinkarnaciji moze biti navedena karmickim privlacenjem da se osveti? - Prilikom inkarnacija sećanje na prošli život se pokriva u duši,kako bi se čovek koncetrisao na trenutni život,a ne na prošle živote.Osveta ne može da se desi karmičkim privlačenjem već karakterom duše koji karakter razvijao tokom više inkarnacija.

Da li je moguce da je neki od tih mrava osoba koja je mnogo gresila. Npr, neki SS ovac ili masovni ubica, pa ubijajuci njega mrava, njemu se naplacuje karmicki dug. - Ne

Da li neka ubijena osoba (koja je gresila, i ima kramicki dug naravno) u sledecoj reinkarnaciji moze biti navedena karmickim privlacenjem da se osveti? - Prilikom inkarnacija sećanje na prošli život se pokriva u duši,kako bi se čovek koncetrisao na trenutni život,a ne na prošle živote.Osveta ne može da se desi karmičkim privlačenjem već karakterom duše koji karakter razvijao tokom više inkarnacija.

ti si me nessto sumnjiv....:rtfm:

:hvala:

Zasto ne moze ovo sa mravima?
Kako se moze saznati nesto o poslom zivotu?

Ako se prosli zivot 'pokriva', onda nema sanse da dodje do osvete, zar ne?
Znaci, svako ubistvo koje se desi, je 'svez' greh?

Na žalost mi svaki dan ispaštamo zbog nečega.Ni jedan dan ne prođe bez briga i problema.
Pa i onaj najsavršeniji i najsrećniji dan ima sitne nevolje.

Taj sveštenik je fanatik i preuveličava stvar.Po njemu niko ne bi trebao da ima nogu.
Gaženje mrava nikako ne može da se uporedi sa recimo ubistvom čoveka.Gaženje mrava je zanemarivo u odnosu na neke druge stvari koji ljudi rade.No ipak ima posledicu,možda nas ujede komarac ili mrav,ili nas nešto uštine.Ništa se ne događa slučajno.Svaka sitnica koji se dešava sa nama imaju odjek iz prošlosti naše duše.Znači sitnice kao grehove ne možeš nagomilati kao karma,jer bezbroj načina imaš da ih otplatiš.Ali za teže grehove mora postojati određene situacije ako ne u ovom životu možda u narednim budućim životima,a takve situacije karmičćke posledice privlače kao izuzetan jak magnet.

pa svestenik je covek, sta ces... :D

Nema potrebe da ga shvatim,pošto već živimo u haosu,sa ili bez harmonije sa vrlo malo tehnologije.:D

Pa i nema.... :confused:

a i skoro je nemoguce da se shvati......posto moj haos nije haos kakav ljudi znaju,sto isto vazi i za harmoniju,tako da je onda veoma tesko uklopiti ta dva. :)
a kad kazem malo tehnologije........mislim na bukvalno veoma malo. :mrgreen::confused::neutral:
posto mnogo vise volim prirodu. :):)

Back