Karlos Alkaras i povrede

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
71.359

Spisak povreda Karlosa Alkarasa

- US open 2021 - Pucanje abdominalnog mišića, istegnuće prepona, povukao se u 1/4 finala

- Pariz 2022 - Bol u stomačnim mišićima, povukao se sa turnira

- Torino 2022 - Pucanje abdominalnog mišića, povukao se sa turnira

- Australijan open 2023 - Povreda butnog mišića, povukao se sa turnira


Rio 2023 - Istegnuće mišića tetive kolena, izgubio finale od Norija zbog otežanog kretanja

- Akapulko 2023 - Povukao se sa turnira zbog istegnuća tetive kolena

- Majami 2023 - Grčevi i poraz od Sinera usled otežanog kretanja

- Monte Karlo 2023 - Povreda spinalnog mišića i zgloba ruke, povukao se sa turnira

- Rolan Garos 2023 - grčevi i povreda zgloba leve ruke, poraz od Đokovića

- Bazel 2023 - Bol u donjem delu leđa i povreda stopala, povukao se sa turnira

- Rio 2024 – Povreda skočnog zgloba, predaja u drugom gemu na startu turnira protiv Tijaga Monteira

Monte Karlo 2024 – Povreda desne ruke, ručnog zgloba

Preveliki broj mečeva

Prvi i možda glavni razlog za ovako česte povrede jeste preveliki broj mečeva koje mladi Španac igra tokom sezone.

Posle Grend slema, odlučio je da igra dva turnira iz manjih kategorija, 250 i 500 i upravo se na jednom od njih povredio i mogao da ugrozi nastavak sezone.

Kondicioni trener mladog Španca Martines Kaskales ističe da je za česte povrede zaslužan i eksplozivan tempo igre koji forsira njegov pulen:
Karlitos je u redu, zna da će biti u redu, to se dešava u tenisu, ali je uvek teško stati kada zaista želiš da igraš. Karlitos igra veoma eksplozivno, juri sve lopte u svakom poenu. Isto radi i na treningu. Udeo je i u njegovim genima, ali kako raste ove probleme rešava bolje. Tim koji ga okružuje se trudi da unapredi ovaj aspekat, ali ne žele da on izgubi pobednički duh.
Karlos Alkaras
Karlos Alkaras
Sveukupno je Alkaras pauzirao više meseci, a to je poslednje što želi igrač njegovih godina, kalibra i ambicija. Činjenica je da će Alkarasova karijera, ukoliko nešto dobro ne promeni u svojim navikama i pripremi mečeva i treninga, ozbiljno trpeti u godinama koje dolaze, zbog čega mi mogao da bude sprečen da ostvari pun potencijal.

Glavna razlika u odnosu na Novaka


Svako ko prati karijeru Novaka Đokovića zna koliko fanatično i maltene religiozno srpski teniser vodi računa o svom telu, ishrani, treninzima i pripremi za mečeve. To je i glavni razlog zbog kojeg je i u 37. godini života nesavladiva prepreka za mnogo mlađe, fizički snažnije i agresivnije tenisere.

Kod Alkarasa to nije ni blizu tako. Čak je i sam Španac priznao da donedavno nije stopostotno radio na pripremi, ali i odmoru i regeneraciji posle mečeva, što ga razdvaja od glavnog rivala, 16 godina starijeg Srbina.
Nisam dobro radio neke stvari, nisam bio dovoljno profesionalan. Mislim na odmor, na suplemente, na pravilnu ishranu i tako dalje. Postoji mnogo stvari koje nisam radio kako treba. Povrede su me naučile da moram da se vratim rutinama koje sam radio. I moram da ih radim najbolje što mogu. Ako radiš pravilne stvari, onda će ispravni rezultati doći.

Karlos Alkaras

Vilanderovo upozorenje Alkarasu​

Karlos bi možda trebao da razmisli da bude manje aktivan na terenu. Da proba da čuva energiju, da ne leti za loptice koje su nemoguće za stizanje. Mečevi na grend slemovima u pet setova su nešto drugačije i posebno. Mora da se prilagodi tome, u suprotnom će biti u velikom problemu.

Može da izgubi i drugo mesto​

Alkaras je prošle sezone igrao finale u Brazilu, zbog čega će izgubiti 300 bodova. Prethodno je zbog poraza u polufinalu Buenos Ajresa izgubio 150. Na novoj rang listi u ponedeljak imaće 8.805 na drugom mestu, što je 1.050 manje od vodećeg Novaka Đokovića.

Ono što bi moglo da ga brine je pozicija Janika Sinera, koji na trećem mestu trenutno ima 8.270 bodova.

Alkaras će na njemu braniti svih 1.000 bodova. Siner će na prvom mastersu u sezoni braniti 360 bodova, koliko mu je donelo polufinale prošle godine. Đoković će moći samo da zaradi, pošto na ovom turniru nije igrao prethodne sezone.

https://sportal.blic.rs/tenis/izgle...o-nizu-spisak-je-sve-veci/2024040914384116212
WhatsApp
Screenshot_20240410-163711-488.png
 
Poslednja izmena:

Back
Top