Kardio i trening za masu?! Te dve stvari su malo kontradiktorne. Ako nabacuješ masu, dragocena ti je svaka kalorija a ti hoćeš da trošiš kalorije na traci. To je jedna stvar.
Druga je ta da ne postoji trening za masu i za definiciju, postoji samo ishrana za masu i definiciju. Ako misliš na ono "velike težine, manji broj ponavljanja i male težine, veći broj ponavljanja", zaboravi na tu zabludu. Ako ishrana nije prilagođena cilju, možeš raditi sa bilo kakvim težinama bez da postigneš željeni cilj.
Treća stvar - ako su kardio i trening sa tegovima spojeni, kardio uvek ide nakon treninga sa tegovima.
Bravo tako je, nemam sta da dodam!
E a najzesce je ono - Smanji tezinu i radi 15 ponavljaja umesto magicnih 10 i izdefinisaces se imaces six pack trbusnjake....Hahhahaha koja gomila gluposti.....
Evo bas veceras me pitao jedan bolid - E jel juris masu ti??? JA u odgovorio ne jurim ja nikoga jel vidis da sedim.....Cccc Boze Gospode.... On kao me nesto gleda pa konta hm veliki je (tj veci od mene zgoljavka, mora da juri masu).......A ja samo dodjem i radim i imam ok ishranu ok.....
NEMA TU MASA I DEFINICIJA TO NE POSTOJI........MASA KAO MASA NE POSTOJI NITI POSTOJI DEFINICIJA KAO DEFINICIJA TJ NEPOSTOJANJE DEFINICIJE A MI MORAMO DA JE STVORIMO I NAPRVIMO!
MI VEC IMAMO DEFINICIJU I TO SVI!
MISICI SU SAMI PO SEBI DEFINISANI!
MASA NE POSTOJI KAO TERMIN NAUCNI...
POSTOJE MISICI I POSTOI MASNO TKIVO ILITI SALO I VODA PREKO TIH MISICA I TO JE TO.....I POSTOJI JOS KOST, VENE ARTERIJE KAPILARI KOZA SLUZOKOZA I DLAKE I TO JE SVE STO POSTOJI........NIKAKVA MASA KAO POSEBAN CINILAC TU NE POSTOJI!
To je neka glupa kovanica koju su smislili glupi ljudi i koriste je za nesto o cemu nemaju pojma......I covek koji ima 5% masnih naslaga moze da ima 120kg misica...I to je "masa": ali misicna masa..... A postoji i svinjska masa - salo, cvarci kavurma i cajna kobasica......
Znaci jos jednom nema definicije i nema mase.....
Postoje misici i salo!
Cilj je maksimalno hipertrofisati misice i maksimalno smanjiti procenat masnog tkiva ili na eng. body fat...
I TO JE TO!
TACKA.