Raspucin
Domaćin
- Poruka
- 4.167
zeleo bih uskoro da krenem u teretanu pa me zanima sledece, npr ako radim u teretani grudi da li da pre treninga za grudi koristim traku za trcanje ili posle? tj da li kardio trening ide pre treninga za masu ili posle?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Kardio i trening za masu?! Te dve stvari su malo kontradiktorne. Ako nabacuješ masu, dragocena ti je svaka kalorija a ti hoćeš da trošiš kalorije na traci. To je jedna stvar.
Druga je ta da ne postoji trening za masu i za definiciju, postoji samo ishrana za masu i definiciju. Ako misliš na ono "velike težine, manji broj ponavljanja i male težine, veći broj ponavljanja", zaboravi na tu zabludu. Ako ishrana nije prilagođena cilju, možeš raditi sa bilo kakvim težinama bez da postigneš željeni cilj.
Treća stvar - ako su kardio i trening sa tegovima spojeni, kardio uvek ide nakon treninga sa tegovima.
zeleo bih uskoro da krenem u teretanu pa me zanima sledece, npr ako radim u teretani grudi da li da pre treninga za grudi koristim traku za trcanje ili posle? tj da li kardio trening ide pre treninga za masu ili posle?
Ljudi mešaju kardio sa zagrevanjem, to je ovde problem. Još kad te pojmove meša neko ko se predstavlja kao višegodišnji sportista....
Zagrevanje se radi i pre kardia. Zagrevanje se radi i pre treninga sa tegovima.

pa zato sto smo na rekreaciji a ne na extremima..mislim ok al nema potrebe da se frljamo informacija tog tipa..ja sam u teretani 15 godina i uzimam u obzir price sadasnjih i bivsih sportista..njihova iskustva i ribolovacke price
ono sto je meni zanimljivo nije drugima..meni je merodavan instruktor od 60 i kusur godina koji ne izgleda ko bilder..a ne napaljeni klinac koji cita mens health

Не знам какве везе имају тежине на бенчу са флексибилношћу.
Ако се истежеш, бићеш флексибилан, радио бенч или не радио, ако се не истежеш нећеш бити флексибилан, сем ако ниси генетски такав, а на бенчу можеш дизати или не дизати огромне тежине...

постоје 4 аспекта физичке спремности који су релативно независни:
1. Снага у смислу способности мишића да једнократно изврше велики рад, тј, подигну велику тежину (дакле нема много везе са физичком дефиницијом снаге, која је уствари рад по јединици времена)
2. Издржљивост, тј, способност вршења (лаганог) рада релативно дуго
3. Флексибилност, тј, могућност постизања великих амплитуда у зглобовима
4. Брзина у смислу промене дужине мишића у јединици времена, што у крајњој линији резултира великим радом у јединици времена, тј, снагом...
Сваки од ових аспеката физичке спремности би требало посебно развијати, при чему је брзина контракције мишића највише условљена генетским факторима, тј. најмање се на њу може утицати тренингом...
pa zato sto smo na rekreaciji a ne na extremima..mislim ok al nema potrebe da se frljamo informacija tog tipa..ja sam u teretani 15 godina i uzimam u obzir price sadasnjih i bivsih sportista..njihova iskustva i ribolovacke price
ono sto je meni zanimljivo nije drugima..meni je merodavan instruktor od 60 i kusur godina koji ne izgleda ko bilder..a ne napaljeni klinac koji cita mens health
15 godina a ovakve teme i ovakvi odgovori?Iskreno se nadam da lazes,a ako pricas istinu,brate porazavajuce da nisi naucio nista za 15 god jos samo navukao brdo kompleksa...A Fitness guy je lud sto se zamara sa odgovorima i kontra argumentima
Upravo tako.Не знам какве везе имају тежине на бенчу са флексибилношћу.
Ако се истежеш, бићеш флексибилан, радио бенч или не радио, ако се не истежеш нећеш бити флексибилан, сем ако ниси генетски такав, а на бенчу можеш дизати или не дизати огромне тежине...