Karakter srpskog gastarbajtera

Darth Vader

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.307
Zašto mi Srbi nećemo jedni drugima da pomognemo da stignu u inostranstvo i bar malo se snađu i osamostale?
Zašto su uvek odgovori:I ovde nema posla.I ovde je teško.
To nije slučaj sa Romima,Muslimanima,Šiptarima.

Zsšto je toliko teško primiti rođaka,prijatelja,na 5 dana i naći mu kakav takav posao pa će on dalje sam,sigurno mu neće biti dalje na grbači.
Zašto je to tako?

Zašto mi Srbi nećemo jedni drugima da pomognemo da stignu u inostranstvo i bar malo se snađu i osamostale?

Zsšto je toliko teško primiti rođaka,prijatelja,na 5 dana i naći mu kakav takav posao pa će on dalje sam,sigurno mu neće biti dalje na grbači.
Zašto je to tako?

:super:

Zašto je to tako?
Zato sto svako gleda svoju guz**cu, i boli ga uvo za sve ostale.
Nece niko nikakav teret!

Zašto je to tako?
zato sto smo govvna

Zašto je to tako?

Neki od njih teško žive i nisu u mogućnosti da ti nađu posao.
Ne žele da te lažu i dovedu kod sebe da se mučiš tražeći zaposlenje.
Kako da ti pomognu, gledaju te da se mučiš, a i sami su nemoćni.

Neki od njih teško žive i nisu u mogućnosti da ti nađu posao.
Ne žele da te lažu i dovedu kod sebe da se mučiš tražeći zaposlenje.
Kako da ti pomognu, gledaju te da se mučiš, a i sami su nemoćni.

Lepo kažeš.Neki.Samo što to neki je mali procenat.Veći procenat može ali neće.
-I ovde je teško.
-I ovde nema posla.

Njima je teško što nemogu da kupo nova kola nego dve godine stara a nama je teško jer gladujemo.

Lepo kažeš.Neki.Samo što to neki je mali procenat.Veći procenat može ali neće.
-I ovde je teško.
-I ovde nema posla.

Njima je teško što nemogu da kupo nova kola nego dve godine stara a nama je teško jer gladujemo.

Kad bi im bilo lako da dođu do dobro plaćenog posla, lako bi kupili i kola.
Ko zna koliko se i oni zlopate da zarade, a sramota ih da pričaju o tome.
Oni su gospoda u domovini, a roblje u inostranstvu, njihove plate su za naše standarde dobre, a za inostranstvo su možda i ispod proseka. Zato rade prekovremeno, ili rade dva posla, ili štede, ili su u kreditima.

Zašto je to tako?

zbog ovog
http://www.ebranicevo.com/pozarevac/privreda/vest/721/pet-milijardi-evra-ulozeno-u-kuce.html

Konkurencija, i on dovuce svoje, i taj svoje, i tako u krug.
A opet, da nekom trazis posao, da ga izdrzavas dok ne nadje je tesko, jer ne zive tamo gastabajteri u vilama. Mozda znam samo jednu porodicu koja ima veliki stan i koja uvek moze da primi goste, pa i na par meseci, ostali svi se guraju u nekom malom broju kvadrata.

Ne znam, da sam u takvoj situaciji, mozda bi mi neko od porodice pomogao, jer bilo je slucajeva da su nalazili posao, ali ovako, neki poznanik, ili ko me povrsno zna da mi pomogne jer smo iste nacije, nema sanse.

Zašto je to tako?

to sam i ja primetila, ne na licnom primeru, ali imam drugaricu koja ima familiju van i to blizu familiju i njima ne pada na pamet da joj pomognu da i ona ode. al' mene banuju na politici kada napisem da su srbi u sustini licemeri i gadovi.

Kad bi im bilo lako da dođu do dobro plaćenog posla, lako bi kupili i kola.
Ko zna koliko se i oni zlopate da zarade, a sramota ih da pričaju o tome.
Oni su gospoda u domovini, a roblje u inostranstvu, njihove plate su za naše standarde dobre, a za inostranstvo su možda i ispod proseka. Zato rade prekovremeno, ili rade dva posla, ili štede, ili su u kreditima.

nije uvek tako....taj primer koji ja znam, imaju i kola i srdili su se.
kako siptari, jedan ode i onda odvuce celu familiju. to je do srpskog mentaliteta.

pa mozda bi te pustili da zivis kod njih neko vreme a da ti nadjes posao pa posle da ides dalje, ili ako ne bi ni to, ako se ti snadjes za posao i smestaj najverovatnije bi ti bili inace tu kao rodjaci, imali biste kontakt

Izvini ali ako ću ja sam da odem u nepoznato,što je njima poznato,i sam se snađem za posao i smeštaj,pa koji će mi onda oni q..c i kao rodbina?U dobrom mogu i sam da uživam.Msm.

- - - - - - - - - -

Šta će mi kontakt sa tako nekim??

- - - - - - - - - -

to sam i ja primetila, ne na licnom primeru, ali imam drugaricu koja ima familiju van i to blizu familiju i njima ne pada na pamet da joj pomognu da i ona ode. al' mene banuju na politici kada napisem da su srbi u sustini licemeri i gadovi.

Licemeri i gadovi.Da i ja bi to rekao.

a postavljacu znaci recimo ti nekako odes u inostranstvo i snadjes se, ti ces da pomazes svim narednim rodjacima koji ce da dodju, davaces im hranu i smestaj i pomagati da nadju posao?

pa verovatno i hoces nekom ko ti je mozda blizak, a nekom daljem pa onako, koliko moras

- - - - - - - - - -

zato sto je i njima frka prosto tamo i opterecenje bi im bilo da se bakcu dodatno mislim, vec im je tesko da zive i da rade a jos da misle za trecu osobu
ali verovatno bi pomogli koliko mogu sto je mozda manje od toga

i verovatno bi vas primili u kucu bar na neko vreme ali vi da se cimate oko posla, ako imaju gde??

- - - - - - - - - -

pa cekaj kako se ide u inostranstvo, tako sto dobijes nekakve dozvole valjda, to nema veze sa rodjacima? nego do tebe i drzave

Naravno da bi pomogao svojoj rodbini ili nekom drugu verovatno i kolegi nekom zašto da ne??

Primiti nekoga na pet dana ko je normalno poneo neki novac za najosnovnije i pomoći mu da nađe posao kakav takav.Imajući na umu da ga spasavaš bede i ne samo njega nego još bar 4-5 njegovih najbližih kojima će on da šalje novac za život.
Ako je to teško,ako je to toliki napor.A očigledno jeste.Onda nije ni čudo što se raspadamo i kao narod i kao ljudi jer nismo mi toliko siromašni koliko smo bedni.

pa valjda ti treba prvo radna dozvola? sto nema veze s rodjacima? ti rodjaci su pajseri kao i ti, sto mislis da mogu da ti nadju neki posao??? osim ako nisu nekakvi privatnici i imaju odmah da ti daju

Što misliš da ne mogu?Što misliš da ne mogu da nađu neki posao na crno na pr.?
Bitno je da ti nekog nazoveš pajserom.Mnogo si ti pametna.Aj zdravo.

Eh.Recimo ti siiiii...ne znam.Iz okoline.Nemam pojma biraj neku zabit.Prilep,Foča,Prijepolje....iz nekog najbednijeg sela,i nemaš ništa poznaješ mene.I pitaš me da ti pomognem.Pozajmila si 1000 dinara za voz autobus...
Ja.Kao jedan sasvim običan"pajser".
Mogu da ti nađem garsonjeru ili sobu sa upotrebom kuhinje i kupatila za 50€ u:Padinskoj skeli,Ovči,Barajevu,Sremčici,Trešnji...
Pre nego što kreneš kažem ti da izvafiš potvrdu o nezaposlenosti.
Ti dodješ sa tom potvrdom vadiš bus plus karticu za nezaposlene mesečno te košta 1100din.
Da vidimo.Za pet dana bi mogao da te zaposlim u kafiću ili pekari a za mesec dana u kladionici Mocart.
I to je to.
Ti si mene koštala 50€+1100din.Dam ti još 50-100€ da jedeš do prvih para.To mi sve vratiš kad možeš.
20minuta post pejda i dva tri sata slobodnog vremena.
Znači za sto ili sto pedeset evra koje ćeš mi vratiti i malo dobre volje.Ja sam tebe spasio i ti si iz poslednje zabiti prebačena u jedan drugi svet imaš posao smeštaj počeo ti je nov život.

Jel mi to bio neki ulta mega problem?Nije.Samo treba HTETI.
A jel mogu da ti kažem:Jao HGA i ovde je teško posla ne nema bla bla bbbllllllaaaaaa,muu,bee..Io io iiioooo..JBG!!

Ovo sam naveo neki najteži primer.Znači da si totalno švorc.

E a pazi sad ovako.
Ja imam 2000€ to je dovoljno i za kartu i za sobu ili garsonjeru i hranu.I pitam te da mi nađeš neki jeftin smeštaj u Klagenschwagenzugenzumglffen-u gde ti živiš 20 godina i znaš sve,dakle pitam te da mi nađeš nekakav jeftin smeštaj i neki posao na crno za početak neki moleraj čišćenje nešto..
A ti počneš,jao i ovde je teško nema poooslllaa teško se živiii mmee mmuuu iooo iooo...
I šta ja onda treba da pomislim sem da si njesra od čoveka smeće vnago itd itb.
Msm.jbg.

Back