Караџић: Савест ми је чиста

vecina politicara republickih vodja 90-tih je sebe videla kao mesije....kao bogove koji su sisli medju svoj narod....a frustrirani narod im je dao nesebicnu podrsku da se i formalno osecaju kao bogovi...smatrali su da mogu sve---i da smeju sve....opijeni nacionalnim zanosima povedose svoje narode u katastrofu...u ratnom metezu vecina se okruzi najvecim sljamom svog naroda,pa oplete da otima i pljacka kako tudji tako i svoj narod---kako bi jel naplatili svoje zasluge za uspeh svoje politike...neki od nacionalnih vodja ostvarise svoje ciljeve-slovenci,hrvati...najmudrije prodjose makedonci....najkrvavije bosanci....a totalno nadrljase srbi....njihove vodje nisu na vreme u stvari nikako uzimale u obzir predratne pripreme i propagandu unutar zemlje i iz inostranstva....stvaranje tajnih saveznistva,uplive obavestajnih sluzbi...srbi htedose jugoslaviju po svaku cenu....i izgubise .....posle dejtona obaveza milosevica je bila da saradjuje sa hagom...on nista...i dok su ostale republike pomagale haskim istraziteljima u skupljanju dokaza protiv srba cime su pravdani postupci zapada za mesanje u unutrasnje stvari ...srbija nista....i zato su sad srbi anatemizovani kao narod sa svojim vodjama a tudjman i alija su sveci......
jos kad su ubedili onu babetinu plavsicku da prizna krivicu zarad smanjenja kazne /kao da ima 30 godina pa ce ostariti u zatvoru/posle je bilo lako...sudije su cepale po srbima....pa je oric,haradinaj i kompanija narodni spasitelji pred najezdom srba...
 
a da nazdravimo za rep.srBsku?, pravom domaćom pišakom!
živeo ti meni druže

radovankaradzic-aka-dragandabic-afp540.jpg

Slabo je to za vas, vas je lečio nečim jačim...Kao što je izmet...:mrgreen:
 
Да су га на обе стране више слушали ( пре свега на страни бошњачке политичке елите ), могао је бити избегнут ужас који је преплавио Босну.
Tako je. Ali zbog svog nekakvog ponosa i zelje sa vlascu svi su odbijali predloge druge strane.
Mora da su Tudjman i ostali bili pacifisti..Gotovina, Markac..i kompanija..
To mogu da posvedoce stotine hiljada Srba porteranih iz Hrvatske. :rtfm:
 
Караџић: Запад растурио Југославију

ЛОНДОН – Хашки оптуженик и бивши председник Републике Српске Радован Караџић намерава да докаже одговорност западних сила у распаду бивше Југославије, уз оцену да су се руководиле својим интересима, а не потребама мира.

У писаном интервјуу данашњем Фајненшал тајмсу, Караџић је навео да је већ затражио да му се доставе „информације од земаља, попут Немачке, Француске, Уједињеног Краљевства и САД”, које ће, како тврди, показати да су своје статешке интересе стављале испред мира међу балканским етничким групама.

„Надам се да ће на мом суђењу народ у Босни видети шта су нам учинили чланови међународне заједнице и како се манипулисало нама”, рекао је Караџић који, такође, тражи од Италије и Малте досијее о испорукама оружја Армији БиХ.

Караџићево истраживање периода с краја „хладног рата” могло би да одложи дуго очекивани почетак његовог суђења у Хашком трибуналу, пред којим је оптужен за ратне злочине и геноцид у БиХ, наводи ФТ.

Суђење би требало да почне кроз неколико недеља, пошто је јуче председавајући судија Ијан Бономи рекао да је све спремно за процес, иако датум почетка суђења још није заказан.

Караџић, који ће се бранити сам, одбио је да каже како би окарактерисао масакр Муслимана у Сребреници 1995. године, које је суд већ прогласио геноцидом, или опсаду Сарајева снага босанских Срба која је трајала три и по године.

„Распад... није био у интересу народа Југославије већ је био у интересу неких западних сила, после Титове смрти”, навео је он.

Караџић, иако је изразио жаљење због рата у БиХ, није признао личну одговорност већ је навео да је требало да босански Муслимани поштују план који су издејствовали званичници ЕУ непосредно пред почетка рата, а који је предвиђао поделу на три „националне” јединице.

„Рат у Босни је био бескорисна вежба”, рекао је он и додао да су, „после одбацивања Споразума из Лисабона 1992. године, муслимани остали са истом територијом 1995. године”.

Слично премијеру РС Милораду Додику, како наводи ФТ, Караџић сматра и да су високи представници у БиХ „успели да измене дух и слово Дејтонског споразума уредбом”.

„Ја сам, ипак, отпимиста да ће позитивне промене бити могуће када се дозволи повратак демократије, а не диктатуре у БиХ”, рекао је бивши председник РС.

http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Karadzic-Zapad-rasturio-Jugoslaviju.sr.html
 

Back
Top