Kapi za uši, nos i oči

mario80

Stara legenda
Poruka
96.237
Vidim da postoje i pravljene u apoteci prvi maj cena 250-300 dinara. Uvozne 1000-1500 dinara. Po meni ozbiljan kriminal.

Trebaju mi za kewu nos i uši. Za nos na bazi morske soli a za uši na bazi hidrogena (ispiranje cerumena)

Kakva su vaša iskustva u zlatnom dobu?
1000018461.jpg

Pre nedelju dana mi oteklo oko tj krenulo od suzne kese pa dalje. Pošto sam imao isto pre 7-8 god uzeo ponovo tobradex kapi i rešio istom terapijom koju mi je dao očni tada.

Nije kriminal nego toliko košta proizvod.
Postoje i alternative ako nećeš to.
Za nos može fiziološki rastvor, za uši 3% hidrogen. Fiziološki rastvor imaš da kupiš u pojedinačnim malim pakovanjima za jednokratnu upotrebu, koristi se za ispiranje očiju inače. Ako kupiš veće pakovanje moraš da paziš da špric ili čime se već stavlja u nos bude potpuno čist jer se rizikuje dodatna infekcija.

Za uho štapić za uši se dobro natopi 3% hidrogenom i ovlaš očisti samo ulaz u spoljašnji ušni kanal, nikako ne gurati duboko. Ili može bilo kako da se nakaplje par kapi u uho.
Hidrogen jako iritira kožu, mora s njim pažljivo.

Bio do apoteke prvi maj, unutra nema ničega, potsetilo me na vreme 90tih nestašice.

Naravno sve se vrti oko ukidanja državne firme i monopolizacije tržišta. Umesto kapi od 250 dinara sada moram da dajem 10 puta više para za iste te kapi.

Isto je i sa hranom, u srbiji 3-10 puta skuplja.

Jednom mesečno joj se zapuši uvo, uski ušni kanali. Jednom mesečno idemo na ispiranje u euromedik.
Pretpostavljam da se radi o starijoj zeni. I moja baka je imala taj problem. Dobijala je recept od doktora. Ne secam se o kojim se tacno kapima radilo, ali obicno bi ih stavljala 7 dana da se cerumen omeksa. Nekada to sve samo izadje na jastuk u toku noci, ali je nekad morala da ide kod dr na ispiranje.
To ti je najsigurnija i najucinkovitija varijanta.
Pitaj lekara.

I moja baka isto stavljali joj kapi i onda odjednom uvo ispovraća sve. Retko smo išli na ispiranje. U euromediku neće da reše problem samo ispiranje i kapi na bazi maslinovog ulja koje su beskorisne. Dakle namerno se prave ludi da bi non stop dolazili. Onda svaki put naplate 4500 din pregled plus 1500 ispiranje.

Ako se setiš koje su bile kapi bio bih ti zahvalan 🤗

Vidim da postoje i pravljene u apoteci prvi maj cena 250-300 dinara. Uvozne 1000-1500 dinara. Po meni ozbiljan kriminal.

Trebaju mi za kewu nos i uši. Za nos na bazi morske soli a za uši na bazi hidrogena (ispiranje cerumena)

Kakva su vaša iskustva u zlatnom dobu?
Pogledajte prilog 1902320
Pre nedelju dana mi oteklo oko tj krenulo od suzne kese pa dalje. Pošto sam imao isto pre 7-8 god uzeo ponovo tobradex kapi i rešio istom terapijom koju mi je dao očni tada.
Ne može se naći fiziološki rastvor u maloj bočici sa kapaljkom. Ja barem ne mogu naći. Sve se pravi u spreju. Sprej se kontaminira kad se nanosi i mora da se baci , i nema korišćenja za neki dr put kada zatreba.
Ok , mogu i da se igram pa dezinfikujem neku bočicu pa onda preručim tamo ali zašto bih se igrala i nije sterilno.

Apoteka prvi maj nema ništa iseljavaju ih, našao sam još jednu apoteku na autokomandi kao imaju laboratoriju a u stvari nemaju te magistralne lekove. Uglavnom nema ništa da valja samo mamipare neke skipe koje zapuše uši još više.

Nema tih starih kapi koje su rešavale problem 100% samo prevare!

Apoteka prvi maj nema ništa iseljavaju ih, našao sam još jednu apoteku na autokomandi kao imaju laboratoriju a u stvari nemaju te magistralne lekove. Uglavnom nema ništa da valja samo mamipare neke skipe koje zapuše uši još više.

Ok jednom i sa tobom da se složim.
Ali i te stare kapi su bile sigurno na bazi 3 % hidrogena

Što ne guglaš i zoveš redom sve apoteke koje izrađuju magistralne lekove, možda negde upali

Back