gost 23146
Buduća legenda
- Poruka
- 46.396

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, rekao je da nije "hrvatomrzac", kao i da Hrvatska nije fašistička zemlja iako u Vladi još ima fašističkih elemenata, prenosi Index.hr.
"Pre 20 godina sam usvojio dve devojčice Hrvatice. Danas su srećne i udate, ali me i dalje zovu tata. U Beogradu sam ih vodio u katoličku crkvu. Imam i kuma Hrvata koga volim više nego bilo kog Srbina, jer moja vera kaže: Bog, pa kum", prenosi Index deo Vasiljkovićevog razgovora sa "Media servis".
Vasiljković je ponovo u žiži javnosti nakon što je pušten iz troipogodišnjeg pritvora odlukom Federalnog suda u Australiji, koji je uvažio njegovu žalbu da zbog toga što je Srbin ne bi imao fer suđenje u slučaju da se izruči Hrvatskoj.
"Uveren sam da će i poslednji zahtev za moje izručenje biti odbijen, a u tom slučaju neće biti podnesena žalba jer nema nikakvih argumenata. Prosečan Srbin ne bi imao fer suđenje u Hrvatskoj, a kamoli Kapetan Dragan koga smatraju zločincem. Isto bi bilo i sa hrvatskim vojnikom u Krajini, da se sve drugačije završilo", rekao je Kapetan Dragan.
Vasiljković je dodao i da je "za sve kriva Vesna Škare-Ožbolt i njena prljava politička igra, kojom zloupotrebljava hrvatsko pravosuđe kako bi udovoljila vlastitoj mržnji".
BiH će tražiti kapetana Dragana
Dve nedelje nakon što je Federalni sud stopirao ekstradiciju Dragana Vasiljkovića optuženog za ratne zločine Hrvatskoj, sada Bosna i Hercegovina skuplja dokaze kako bi podnela zahtjev Australiji za ekstradiciju, piše australijski “Ejdž“.
Novoimenovani ambasador BiH u Australiji Damir Arnaut tvrdi kako postoje čvrsti dokazi da je Vasiljković sa svojim eskadronom smrti operirao istočnom Bosnom i počinio ratne zločine, prenosi “Oslobođenje“.
Arnaut je dodao kako postoje čvrsti dokazi da je "Vasiljković sa svojim paramilitarnim eskadronom smrti operirao istočnom Bosnom najmanje do kraja 1994."
http://www.blic.rs/hronika.php?id=110824
Eto,kad hrvatski lažovi dunu u čabar,tu su njihovi muslimanski prilepci da pričaju o svojoj pravdi.