Kao što je Miloševićev pad usledio posle spoznaje posledica Kumanovskog tako će i ovome posle Briselskog

Милошевић је био у рату, Вучић није. Милошевић је економски уназадио Србију, Вучић није, шта год мислили о његовом лоповском крими режиму.
Милошевић није имао подршку запада, Вучић има. Милошевић је имао избеглице, Вучић има мигранте.
Кумановски споразум је срушио Милошевића после годину дана, а бриселски не може Вучића ни после 10 година и ако је то 100 пута већа издаја.
Vučić je gori od Miloševića jer perfidno se odriče prava na Kosovo i Metohiju.
A to što kažeš deset godina će vidimo.
 
Neškove teme su u rangu pisanja jelene karleuse

Čuj koštunica kriv za puštanje kurtija?

Pa nece "on pasti" dok je onih koji se primaju na propagandu čede praška Jeremića i vučića...

Brisel je svima poznat inače.

Jeremic je po zadatku prebacio pitanje kosova iz UN u Brisel a vucic ce Kosovo da vrati u UN kao nezavisnu drzavu.

A kad ga smene to ce biti završeno

Да се кладимо?
 

„Neće moći“! Američki ambasador ponižava Srbe - otkrio kako vidi zajednicu našeg naroda​

14:02 13.12.2023 (Osveženo: 15:43 13.12.2023)
Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023

© AP Photo / Emre Tazegul
Pratite nas

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je danas da je stav Sjedinjenih Država da Zajednica srpskih opština mora da bude u skladu s važećim Ustavom takozvanog Kosova i da ne sme da bude treći nivo vlasti, odnosno da ne sme da ima izvršna ovlašćenja.
Hovenijer je rekao da bi svi funkcioneri u Prištini trebalo da urade sve što je moguće kako bi se građanima omogućilo da smene gradonačelnike u četiri opštine na severu KiM, kao i da bi SAD bile veoma zabrinute da Priština ne pokaže „razumevanje i fleksibilnost“.
Dodao je da je od ogromne važnosti da funkcioneri u Prištini to urade kako bi se u potpunosti primenilo Administrativno uputstvo.
Hovenijer je to rekao medijima dan nakon što su odbijeni zahtevi grupa građana za smenu tzv. gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.
On je podsetio da je rano jesenas doneto novo administrativno uputstvo koje je predvidelo proceduru na koji se način pokretanjem peticije mogu smeniti gradonačelnici i istakao da je to bio rezultat „vrlo direktnog zahteva“ EU i SAD-a, u tome da Priština uspostavi sistem u kojem se gradonačelnici na Severu mogu opozvati sa svojih funkcija, prenosi Kossev.

„Videli smo da je to važan korak u postizanju deeskalacije situacije na Severu Kosova. SAD su bile vrlo jasne o tome da, smatrajući da su četvorica gradonačelnika izabrana legalno, niko ne treba ni da bude zadovoljan usled izbora u kojima je manje od četiri procenta birača zapravo glasalo. Jasno je da ovi gradonačelnici ne predstavljaju u potpunosti sve birače kojima treba da služe“, kazao je Hovenijer.
Prema njegovim rečima svestan je da je u pitanju potpuno nova praksa i proces opoziva gradonačelnika na KiM, tako da je „neizbežno da može da dođe do određenih zabuna i čak mogućih pogrešnih koraka“.
On je istakao da su očekivanja SAD da građani imaju svoje demokratsko pravo, ako budu želeli da isprate uputstvo i započnu sa procesom i iznesu ga u vezi sa opozivom izabranih zvaničnika.
„Za to postoji određen broj zahteva koji treba da se ispune, ali mi u potpunosti očekujemo od centralnih vlasti i zvaničnika na svim nivoima, da učine sve što je moguće, da budu funkcionalni što je više moguće u skladu sa zakonom, kako bi osigurali da građani mogu da ispune svoje demokratsko pravo“, naglasio je Hovenijer.
On je novinarima nakon sastanka sa studentima rekao i da se stav SAD u vezi Zajednice srpskih opština nije promenio i da smatraju da je to obaveza Prištine i da to očekuje i EU, prenosi Ekonomija onlajn.
Kako je rekao, iznenađen je komentarima i kritikama na nacrt statuta, koji su predložili visoki zapadni zvaničnici.

"Stav SAD je jasan. ZSO mora da bude u skladu sa važećim Ustavom Kosova, mora da bude u skladu sa odlukom Ustavnog suda, ne sme biti treći nivo vlasti, ne sme da ima izvršna ovlašćenja. Nećemo ni Republiku Srpsku. Ne želimo nešto što negativno utiče na funkcionisanje Kosova", rekao je on.
Na pitanje da li bi predloženi nacrt mogao da promeni, Hovenijer je rekao da je to dokument u kome se odražava stav Zapada, kao i da je to pitanje za specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.
"Mislim da je rekao Vladi Kosova i drugima da je otvoren za komentare. Međutim, Lajčakov tim je, uz podršku SAD, blisko radio na ovom nacrtu, kako bi garantovao da ispunjava sve uslove koje sam naveo. Ima li prostora za izmene? Možda. Ali ne treba da gubimo vreme na specifičnosti da bismo izgubili zamah, da bismo krenuli napred sa ZSO", rekao je on.

Вуку нас к'о псе по прашини.

п.с. Каква ЗСО у Србији.. Не да Брат Курти. Звоне и Миланче могу само за гузу да се уједу!
 
RT Balkan otkriva: Kako EU namerava da tzv. Kosovo na mala vrata uvede u UN

Kako bi bilo jasno da nema dvosmislenosti oko briselsko-ohridskih sporazuma, EU treba odmah da ga registruje u sekretarijatu UN, što je u skladu sa pozivom Generalne skupštine UN da svaki ugovor ili međunarodni sporazum bude registrovan što pre, napisao je Edvard Džozef, jedan od zapadnih "stručnjaka za Balkan"
RT Balkan otkriva: Kako EU namerava da tzv. Kosovo na mala vrata uvede u UN
www.globallookpress.com © © Manuel Elias
Da li će Ohridski sporazum doći u Ujedinjene nacije i hoće li prethodnim ubacivanjem delova ovog dokumenta u pregovarački okvir EU sa Srbijom biti otvorena vrata Prištini za članstvo u ovoj međunarodnoj organizaciji?
Odnosno, da li se Evropska unija sprema da "realnost na terenu", kako se eufemistički, ali i defetistički bar s ove naše strane, naziva samoproglašena nezavisnost Kosova, ozvaniči u UN?
Šta bi Ohridski sporazum u poglavlju 35 značio za Srbiju: Nema članstva u EU bez priznanja Kosova

Naš izbor
Šta bi Ohridski sporazum u poglavlju 35 značio za Srbiju: Nema članstva u EU bez priznanja "Kosova"
Postoji namera da se uz saglasnost Srbije prihvati Ohridski sporazum i sa delovima koje smo mi odbili, da bude deo pregovaračkog poglavlja sa EU, a onda da bude donet poseban izveštaj EU koji bi bio prosleđen Ujedinjenim nacijama, postao deo dokumentacije ove međunarodne organizacije i onda bi mnoge zemlje bi mogle da se pozivaju na njega, izjavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
U televizijskom gostovanju u kojem je govorio o ovom najnovijem planu EU naglasio je da je to nedopustivo i da će upozoriti UN na takve pokušaje.
O kakvom se, ustvari, planu radi i koja je njegova svrha, to nam je svojevremeno objasnio u autorskom tekstu za "Forin polisi" stručnjak za krizni menadžment sa Univerziteta "Džons Hopkins" Edvard Džozef i to svega nekoliko dana nakon razgovora Beograda i Prištine u Ohridu, krajem marta ove godine.
U tekstu čiji je već i sam naslov dovoljno rečit ("Kosovo ima dogovor ako Zapad može da ga sačuva"), Džozef se poziva na "Imamo dogovor" predstavnika EU na razgovorima Žozepa Borelja posle sastanka u Ohridu, ali i objašnjava da "reči nisu dovoljne".

Шта ћемо овим ''нашим'' радити ако ово прође нисте људи ни свесни..
 
Podmukli plan iz Brisela: Tzv. Kosovu krče put do stolice u UN

Podmukli plan iz Brisela: Tzv. Kosovu krče put do stolice u UN
"Kako bi stranama, ali i Rusiji i Kini, bilo jasno da nema dvosmislenosti oko briselsko-ohridskih sporazuma, EU treba odmah da ga registruje u sekretarijatu UN, što je potpuno u skladu sa pozivom Generalne skupštine UN da svaki ugovor ili međunarodni sporazum bude registrovan što pre, a to se odnosi i na sporazume koji se privremeno primenjuju, pre stupanja na snagu", objasnio je Džozef.

Zbog čega je vreme da EU prestane da bude "obični posrednik" i natera dve strane, odnosno Beograd, da prihvate i primene njen sporazum – evo Džozefovog odgovora.

"Zastoj između Beograda i Prištine je u srcu višedecenijske transatlantske borbe za konsolidaciju regiona u zapadni poredak, i on stvara velike mogućnosti za Rusiju i Kinu", obrazlaže Džozef.


Predsednik Srbije: Hoće Ohridski sporazum u poglavlje

Predsednik Srbije: Hoće Ohridski sporazum u poglavlje
Govoreći o namerama EU da se Ohridski sporazum ubaci u pregovarački okvir, a zatim prosledi u posebnom izveštaju UN, nekadašnji ministar inostranih poslova SR Jugoslavije Vladislav Jovanović kaže da se radi o prečici koja bi bila spolja manje pregledna, ne bi li smo se nekako oprostili od Kosova i Metohije.

"Oni smatraju da je sporazum gotova stvar i da posle toga treba da se složimo da to uđe kao dokument u UN. To je vrlo providan pokušaj našeg uvođenja u njihovo rešenje KiM. Njima je stalo samo do našeg faktičkog, ne mora pravnog, prihvatanja te druge realnosti koju su oni stvorili i to bespravnim putem, agresijom. Da pustimo da Kosovo uđe u međunarodne organizacije, uključujući i UN, a da mi to pravno ne moramo da priznamo", ističe Jovanović za RT Balkan.


"To je toliko neprihvatljivo i za nas, ali i za druge zemlje, da je prosto iznenađujuće da Zapad tako uporno forsira jedan put koji je neprincipijelan. Hteli bi da nas navedu da faktičko stanje koje je na terenu postane faktičko stanje i u UN", kaže Jovanović.

Kako bi ovaj dokument mogao da stigne do UN?

"EU je dobila mandat od Generalne skupštine UN da se bavi daljim rešavanjem pitanja KiM. To je verovatno politička osnova od koje polaze 'kovači lažnog novca' u Briselu kada pokušavaju da izdejstvuju od nas taj zajednički dokument kako su ga zamislili i da to vrate natrag UN kao odgovor EU u vezi sa izvršenim mandatom. Znači Srbija je odustala od svake primedbe i ona pušta Zapad da slobodno kandiduje Kosovo za UN. To je zamisao koja je neobično nefer prema nama, čak do neverovatnih granica. Potpuna podvala koju EU vrši prema UN i prema nama", naglašava Jovanović.

65799050f996278b000f0202.jpg

Tanjug/AP Photo/Ted Shaffrey
Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević ističe da je i Srbija povukla neke pogrešne poteze u ovom smeru i podseća da je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 2010. dala mandat Evropskoj uniji da se bavi normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.


On smatra da to da li će Ohridski sporazum postati pravna tekovina UN ne menja ništa ukoliko Srbija ne odbaci ovaj dokument za koji kaže da je potpuno nepovoljan po nju.

Ne znam kakve su "namere" EU u vezi sa obaveštavanjem UN, da li je to opet neka pretnja, zastrašivanje Beograda, navodi u izjavi za RT Balkan nekadašnji šef diplomatije SR Jugoslavije Živadin Jovanović.


On dodaje da je to dobro poznato i Briselu i Vašingtonu.

Ne verujem da imaju potrebe da to proveravaju. Lično smatram da je EU u obavezi da podnese izveštaj GS UN šta je i kako radila kao pokrovitelj dijaloga, koliko se u izvršavanju tog mandata rukovodila Poveljom UN, međunarodnim pravom i posebno opšteobavezujućom Rezolucijom SB UN 1244", ističe Živadin Jovanović.

Beograd u ovoj borbi treba da insistira na dve ključne stvari: Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN i činjenici da je primljena u članstvo UN u svojim međunarodno priznatim granicama koje obuhvataju i KiM, ukazuje Vladislav Jovanović.

"Treba da stavimo do znanja da nećemo sukobe, naročito ne oružane, i da želimo tehnički sporazum koji bi omogućio da život i s jedne, i s druge strane slobodno teče, ali bez finaliziranja onog definitivnog na čemu oni insistiraju. Da mi zadržimo svoj stav, oni svoj, a onda prepuštamo vrhovnom sudiji, vremenu, da kasnije da svoju reč. A to se vreme menja sve brže i to ne u korist onih koji su do sad proizvodili bespravne aktivnosti i posledice za Srbiju u vezi sa KiM, nego upravo suprotno tome. Vreme ne radi za njih i zato im se i žuri da to pitanje što pre zatvore", zaključuje Jovanović.

Село моје, лепше од Париза!


НАТО.jpg
 
Vučić je gori od Miloševića jer perfidno se odriče prava na Kosovo i Metohiju.
A to što kažeš deset godina će vidimo.
Слажем се у потпуности.
Али није све у памети лисице, има нешто и у глупости кокошке ... мислим на народ који је превртљив и који је зарад мира и неког привидног економског напретка спреман да такође изда КиМ.
Није то исти народ, као 90их.
 
Ma da se nosi u materinu i on i njegov čuveni "legalizam". Glavni krivac što je 6. oktobar preskočen i sto danas imamo ovo povampireno zlo na vlasti.
Misliš na Vučića, ili misliš na onih 98% vlasti u strukturama današnje Srbije, koje čine bivši članovi žute bande, Vest-Ist bridža, Naleda i soroševih gov.narizacija?
 
Слажем се у потпуности.
Али није све у памети лисице, има нешто и у глупости кокошке ... мислим на народ који је превртљив и који је зарад мира и неког привидног економског напретка спреман да такође изда КиМ.
Није то исти народ, као 90их.

90ih su bili veci komunisti
 
Nije CIA, oni su samo finansijski pomogli. Direktor CIA se hvalio da ih je samo 20 miliona dolara kostalo rusenje rezima...
Onda nije ni čudo što mučeni bivši otporaši moraju na budžet - Markić za ambasadora u matičnoj SAD, Srdjan u skupštinu,...
Baš su cicije ti čmarikanci.
 
Misliš na Vučića, ili misliš na onih 98% vlasti u strukturama današnje Srbije, koje čine bivši članovi žute bande, Vest-Ist bridža, Naleda i soroševih gov.narizacija?
Mislim i na Vučića i na njih. Žuta banda takva kakva je bila imala je bar jednu bitnu demokratsku osobinu. Bila je smenjiva. Ovo đubre kako se dočepalo vlasti stvorio je takav sistem kriminala i korupcije da ne može da bude smenjen legalnim putem. A sad znaju i da ne smeju jer ako bude kako treba da bude najveći deo njih će da završi u zatvoru.
DOS zajedno sa Koštunicom nije uradio ono što je moralo da se uradi 6. oktobra. Verovatno da bi sebi kasnije sačuvali guzice. Jer kad se Sloba zajedno sa Dačićem, Vučićem i ostalom gamadi provukao nakon 5. oktobra posle svega šta su radili celu deceniju, zamisli sta sve onda oni mogu da rade na vlasti.
 
Mislim i na Vučića i na njih. Žuta banda takva kakva je bila imala je bar jednu bitnu demokratsku osobinu. Bila je smenjiva. Ovo đubre kako se dočepalo vlasti stvorio je takav sistem kriminala i korupcije da ne može da bude smenjen legalnim putem. A sad znaju i da ne smeju jer ako bude kako treba da bude najveći deo njih će da završi u zatvoru.
Slažem se za žutu bandu.
Iako ih ja zovem žuta lopovsko-izdajnička banda, ipak je činjenica da je Milošević prodao Srbe zapadno od Drine, Vučić Kosovo, a oni ipak nisu dovršili nijedan od tih procesa, za isto vreme vladavine.
Ne slažem se da su bili demokratičniji, jednostavno - nije medju njima bilo toliko izdvojene ličnosti (u smislu popularnosti), sem Tadića na kraju njihove vladavine, koji bi mogao da prigrabi vlast u ovom obliku, kao Vučići.
Slažem se za Vučićev režim - klasičan mafijaški, gde bukvalno lokalni kriminalci vode brigu o očuvanju SNS-a na vlasti, uz kompenzaciju u vidu dobijanja odredjenih poslova u vezi države i državnih preduzeća.
DOS zajedno sa Koštunicom nije uradio ono što je moralo da se uradi 6. oktobra. Verovatno da bi sebi kasnije sačuvali guzice. Jer kad se Sloba zajedno sa Dačićem, Vučićem i ostalom gamadi provukao nakon 5. oktobra posle svega šta su radili celu deceniju, zamisli sta sve onda oni mogu da rade na vlasti.
Imaš naivnu pretpostavku o političkom životu.
Sloba, Vuk, Tadić, Koštunica, Dinkić, Labus, Mali, Zorana,... kao i Udbaški salonski desničari: Šešelj, Vučić, Bokan, Boškić, Mica- zayebnica, Miša,... svi rade za iste gazde sa zapada.
Jedini koji je pripadao suparničkom bloku (koji je isto na zapadu) je bio Djindjić i zato je on isporučio Miloševića Hagu, a ne Dos.
Zato je i ubijen, jer su svi oko njega (uključujući i Čedu koji ga je izdao) bili crvena banda.
Nikada neće biti nikakvog "šestog oktobra", jer vrana vrani oči ne vadi, a zapad nije lud da ostane bez nekog od svojih agenata, koji će mu možda zatrebati u budućnosti (poput Nikolića i Vučića) - jer zašto bi, kada narod to nikada nije tražio.
Da, biće tu posle odlaska Vučića, optužbi o lopovluku. mahinacijama, ugradjivanju, ali niko od Vučićevih lopina neće završiti na robiji, sem jednog manje bitnog, koji će biti osudjen na (recimo) tri godine zatvora, što će biti objavljeno na svim naslovnim stranama, a kasnije će mu to preinačiti na godinu sa nanogicom - što, naravno, niko neće ni pomenuti.
Ista gov.na.
 

Back
Top