kao da nešto nestane kad se porode...

Možda se već o ovome pisalo, to je nešto što sam (na svoju nesreću) primetio,
da se kod devojaka jasno da uočiti da se njihova pojava nekako "isprazni"
posle porođaja.
Kao da nešto ispari, kao da nestane nekog zračenja svežine iz njih.

Ne mislim na njihovu ličnost, jer sam isto primetio i kod onih koje uopšte ne
poznajem, to su na primer devojke iz komšiluka koje ne poznajem ali sticajem okolnosti
da stanujemo blizu, primetim kada su mlade, kad zatrudne i kad rode...
Drugi dobar primer su javne ličnosti, i na njima ću vam dati primer koji svi znamo:
Goca Tržan, Nataša Bekvalac, Britni Spirs...

Takođe ne bih taj utisak vezao ni za fizičku formu tela, jer neke se lepo izvuku iz trudničkog povećanja težine.

Ovo o čemu pričam se pokazuje u licu, ne na telu.

Da li je još neko od prisutnih stekao ovakav utisak ?

A ти би волео стално да будеш у центру пажње?
Осећаш се запостављено?
Е па не може то тако. Више те неће цимати десет пута на дан, да чује шта радиш, да ли је и даље волиш...
Почећеш да добијаш поруке где и шта треба купити, твој живот ће полако упловити у мирну луку... :razz:
Не клоњавај духом. :grin:

И мени је Тржанка увек изгледала као тетка...

А Анђелина Џоли? Да ли се утеткила и изгубила привлачнос'?:wink:
nije izgubila privlacnos' ali jeste se utetkila u odnosu na to kakva je bila
pre dece je nosila oko vrata epruveticu s krvlju svog dragog,tetovirala se i glumila bad girl,
kad je postala mama se smirila,ide po etiopiji i hrani i tudju decu

Осећаш се запостављено?
Е па не може то тако. Више те неће цимати десет пута на дан, да чује шта радиш, да ли је и даље волиш...
Почећеш да добијаш поруке где и шта треба купити, твој живот ће полако упловити у мирну луку... :razz:
Не клоњавај духом. :grin:
''ne klonjavaj duhom''...klonjavaj u klonji,uz novine...ko svi oženjeni.
@tema
žene se ne trude da skinu kilograme,kad se porode,uglavnom...a More bre voli tinejdžerke,a neće da prizna...;)

možda je to delo prirode, koja majku "zaštiti" od udvarača time
što je na neki volšeban način učini majkom a ne više devojkom.
I onda mene napuše kad napišem da muškarci sve posmatraju kroz nagone. Jer im je to jedino ostalo.

25 puta mu napišu da su te žene umorne i site udvarača, noćnog života i zaebavanja, imaju druga posla..... ne, on opet o testosteronu i "prirodnim" uređenjima :roll: jer je to uvek važnije i preče, iako vam izbija oči usrana pelena.

Море бре, матор си ти за тестостеронског јунца...:wink::lol:
А и како то ''просечан момак невезан обавезом према својој девојци'' може да своју девојку ''доживљава различито'' после порођаја???
Нешто ми у тој конструкцији баш није јасно...:roll:

Узгред, мноооги мушкарци (и књижевници у бројним књижевним делима и реални мушкарци које сам упознала, разних годишта, али не јунци, наравно) управо кажу супротно: да жена мајчинством постаје много привлачнија и да просто зрачи!

Сад, ја не спорим да ти можда тако доживљаваш....али то није баш неко преовлађујуће становиште у мушком свету.

I can't agree more.

I onda mene napuše kad napišem da muškarci sve posmatraju kroz nagone. Jer im je to jedino ostalo.

25 puta mu napišu da su te žene umorne i site udvarača, noćnog života i zaebavanja, imaju druga posla..... ne, on opet o testosteronu i "prirodnim" uređenjima :roll: jer je to uvek važnije i preče, iako vam izbija oči usrana pelena.
Čovek bi pomislio da si sve prošla,pa znaš,a ne da su ti pričale mama,baba i tetka...:lol:...al' da je pristup temi ružan,pa jeste.:roll:

Знаш ли шта би, иначе, чика-Фројд рекао на све ово? :wink:
Ne. Šta ?
ja znam na sta more bre misli,zene posle porodjaja izgube onaj bezobrazni,nestasni seksipil
i tacno je da se promene,a sad nekim se svidja jedno nekima drugo
Hvala na razumevanju i konstruktivnom pristupu razmatranju mojeg zapažanja.
HaniBani, ti si me uvek razumela.
Да ли би то приметио на девојци/жени за коју не знаш да има дете?
Ето рецимо упознаш неку женску особу која зрачи (како си то већ описао), а онда сазнаш да има једно, двоје, троје деце...
Bilo bi korisno kad bih mogao da izvedem takvo istraživanje...Ali pojedini slučajevi na koje sam nailazio uglavnom idu u prilog mojoj tvrdnji - čak i kad ne bih ispočetka znao da je žena rađala, kod nje ne bih primećivao
onu "svežinu". Kod nekih telesnu privlačnost, ali svežinu i pohotnost ne.
Goca Trzan je oduvek izgledala kao neka tetka-strina-baba-kafe-komsinica..meni uopsteno,svaka lepa devojka padne u ocima i samo ako je zauzeta.
Istina, ona je uvek i mene podsećala na one "devojčice iz odeljenja" koje nisu zgodne ali su alapače i podsećaju na svoje majke koje su starije od njih:shock: Ipak, ima lep glas za pevanje. Ali, eto i kod nje se vidi razlika "Pre i Posle"
А Анђелина Џоли? Да ли се утеткила и изгубила привлачнос'?:wink:
Anđelija nije rađala, nego kupovala...pardon...usvojila !

I uz to, stižu je godine, a i pre je bila previše mršava i koščata, ali zato osmeh, božanstven.
Ne stalno, samo kad se izdepiliram :shock:
...a More bre voli tinejdžerke,a neće da prizna...;)
Šta neću !? Pa ja ih volim od kad sam i sam bio tinejdžer, ali sad sam mator za njih, što je bilo bilo je, sada ih volim na neki setan, nostalgični način, kao stariji brat...
More bre, baš te briga.To tvoj problem, posle vazektomije, neće biti!
P.S. Jer i dalje 'oćeš da se "podvezuješ"?
ja mislim da sam zaključio tu temu, to jest čika doktor ju je zaključio.

posle porođaja.

poznajem, to su na primer devojke iz komšiluka koje ne poznajem ali sticajem okolnosti
Drugi dobar primer su javne ličnosti, i na njima ću vam dati primer koji svi znamo:

Takođe ne bih taj utisak vezao ni za fizičku formu tela, jer neke se lepo izvuku iz trudničkog povećanja težine.

Kad budes dobio dete postace ti jasno. Nocno ustjanje, rintanje kao konjina, briga za dete. Bre, tesko je podizati dete! I lepo.

posle porođaja.

Donekle si u pravu, bar što se mene tiče...
Kod mene je sve što se tiče fizičkog izgleda ostalo isto, kilažu sam povratila, nemam strije i celulit, ali nema više tog sjaja u očima...
Premorena sam verovatno...
Odgovornija mnogo, zabrinuta...treba sve obezbediti za to dete, treba zaraditi...
Pa nekako ti ne ostane vremena da se posvetiš sebi, ali ne mislim na fizički izgled, nemaš vremena da se se SEBI posvetiš....
Da me neko ne razume pogrešno, moje dete je meni sve i nikada se ne bih menjala za život bez njega, ali da, do promena je došlo....

More_bre je tipichan primer Maminog sina, prava mushka picajzla :lol::lol: :lol: sa jednom potpuno ne realnom slikom o sebi i drushtvu.
Mator konj u punoj radnoj snazi sa lichnim dozivljajima da je josh uvek mlada piletina...:lol:
Podseca me na onu bajku "carevo novo odelo"

Mamin sin... nisam, čak naprotiv ! Već sa početkom puberteta sam počeo da nazirem
refleksnu posesivnost svoje mame (koju uprkos svemu volim i čuvam) i na svoju sreću
vrlo brzo naučio da budem emotivno nezavisan od nje, pa i od drugih.

Picajzla...ako pod time smatraš nekog kome "i dlake smetaju" i ko se krije iza bezbroj
zamerki, onda grešiš.
Istina je da nisam slep (i nem) na gluposti, besmislenosti i zavaravanja kojima mnogi
daju smisao životu niskog kvaliteta. Ne osećam dužnost da učestvujem u tom samozavaravanju,
a iz revolta prema glupacima osećam zadovoljstvo kada
nekom kažem nešto što ne želi da čuje.

Uopšte nemam iluziju da sam mlađi i potrebniji nego što stvarno jesam (to jest nisam).

Upravo sam zgađen ljudima koji žive u iluzijama.
Iluzijama da su važni oni, njihov život i njihove paćeničke potrebe da pred životnim
strahovima od samoće i bespomoćnosti, zabiju glavu pod rep ovce koja ide
ispred njih (da, ovo je aluzija na stado !).

I mene ovo podseća na "Carevo novo odelo" ali mislim da se ne slažemo
u podeli uloga.

A ako ti je smetalo prvi put, onda sledeće i nemoj da čitaš:

Život upotrebi osobu, i kad je iscedi za ono za šta je stvorio, ispljune je kao
žvaku koja je nekada imala oblik i ukus, a sada je đubre na trotoaru.

Život upotrebi osobu, i kad je iscedi za ono za šta je stvorio, ispljune je kao
žvaku koja je nekada imala oblik i ukus, a sada je đubre na trotoaru.

drage mame, kako reagujete na ovakav opis?

uz svo duzno poshtovanje, ti ili imash psihichke pometnje ili te neko postavio da propagirash antisrpstvo ovde ???

dalje necu da komenarishem, cisto gubljenje vremena

Back