kao da nema snage da ukljuci monitor

sale1504

Početnik
Banovan
Poruka
43
ovako devojka je uzela komp, jednom prilikom ga je zakacila(verovatno sutnula) i monitor je poceo da se ne pali, znaci on svetluca kad je u kucistu normalno onako treperi zelena lampica kad se izvuce iz kucista upali se skroz i pokaze da je iskljucen(unplugd) a kada se upali komp jednostavno idalje nastavi da treperi kao da nije uskljucen ovo je 4 put da se to desava a sada joj je istekla garancija pa me zanima dali to oni namernu nisu nesto normalno namestili da bi sada uzeli pare ili je to neki ozbiljan kvar????

sale1504:
ovako devojka je uzela komp, jednom prilikom ga je zakacila(verovatno sutnula) i monitor je poceo da se ne pali, znaci on svetluca kad je u kucistu normalno onako treperi zelena lampica kad se izvuce iz kucista upali se skroz i pokaze da je iskljucen(unplugd) a kada se upali komp jednostavno idalje nastavi da treperi kao da nije uskljucen ovo je 4 put da se to desava a sada joj je istekla garancija pa me zanima dali to oni namernu nisu nesto normalno namestili da bi sada uzeli pare ili je to neki ozbiljan kvar????
Malo si to konfuzno napisao ali ajde da probam:
1. Kako to mislis "sutnula", pa gde joj stoji monitor?
2. Ponovo dobro proveri da li su oba kraja kabla "legla" kako treba, vidjao sam krajeve kablova koji ulaze u monitor, da se cini kao da su dobro utaknuti ali ustvari nisu, treba malo cvrsce pritisnuti
3. Obavezno proveri na kraju kabla koji ulazi u graficku, da nije neki pin iskrivljen a takodje proveri da li je i taj kraj lepo cvrsto utaknut.
4. Proveri da nije graficka karta ispala ili delimicno izasla iz lezista (ugasi racunar, kada to radis
5. Izvadi pa vrati graficku ponovo u slot.
6. AKo je graficka za eksternim napajanjem, proveri da li je taj kablic utaknut. Meni se desilo da mi je ispao taj kablic i nisam to prvo proverio i namucish se ziv. Zbunilo me je to sto i bez kabla na startu moze da izbaci sliku za monitor (inicijalni VGA rezim), ali se "zakuca" kad treba da proradi sa svim onim sto ume, jer nije imala dovod struje za to.

Ako nista od toga nije, moguce je da je crkla graficka ili monitor :(

I ... mozda da ti devojka sutne monitor jos jednom, cisto za svaki slucaj :)

Ajd' javi sta si uradio, bas me zanima.

sale1504:
ma nije sutnula monitor vec kuciste e da i kad je nosila u servis dok je imala garanciju bilo je dovoljno da ponese samo kuciste
Ako je dakle na kuciste uklizala "djonom", pretpostavljam da je nesto sa grafickom karticom. Proveri da nije ispala iz lezista ili je ispao kabl za napajanje graficke (akom ima). A mozda je cak i nesto drugo poremetila udarcem. Proveri sve element unutar kucista (da li lepo leze i da li je svuda napajanje i ostali kablovi utaknuto korektno)
Verovatno je monitor ok. Uostalom, probaj monitor kjod nekog druga.

Back