"Као да нас је Бог погледао" Вучић открио - пронашли смо злато и калцијум-карбонат у Србији

zemunski kej

Elita
Poruka
21.838
https://www.novosti.rs/c/vesti/poli...o-pronasli-smo-zlato-kalcijum-karbonat-srbiji

Zakacio sam par minuta izlaganja predsednika na RTS TV,ono o navijanju i o litijumu .Pa kaze da je pronadjeno nlaziste nekog materijala koji menja litijum kao i najvece nalaziste zlata u najneravijenijem delu Srbije, Gde bi to moglo da bude ,neke planine starog masiva Stare planine verovatno ka Bugarskoj ili Makedoniji ,dole kod Trgovista ili Prohora Pcinjskog,Bosilegrada?

Poslednja izmena od moderatora:
Ne verujem. Citao sam da su negde dole blizu granice bila pozitivna probna istrazivanja, Stara planina to vam je cela istocna Srbija od Bora i Majdanpeka pa dole do Makdonije.Prebogata rudama. U Peku i danas mozete da isperete neku kolicinu zlata kao i u Neri , Nekada su Romi ispirali zlato iz Nere alu zbog hladnoce i lose opreme nisu ziveli dugo.

Ne verujem. Citao sam da su negde dole blizu granice bila pozitivna probna istrazivanja, Stara planina to vam je cela istocna Srbija od Bora i Majdanpeka pa dole do Makdonije.Prebogata rudama. U Peku i danas mozete da isperete neku kolicinu zlata kao i u Neri , Nekada su Romi ispirali zlato iz Nere alu zbog hladnoce i lose opreme nisu ziveli dugo.
Srbija>Švedska

Zakacio sam par minuta izlaganja predsednika na RTS TV,ono o navijanju i o litijumu .Pa kaze da je pronadjeno nlaziste nekog materijala koji menja litijum kao i najvece nalaziste zlata u najneravijenijem delu Srbije, Gde bi to moglo da bude ,neke planine starog masiva Stare planine verovatno ka Bugarskoj ili Makedoniji ,dole kod Trgovista ili Prohora Pcinjskog,Bosilegrada?

Bukvalno sve sto je Vucic rekao, sve je slagao..

Ako hocemo da bolje zivimo moramo da iskoristimo to sto imamo. Jugoistocna Srbija je brdovit kraj ,poljoprivreda je oskudna i zbog nadmorske visine i nemoguscnosti koriscenja mehanizacije, Pogledajte Australiju ,kopaju sve sto mogu Od Port Hedlanda do Mont Isa najprljavije rude olova i cinka .pa do zlata i rude bakra, boksita,uglja. Zemlja se razvila na rudama .Moramo i mi da imamo nesto jace da prikacimo ostalu privredu. Videli ste Katar ,manji od CG a rasturaju sa naftom i gasom. Cak preradjuju morsku vodu za pice i recikliraju . Srbija ima sve i reke i planine,ravnice ,rude .resurse samo nikako da se oslobodimo bede i pored svega.

🤣🤣🤣🤣🤣 da nije naziv tog blaga LITIJUM🤣

To samo moze da bude kobalt.

Кобалт је изузетно редак и скупоцен метал. Појачава чврстоћу челика и смањује његову кртост. Највећу примену нашао је у машиноградњи. У Србији се налазе следећа лежишта: Рудник, Суво Рудиште на Копаонику, Бесна Кобила и Грачаница.

I kobalt se koristi za izradu baterija.

https://automobili.hr/novosti/zanim...tamna-strana-price-o-elektricnim-automobilima

Ljudi svašta se piše i potura...
Baterije bazirane na natrijumu su počele da se proizvode masovno u Kini 👇
https://www.notebookcheck.net/Mass-...ffordable-cells-without-lithium.672646.0.html
Problem je što te baterije neće biti dostupne za sve tipove potrošača , litijumske baterije će i dalje biti potrebne za telefone , lapove i ostale uređaje koji zahtevaju veliku energiju u malom pakovanju.
Od litijuma neće odustati i pored novih baterija.
Litijumske baterije su na tržištu nekih 20 godina.
Srbija napredna nema šta drugo da ponudi sem prodaje ..ovde je sve na prodaju, vazduh,voda, zemlja ...

Tako je, ne verujte ništa što vaš gazda nije objavio na N1 i NOVA.
:think:
Kad se zacuje zvonce u skoli, decica ustaju s klupica i furaju na veliki odmor..
Kada se zacuje zvonce u skupstini, tako bi rado voleo da si ti taj, i dalje vezan za tu klupicu i da podizes rucicu, kao da znas odgovor..
Kasnis, debelo kasnis...

Back