kantar2

light & dark

Buduća legenda
Poruka
37.758
ovi vuku na jednu stranu oni na drugu :lol:
mesto suceljavanja! :rotf:

aj krenemo ovako....sta je to sto zena dobija brakom ili vanbracnom zajednicom?
znaci bez idiotskih odgovora kao sto je ljubav...konkretne stvari, pojavni oblici
nekada je zena dobijala prezime (glupost ko da je tikva bez korena i nema svoje), dobijala je status (status postoji i danas u raznim oblicima cak i ako niste plemickog roga, ili pripadnik kvazi vise klase, udata zena je i dalje postovanija u drustvu..sto otpada ukoliko nekog boli uvo za to)....e onda je to vecito pitanje nekada spajanja imanja a danas novca i nekretnina...radi lakse analize da izjednacimo jednacinu u tom smislu i da kazemo da oboje ljudi unosi finansijska sredstava...dakle sta je ono sto ostaje?
e u cilju da svi kolege i kolezinice mogu da odgovore moze i pitanje sta zena dobija u vezi?

znaci bez idiotskih odgovora kao sto je ljubav...konkretne stvari, pojavni oblici
nekada je zena dobijala prezime (glupost ko da je tikva bez korena i nema svoje), dobijala je status (status postoji i danas u raznim oblicima cak i ako niste plemickog roga, ili pripadnik kvazi vise klase, udata zena je i dalje postovanija u drustvu..sto otpada ukoliko nekog boli uvo za to)....e onda je to vecito pitanje nekada spajanja imanja a danas novca i nekretnina...radi lakse analize da izjednacimo jednacinu u tom smislu i da kazemo da oboje ljudi unosi finansijska sredstava...dakle sta je ono sto ostaje?
e u cilju da svi kolege i kolezinice mogu da odgovore moze i pitanje sta zena dobija u vezi?

dobija obaveze koje nije imala kod roditelja :strika:....dobija nekoga na koga ona može da se osloni u svakom trenutku tj. saigrača u životu (osim kad je u pitanju pogrešan izbor ali to je već druga priča) isto tako i druga strana....dobija svakodnevni sex (osim kad je boli glava :lol:)...msm da u svoj toj priči koliko svaka od strana nešto dobija, toliko i gubi od onoga što je bilo pre nego što su ušli u svu tu igranku.:neutral:

dobija kitu 24/7 i dobija mecu a moze da dobije i jos ponesto

dobija obaveze koje nije imala kod roditelja :strika:....dobija nekoga na koga ona može da se osloni u svakom trenutku tj. saigrača u životu (osim kad je u pitanju pogrešan izbor ali to je već druga priča) isto tako i druga strana....dobija svakodnevni sex (osim kad je boli glava :lol:)...msm da u svoj toj priči koliko svaka od strana nešto dobija, toliko i gubi od onoga što je bilo pre nego što su ušli u svu tu igranku.:neutral:

meni je malo taj deo da moze da se osloni u svakom trenutku nejasan :) u cemu tacno moze da se osloni...i moze li u svakom trenutku..usput cesto se pominje pitanje zastite zene ne znam jel se to odnosi na fizicku zastitu..jer ukoliko vam neko nije telohranitelj ne moze biti tu u svakom trenutku :) dakle moze li ona zaista da se osloni da ce on zavrsiti povereni mu zadatak..to bi trebalo tako da bude saigraci i tim, ali da li je tako i u praksi ili samo u glavi?
kako to mislis druga strana dobija svakodnevni seks...valjda obe strane dobijaju seks...koliko je svakodnevan sa danasnjim tempom zivota je pitanje...no dobro...ulaze li i muskarac u taj seks i razmislja kako da postane ili ostane kvalitetan?

Meni je nekako ova tema više za ozbiljan deo pdf-a...nekako mi je pitanje baš ozbiljno... da ne kažem, zaista si me ubacila u duboko razmišljanje šta stvarno dobijaš svim tim.:think:

nemoj da me guraju gore moze i ovde normalno da se prica, ovo mi je maticni deo glupo je da ne postujem na sopstvenoj temi :lol:
a za razmisljanje :ok:

Ovo prvo - ako je iz školske klupe odmah prešla kod muža, pa u roditeljskoj kući nije imala neke veće obaveze. Ako je npr počela da radi, verovatno je finansijski pomagala porodicu ili radila neke kućne poslove. I da je živela sama, sigurno je s vremena na vreme počistila, skuvala, oprala nešto,,, dakle nisu to obavaze koje će svaku žensku osobu sačekati tek kad uđe u brak.;)

Svakodnevni sex dobija valjda i ona, osim ako on ne svraća kod švalerke u povratku s posla:lol:

Ovo prvo - ako je iz školske klupe odmah prešla kod muža, pa u roditeljskoj kući nije imala neke veće obaveze. Ako je npr počela da radi, verovatno je finansijski pomagala porodicu ili radila neke kućne poslove. I da je živela sama, sigurno je s vremena na vreme počistila, skuvala, oprala nešto,,, dakle nisu to obavaze koje će svaku žensku osobu sačekati tek kad uđe u brak.;)

Svakodnevni sex dobija valjda i ona, osim ako on ne svraća kod švalerke u povratku s posla:lol:

Znam njih koliko hoćeš koje dok se nisu udale vrhunac spasavanja od gladi su im bili slani štapići i cipiripi krem....tako da ne kažem, ima i onih kojima to neće biti nikakva promena a Boga mi ima i onih kojima je to promena za 360 stepeni,bez obzira na godine;)

Kog si ti to papka našla koji ni kithu nema? :kafa:

rekoh ti gore..., nadjoh jednog jakog magarca ...., sve što treba u kući da se potegne više nema brige, da mi se ne smeje svet u selu da sama nosim džakove...., e šta ćeš sad, ne može i jare i pare

.., a s vremenom... naučila sam ga i da pegla..

Poslednja izmena:
ako se udala iz ljubavi, dobija emotivno ispunjenje
ako nije, dobija životnu muku

u cemu se ogleda njeno emotivno ispunjenje? da bude blizu objekta ljubavi? dobija konstantnu neznost paznju razumevanje?
sacke tis nisi udavala reklo bi se :lol:

cisto da napomenem ja temom samo postavljam pitanja ne dajem nikakve odgovore :)

u svakom slučaju dobija društvo koje je odabrala 10/7 (24/7 minus posao + san i ponekad ostale aktivnosti)
dobija đecu u 99% slučajeva
dobija sigurnost da joj ne upadne provalnik na gajbu i siluje
dobija automehaničara, vodoinstalatera, stolara, majstora za veš i sudo mašinu, i raaazne dr.stvari tj. majstorske struke
dobija kujchinu (u slučaju forumaša dugačku i debelu)
dobija obično malo na finansijskoj sigurnosti
dobija drugo mišljenje u kriznim situacijama
verovatno da ima još nešto ali sam malopre ustao pa mi ne radi zgićmo :)

Back