Kanibalizam u starom zavetu

stavi se u ulogu Boga koji je ljubav...da li bi osudio nekog zato što ne veruje da si Bog? ili bi mu sudio prema delima i mislima ako bi mu uopšte sudio?
Nece ga on osuditi.Sam ce bega od njega kako ne razumes.
Воли Господа, свога Бога, свим својим срцем, свом својом душом, свим својим умом и свом својом снагом.‘

ne kleveće on Boga nego ukazuje na problematične aspekte bića iz jevrejske mitologije koje mnogi judeohrišćani pogrešno identifikuju sa Bogom....
ogromna većina ako ne i svi koji se predstavljaju kao navodno istiniti iskreni hrišćani su u zoni paradoksa. "ne bojim se ali me strah".
bez obzira što je taj njihov "apsolut" klasičan ubica oni ga prestavljaju kao ljubav. svo zlo dolazi od nekog satane i od ljudi (a oni, naši vajni hrišćani su bogougodni izuzeti su od zla) i bog sve to dopušta da ne kvari slobodnu volju a faraonu otvrdnjuje srce i podstiče kanibalizam, opravdava incest i blagoslovi avrama i saru a daje zakon da se ne žene sa rodom.
i sad kad im predočiš neke stihove ti satanizuješ boga pa ti sude i da mogu glavu bi ti otkinuli jer im se kvari slika tim stihovima dobrog i punog ljubavi boga koji prepušta sotoni jova da se ovaj iživljava na njemu a tobož bog će mu za njegovu veru dati drugu decu.
to je taj paradoks koji oni nemaju problem s tim jer su doktrinirani. a tek kad se sudare takva dva u raspravi jednako "krv do kolena" jer "moja istina je istinitija od tvoje tj tvoja istina je laž".

kako god...da te podsetim na dve Isusove mudrosti
1. ne sudi jer kakvom merom sudiš takvom će ti biti suđeno...
ovo je zato što nisi živeo život tog kome sudiš i ne znaš da li bi i sam da jesi živeo život te osobe mislio i verovao kao ta osoba...suđenje je osim toga vezano za dodelu niže i više vrednosti tj. gordost.....ono je koren formalnog morala protiv koga se Isus borio u nastojanju da ga zameni moralom zasnovanim na ljubavi....

ti previše sudiš...sav tvoj nastup na forumu je suđenje svima koji se ne slažu sa tobom...

2. ljubi neprijatelje svoje jer svako može da ljubi prijatelje
ovo je zato što smo svi jednako vredne emanacije Boga...Isus uzimajući ulogu Boga kaže praktično da kad god učiniš šta god drugome da si učinio njemu...
tvoj neprijatelj je jednako vredna emanacija Boga i Bog ne želi da njegova deca budu neprijatelji među sobom....kad bi pokušao da shvatiš ljude koje smatraš neprijateljima video bi da ste mnogo sličniji nego što misliš i da skoro da i nema stvarno zlih ljudi već samo ljudi sa različitim predistorijama, ubeđenjima, vrednostima, načinom razmišljanja i emocijama...

ti ideš kroz forum i tražiš sa kim da zapodeneš kavgu...u svima vidiš neprijatelje... da samo misliš da bolje poznaješ istinu od drugih tad bi nastupao očinski ili kao stariji brat prema onima za koje misliš da manje znaju od tebe...ali ti nastupaš kao sudija...gordost je tvoj problem...gordost je ta koja sudi...ljubav nikad ne sudi...ona razume
on je prototip fariseja iz biblije

Back