KANDIDATURA SRBIJA U EU i REFERENDUM

Da li treba Srbija da pristupi EU-zajednici?

• NE-Srbija ne treba da pristupi EU

• DA-Srbija treba da pristupi EU

• UZDRZAN za sada i u narednih 10 godina

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
И ја сам склон овом начину рамишљања, ал увек ме је копкала чињеница да ми нисмо на ивици истребљења због положених жртава већ због нерезонских одлука које смо доносили након победа уз жртвовање. Сваки пут смо били на правој страни не видим зашто би се то сада променило. Под уласком се не подразумева само улазак на врата, већ и прихватање кућног реда и постепено поистивећивање са домаћином. Са ким си такав си и због тога пада у воду прича о лаком иступању из такве накарадне куће. Уколико се не придржаваш реда и наставиш да се разликујеш, полуге уцена остају исте. И Српска и КиМ и Војводина...Поред тога чланство повлачи и чланство у НАТОу што мој стомак никада неће моћи да свари. Такође не сматрам да је непријатељ јачи него икада, него је историсјки моменат такав да смо у незавидној ситуација и није нам први пут.

Ал ово је прича као да се само ми питамо. Очигледно да је озбиљна фрка настала око Лисабонског угпвпра тј устава, очигледно да десница јача и да се много развијене земље и способни народи постају свесни да им радна места заузимају разни бугари, румуи и арапи. Постају свесни да је то интерес великих компанија и економских моћника којима треба јединсвено тржиште. Нагла екпанзија ЕУ почела је падом Варшавског пакта јер се тада други пол осетио суперирним. Данас је доста времена прошло, стари играчи су се опоравили, нови појавили. Европи је неопходно да поведе борбу за самосталност и када се то деси треба је подржати. У супротном тешко да може избећи да поново буде полигон преко којег већи утерују своје дугове.
Слажем се у потпуности.
Немци једва чекају да шутну Амере у дупе, и њима је доста те тираније.
Они и Руси заиста заслужују да буду водеће силе Европе.
А Амери нека владају у својој кући.
Такав је ред...и тако ће и бити.

Слажем се у потпуности.
Немци једва чекају да шутну Амере у дупе, и њима је доста те тираније.
Они и Руси заиста заслужују да буду водеће силе Европе.
А Амери нека владају у својој кући.
Такав је ред...и тако ће и бити.

Neće tako da bude, bojim se;)
šta bi američka vojna industrija radila kada SAD ne bi bila u svakoj čorbi mirođija eeeee

srbiju ne treba primiti u evropu dok ne primeni evropske zakone,dostigne evropski standard......zakone ne treba samo da usvoji vec i da primenjuje....a kad srbija to dostigne,,,,apsolutno nije bitno da li ce biti clanica ili nece...
medjutim povod vecini sadasnjih zagovornika EU je pristup evropskim fondovima tj.opet leba bez rada...i da dodjemo do tih fondova....kakvi smo brzo cemo ih pretvoriti u potrosnju...i tu je kraj...MI MORAMO NAUCITI DA ZIVIMO OD SVOGA RADA.....A TO SMO ZABORAVILI...

Sve mi jeste jasno ali nije mi jasno te zaludjenosti nekog "nesvrstanog-nezavisnog-nedvojnog itd." stila stajalista-gledista. To ljudi nije istina i resenje i izlas iz bilo kakve situacije. Nemci imaju jednu lepu uzrecicu koja kaze sledece: ili si trudna ili nisi nesto izmedju ne postoji!

Neće tako da bude, bojim se;)
šta bi radila američka vojna industrija radila kada SAD ne bi bila u svakoj čorbi mirođija eeeee
Па, не верујем да ће опстати...знаш како, пало је грчко царство, пало је римско, пала је Византија, пало је османлијско, пало је Аустро-Угарско, пало је руско...пашће и америчко царство.;)
Само, као и увек, томе ће претходити крвави обрачун.:confused:

Sve mi jeste jasno ali nije mi jasno te zaludjenosti nekog "nesvrstanog-nezavisnog-nedvojnog itd." stila stajalista-gledista. To ljudi nije istina i resenje i izlas iz bilo kakve situacije. Nemci imaju jednu lepu uzrecicu koja kaze sledece: ili si trudna ili nisi nesto izmedju ne postoji!
Немци су фаце. Од њих заиста може да се учи.:)

srbiju ne treba primiti u evropu dok ne primeni evropske zakone,dostigne evropski standard......zakone ne treba samo da usvoji vec i da primenjuje....a kad srbija to dostigne,,,,apsolutno nije bitno da li ce biti clanica ili nece...
medjutim povod vecini sadasnjih zagovornika EU je pristup evropskim fondovima tj.opet leba bez rada...i da dodjemo do tih fondova....kakvi smo brzo cemo ih pretvoriti u potrosnju...i tu je kraj...MI MORAMO NAUCITI DA ZIVIMO OD SVOGA RADA.....A TO SMO ZABORAVILI...

Pa sad, oko evropskih zakona bi se i složila iako i tu imam dileme ali oko evropskih standarda tu se ne slažemo iz jednostavnog razloga što Srbija kada bi dostigla evropski standard više ne bi bila ekonomski zanimljiva za Evropu pošto Evropa treži mesto za svoje investicije koje je ekonomski što manje zahtevno po pitanju cene investicija i koštanja finalnog proizvoda.
Tu je još i pitanje finansijskog tržišta koje je u Srbiji nerazvijeno što direktno pogoduje visokokamatnoj oplodnji evropskog kapitala

Lepo receno, ali brinem se da necemo umeti da prepoznamo kraj basne, uvek smo bili veci komunisti od Marksa, tj. podlozni propagandi u velikoj meri.
Za to sto ti kazes potrebna je EDUKACIJA dece od obdanista do fakultetea da prvo vole Srbiju,pa onda sve ostalo,tj da na vlasti budu 20 godina desnicarske stranke(da li postoji kod nas barem jedna prava desnicarska partija?). A sudeci po dansnjem stanju u Srbiji sa svim NVO i polu levicarskom "veci smo evropljani od svih na svetu" vlasti, postacemo najubedjeniji evropljani koji ce poslednji da prepoznaju kraj zabave(basne),elem edukacija nove elite sa usadjenim patriotizmom nam je potrebna.

Odličan dodatak. Sve ono što sam ja napisao, ne važi bez ovog tvog. U suprotnom srljamo u propast.

Pa sad, pakt među trojicom i da kažem da je relativno lako postići ali pakt među njih 30 kao što i sami vidimo i nije baš lako ni postići a ni dostići što se tiče njihovih unutanjih odnosa.
E sada kada se tome pridoda i neko spoljnje pitanje stvar klapa duplo, mislim da je Hrvatska najbolji primet za ovo šta hoću da kažem.

Teško bi se ja složila sa tvojom tezom o prijateljima i neprijateljima jer takvo nešto jednostavno ne postoji. Interesi su u pitanju i u odnosu na njih neko može da ti bude saveznik ili ne,prijatelj ili neprijatelj nikako,
Šizofrena je situacija kada ti neko postaje prijatelj zato što pogoduje tvojim interesima to je po meni perverzija 1.klase.
Imam i primer za takvo nešto. Naime, SAD je u startu bila protiv secesije SFRJ, no promenila je mišljenje za manje od mesec dana pa ti sada vidi koliki je put od prijateljstva do neprijateljstva tvojom stranom logike ;)

Eto na to sam se hela osvrnuti u tvom tekstu, to su neke udarne tačke na koje sam smatrala da treba da reagujem.

Trojni pakt se samo zvao tako, po tri zemlje osnivačima, ali je brojao mnogo više od tri zemlje. I EZ, kasnije EU je osnovalo 12 zemalja, a pogledaj im broj danas!

Postoje saveznici i neprijatelji. Prijatelji ne, i njih nigde nisam ni spomenuo. Pročitaj još jednom! Naravno, saveznici su to iz poklapanja zajedničkih interesa.

Pa sad, oko evropskih zakona bi se i složila iako i tu imam dileme ali oko evropskih standarda tu se ne slažemo iz jednostavnog razloga što Srbija kada bi dostigla evropski standard više ne bi bila ekonomski zanimljiva za Evropu pošto Evropa treži mesto za svoje investicije koje je ekonomski što manje zahtevno po pitanju cene investicija i koštanja finalnog proizvoda.
Tu je još i pitanje finansijskog tržišta koje je u Srbiji nerazvijeno što direktno pogoduje visokokamatnoj oplodnji evropskog kapitala

slazem se....
pa ja mislim prvenstveno za dobrobit srbije....i jasno mi je da smo mi samo evropi potrebni kao trziste roba i kapitala,i eventualno kao topovsko meso NATO-u....zato sam i govorio cemu srbija treba da tezi....sto je nazalost u postojecim okolnostima samo misaona imenica...

Ма каква црна унија...Овде иду такви догађаји,услед вазалства према ЕУ, да о унији нико неће ни размишљати више.
Од следеће године иде наплата дугова.:super:
Дај бре промени тај аватар!
Чим се појавиш на форуму, а ја те региструјем, одмах ми се приједу малине.:lol:

slazem se....
pa ja mislim prvenstveno za dobrobit srbije....i jasno mi je da smo mi samo evropi potrebni kao trziste roba i kapitala,i eventualno kao topovsko meso NATO-u....zato sam i govorio cemu srbija treba da tezi....sto je nazalost u postojecim okolnostima samo misaona imenica...

Ono čemu Srbija treba da teži je ekonomsko-tehnološko-naučni razvoj, tu je ključ svega.

И ја сам склон овом начину рамишљања, ал увек ме је копкала чињеница да ми нисмо на ивици истребљења због положених жртава већ због нерезонских одлука које смо доносили након победа уз жртвовање. Сваки пут смо били на правој страни не видим зашто би се то сада променило. Под уласком се не подразумева само улазак на врата, већ и прихватање кућног реда и постепено поистивећивање са домаћином. Са ким си такав си и због тога пада у воду прича о лаком иступању из такве накарадне куће. Уколико се не придржаваш реда и наставиш да се разликујеш, полуге уцена остају исте. И Српска и КиМ и Војводина...Поред тога чланство повлачи и чланство у НАТОу што мој стомак никада неће моћи да свари. Такође не сматрам да је непријатељ јачи него икада, него је историсјки моменат такав да смо у незавидној ситуација и није нам први пут.

Ал ово је прича као да се само ми питамо. Очигледно да је озбиљна фрка настала око Лисабонског угпвпра тј устава, очигледно да десница јача и да се много развијене земље и способни народи постају свесни да им радна места заузимају разни бугари, румуи и арапи. Постају свесни да је то интерес великих компанија и економских моћника којима треба јединсвено тржиште. Нагла екпанзија ЕУ почела је падом Варшавског пакта јер се тада други пол осетио суперирним. Данас је доста времена прошло, стари играчи су се опоравили, нови појавили. Европи је неопходно да поведе борбу за самосталност и када се то деси треба је подржати. У супротном тешко да може избећи да поново буде полигон преко којег већи утерују своје дугове.

Dakle, ja sam pisao o sadašnjem stanju. Znači, kada bi mi u ovom momentu mogli ući. E, sad, nisam se bavio predviđanjima mnogo. Samo sam ih ovlaš dotakao.
Naravno da na zapadu desnica jača, i naravno da će se sve to raspasti u materinu.

Ono čemu Srbija treba da teži je ekonomsko-tehnološko-naučni razvoj, tu je ključ svega.
Зебро, наука и технологија су спортови богатих, били и остали.

Србија треба да тежи да искористи своја природна богатства, пре свега, да развије привреду.
А тек онда, ако буде пара, да се развија и то о чему ти пишеш.

Trojni pakt se samo zvao tako, po tri zemlje osnivačima, ali je brojao mnogo više od tri zemlje. I EZ, kasnije EU je osnovalo 12 zemalja, a pogledaj im broj danas!

Postoje saveznici i neprijatelji. Prijatelji ne, i njih nigde nisam ni spomenuo. Pročitaj još jednom! Naravno, saveznici su to iz poklapanja zajedničkih interesa.

Pa izvini saveznik i neprijatelj nije suprotnost, onaj ko ti nije saveznik može biti i neutralan i nezainteresovan što ne indikuje neprijateljstvo.
Ta dva pojma uopšte nisu pogodna za povezivanje.

Зебро, наука и технологија су спортови богатих, били и остали.

Србија треба да тежи да искористи своја природна богатства, пре свега, да развије привреду.
А тек онда, ако буде пара, да се развија и то о чему ти пишеш.

A kako da razvije privredu bez savremenih dostignuća u nauci i tehnologiji, da uzme Merlinov čarobni štapić?

Па, не верујем да ће опстати...знаш како, пало је грчко царство, пало је римско, пала је Византија, пало је османлијско, пало је Аустро-Угарско, пало је руско...пашће и америчко царство.;)
Само, као и увек, томе ће претходити крвави обрачун.:confused:

Mala digresija. Grci nikada nisu imali carstvo. Čak nisu ni znali za pojam države. Živeli su podeljeni na polise (gradove države). Prvi put su čuli za pojam i ideju carstva, kada ih je pokorio Aleksandar Veliki, i predstavio im viziju svog pancarstva. ;)

A kako da razvije privredu bez savremenih dostignuća u nauci i tehnologiji, da uzme Merlinov čarobni štapić?
Па зар мислиш да нас народ нема довољно образовања и да не прате трендове у зависности од тога у којој су привредној грани?
Наравно да знају.

Е сад, сам развој науле и технологије, ваљда подразумева истраживања и рад на томе, а за то су потребна огромна улагања - тако ја разумем ту формулацију.
А ако си мислила само на едукацију народа, онда уреду.

Back