Софија
Legenda
- Poruka
- 54.098
Слажем се у потпуности.И ја сам склон овом начину рамишљања, ал увек ме је копкала чињеница да ми нисмо на ивици истребљења због положених жртава већ због нерезонских одлука које смо доносили након победа уз жртвовање. Сваки пут смо били на правој страни не видим зашто би се то сада променило. Под уласком се не подразумева само улазак на врата, већ и прихватање кућног реда и постепено поистивећивање са домаћином. Са ким си такав си и због тога пада у воду прича о лаком иступању из такве накарадне куће. Уколико се не придржаваш реда и наставиш да се разликујеш, полуге уцена остају исте. И Српска и КиМ и Војводина...Поред тога чланство повлачи и чланство у НАТОу што мој стомак никада неће моћи да свари. Такође не сматрам да је непријатељ јачи него икада, него је историсјки моменат такав да смо у незавидној ситуација и није нам први пут.
Ал ово је прича као да се само ми питамо. Очигледно да је озбиљна фрка настала око Лисабонског угпвпра тј устава, очигледно да десница јача и да се много развијене земље и способни народи постају свесни да им радна места заузимају разни бугари, румуи и арапи. Постају свесни да је то интерес великих компанија и економских моћника којима треба јединсвено тржиште. Нагла екпанзија ЕУ почела је падом Варшавског пакта јер се тада други пол осетио суперирним. Данас је доста времена прошло, стари играчи су се опоравили, нови појавили. Европи је неопходно да поведе борбу за самосталност и када се то деси треба је подржати. У супротном тешко да може избећи да поново буде полигон преко којег већи утерују своје дугове.
Немци једва чекају да шутну Амере у дупе, и њима је доста те тираније.
Они и Руси заиста заслужују да буду водеће силе Европе.
А Амери нека владају у својој кући.
Такав је ред...и тако ће и бити.