KANDIDATURA SRBIJA U EU i REFERENDUM

Da li treba Srbija da pristupi EU-zajednici?

• NE-Srbija ne treba da pristupi EU

• DA-Srbija treba da pristupi EU

• UZDRZAN za sada i u narednih 10 godina

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sve ste vec rekli u tih nekoliko postova.kako rece DON toliko smo platili taj ceh ali ne samo tad vec i od pre i sve to u ime nekog ...,a toliki narod smo izgubili samo zato jer je PRAVOSLAVAN,to nas onda svodi na jedno a to je poKATOLICAVANJE.Oni nas eto ako i prime to ce ici a vec je eto krenulo menjanje crkvenih pravila i kanona po katolickom i PRIHVACANJA PAPE kao ... A onda ima samo jedno pitanje imamo li PRAVO da pogazimo kako se kaze preko tolikih nam MRTVIH koji su tu kao KRAJPUTASI da nam kazu sta i kako je?

JA SAM PROTIV da Srbija udje u EU,istina je da zivim u EU ali nije to sto neko mozda misli.

Interesantno... :think:

Bilo bi lepo kada bi malo pojasnio ovo boldovano, a sve iz ugla činjenice da živiš u toj EU...

Da li te tamo neko tera da prihvatiš papu, da odbaciš pravoslavlje?

I da pogaziš sve mrtve koji su tu, kako kažeš, kao "krajputaši" ?

Zašto živiš tamo?

Da li neko slučajno zna nešto više o manastiru "Gradac" a sve iz ugla ovog crkvenog dela?

Poslednja izmena:
Kao prvo zivim u EU ne radi toga sto mi se svidja iako je eto vremenom postalo navika.Za neke starije koji ce mozda da shvate isto kao sto je nekad bilo u vreme Ex-YU,samo jos savremenije naravno vreme nije stajalo.
Ne niko i nezna sta znaci PRAVOSLAVAC,oni za nas misle da smo pali sa kruske,a ta SRBIJA to je nesto eto tamo nesto strano,lose odmah nas poistovecuju sa rumunima ciganima-lopovima-kriminalcima itd.Da bi neko shvatio evo primkera usao sam u video klub da se uclanim i jedna devojka kokja me videla 2 puta kad am dao dokumenta i kad me je upisala prvo sto me je pitala bilo je sledece: Sto ste vi Srbi losi LJUDI"? sad pokusajte da zamislite devojku od 22 godkoju upoznajete i njeno pitanje kad je saznala odakle ste je bilo to. Sad nakon tih par godina Hvala bogu sve je se promenilo.I zena mi je spanjolka-madrid-,ne oni stvarno i neznaju za Pravoslavlje niti ih to interesuje,oni su Hriscani a to znaci Katolici u krajnjem oni malo skolovaniji misle i na protestante ali NIKAD i NIKAD na "pravoslavlje" jer to za njih i nepostoji.
Kad im kazes da nisi KATOLIK vec pravoslavac u prvom momentu je cudo u ocima jer te prihvacaju kao njihovog a kad im kazes da nisi kat. u momentu je cudjenje kako to moze biti i jos kad kazes pravoslavac e brod je tek onda potonuo ha haha... jel to isto hriscanska vera? to je sto pitaju.

bio sam sad a zenom u Srbiji 45 dana. i imali smo neku temu KosMet i bla i ona kaze oni su se otcepili oni su sad njihovi imaju pravo bla bla bla vi niste vise gospodari itd. i ja joj kazem a sto nedate vi BASKEN pravo na odceplñjenje vec su za vas TERORISTI itd. i vratim joj tom merom ona je tako skocila NE,to je SPANIJA to ne moze itd. aha a to ne moze a u moju zemlju moze i onda je bilo malo po nasem ha ha ha...Ljudi ne da me pogresno neko shvati ali svi oni/Nemci,Italijani,Spanci,Nemci itd. ma sve je ok i sve moze kad se radi o tvome ali kad se radi o NJIHOVOM ma tu si "NADRLJAO" NE DIRAJ jer te nema! Kad je tudje sve se moze i sve je ok ali njihovo ne diraj.Oni ce da nama pricaju mi moramo to i to da ucinimo za EU a oni su prvi koji to ne rade ali traze od nas da mi radimo,ajde da mi prihvatimo iste zakone kao i oni u EU?

Kao prvo zivim u EU ne radi toga sto mi se svidja iako je eto vremenom postalo navika.

Tako se pravdaju i narkomani kad ih pitaju šta se drogiraju.
Iskompromitovan si da bi postavljao ovakve teme pošto si već ušao u EU ... kao što ti brineš sam o sebi i o svojoj pozadini dozvoli i nama da odlučujemo o sebi bez upadica vas iz inostranstva ;)

bio sam sad a zenom u Srbiji 45 dana. i imali smo neku temu KosMet i bla i ona kaze oni su se otcepili oni su sad njihovi imaju pravo bla bla bla vi niste vise gospodari itd. i ja joj kazem a sto nedate vi BASKEN pravo na odceplñjenje vec su za vas TERORISTI itd. i vratim joj tom merom ona je tako skocila NE,to je SPANIJA to ne moze itd. aha a to ne moze a u moju zemlju moze i onda je bilo malo po nasem ha ha ha...Ljudi ne da me pogresno neko shvati ali svi oni/Nemci,Italijani,Spanci,Nemci itd. ma sve je ok i sve moze kad se radi o tvome ali kad se radi o NJIHOVOM ma tu si "NADRLJAO" NE DIRAJ jer te nema! Kad je tudje sve se moze i sve je ok ali njihovo ne diraj.Oni ce da nama pricaju mi moramo to i to da ucinimo za EU a oni su prvi koji to ne rade ali traze od nas da mi radimo,ajde da mi prihvatimo iste zakone kao i oni u EU?

Pusti ti sad to što ti sa ženom interno, to vi rešavajte.. :D

Nego, Španija ni zvanično nije priznala kosovo, tako da, otpada taj argument.

Tako se pravdaju i narkomani kad ih pitaju šta se drogiraju.
Iskompromitovan si da bi postavljao ovakve teme pošto si već ušao u EU ... kao što ti brineš sam o sebi i o svojoj pozadini dozvoli i nama da odlučujemo o sebi bez upadica vas iz inostranstva ;)

ajde da vidimo jednu stvar.Ja sam otisao iz SRBIJE 2004 i to na odmor i osta jer sam upoznao zenu,radim u turizmu,jer govorim nesto malo vise jezika/nemacki,engleski,holandski,spanski,srbski ucio informatiku i licenciran kao prevodioc nemackog jezika.
Nije mi jasno sto mislis da sam ja protiv Srbije odnosno da bi ti kao sd imao nesto veca prava od mene na tu istu SRBIJU!
Objasni mi to,jer bih to voleo da znam/shvatim.
HVALA

ne niko me netera jer oni ne znaju da to i postoji/PRAVOSLAVLJE. Ali moras da znas to je Spanija ne HRVATSKA,ti trebas da pitas nase ako ih jos i ima u HR sta nam misle.Budi siguran i ovi nam to misle samo sto oni ne znaju za nas a oni-HR znaju i sprovode direktivu

:confused:

Znači španci ne znaju za pravoslavlje pa ne sprovode ali nam tako misle, iako ne znaju za pravoslavlje.

A hrvati znaju za pravoslavlje i samo sprovode direktivu?

Jel to to?

A Grci? I onu su u EU, kako oni rešavaju to što nisu katolici?

imam prijatelja nas covek koji je u Spanskoj vojsci prevodilac na KosMetu,oni odose sa KosMeta jer nece da budu krivi navodnom ako se pogorsa situacija,a po njihovom HOCE. Inace u nasoj VLADI iamju dve kancelarije u kjima sede USA oficiri i koji odlucuju o svemu to mi je rekao taj prijatelj.Da li je istina ili ne ... samo sam rekao sta mi je rekao kad smo se videli zadnji put.

Nazalost srpski narod sprzenog mozga koji neartikulisano urlice : "Hocemo vize,hocemo da putujemo"...ce na referendumu (ako ga bude) da se izjasni o tome kako bi Srbija trebalo da udje u EU.Samo se pitam sa kojim parama cemo da se baskarimo po svetu kada se fabrike zatvaraju,a ljudi otpustaju?!

Kapitalizam pred kolapsom,zemlje EU ne znaju sta ce sa svojim problemima...samo im jos mi falimo...
Balkanci (mislim na ovu pro kapitalisticku rascepanu Jugoslaviju) ...sve idiot do idiota.

:mrgreen:

Pa sad, da nema para verovatno nebi bilio ni toliko gužve u redovima pred ambasadama?!

Kao prvo zivim u EU ne radi toga sto mi se svidja iako je eto vremenom postalo navika.Za neke starije koji ce mozda da shvate isto kao sto je nekad bilo u vreme Ex-YU,samo jos savremenije naravno vreme nije stajalo.
Ne niko i nezna sta znaci PRAVOSLAVAC,oni za nas misle da smo pali sa kruske,a ta SRBIJA to je nesto eto tamo nesto strano,lose odmah nas poistovecuju sa rumunima ciganima-lopovima-kriminalcima itd.Da bi neko shvatio evo primkera usao sam u video klub da se uclanim i jedna devojka kokja me videla 2 puta kad am dao dokumenta i kad me je upisala prvo sto me je pitala bilo je sledece: Sto ste vi Srbi losi LJUDI"? sad pokusajte da zamislite devojku od 22 godkoju upoznajete i njeno pitanje kad je saznala odakle ste je bilo to. Sad nakon tih par godina Hvala bogu sve je se promenilo.I zena mi je spanjolka-madrid-,ne oni stvarno i neznaju za Pravoslavlje niti ih to interesuje,oni su Hriscani a to znaci Katolici u krajnjem oni malo skolovaniji misle i na protestante ali NIKAD i NIKAD na "pravoslavlje" jer to za njih i nepostoji.
Kad im kazes da nisi KATOLIK vec pravoslavac u prvom momentu je cudo u ocima jer te prihvacaju kao njihovog a kad im kazes da nisi kat. u momentu je cudjenje kako to moze biti i jos kad kazes pravoslavac e brod je tek onda potonuo ha haha... jel to isto hriscanska vera? to je sto pitaju.
Ја разумем о чему причаш.
Мене је у Немачкој Пољак питао које сам вере, ја му одговорим да сам ''ортодокс'' или ти православне, а он ме згрануто и помало бојажљиво упита ''јеси ти Хришћанка''? :lol:
Они појма немају шта је Православље, али зато чим чују да си ''Србин, Српкиња'' одмах заузимају гард.

На тв-у, све лоше о нама, ма чак преносе и црну хронику ''овај СРБИН убио овог/ову, овај С. ово'', али зато о нашим успесима, о томе да смо за ратлику од неких из сфрј предали готово све наше Хагу...о томе ни реч.

Воде ужасну пропаганду против нас, Срба.

Истина, ученији људи знају реалност. Ту мислим на њихову интелектуалну елиту, али они су у мањини.

Ја разумем о чему причаш.
Мене је у Немачкој Пољак питао које сам вере, ја му одговорим да сам ''ортодокс'' или ти православне, а он ме згрануто и помало бојажљиво упита ''јеси ти Хришћанка''? :lol:
Они појма немају шта је Православље, али зато чим чују да си ''Србин, Српкиња'' одмах заузимају гард.

На тв-у, све лоше о нама, ма чак преносе и црну хронику ''овај СРБИН убио овог/ову, овај С. ово'', али зато о нашим успесима, о томе да смо за ратлику од неких из сфрј предали готово све наше Хагу...о томе ни реч.

Воде ужасну пропаганду против нас, Срба.

Истина, ученији људи знају реалност. Ту мислим на њихову интелектуалну елиту, али они су у мањини.

Baš me čudi da jedan Poljak ne zna o čemu govoriš pošto su oni imali jakih iskustava sa Rusima, mislim da folira.

Svi znaju da sam ja ljuti protivnik EU. To je jedna odvratna podla tvorevina. Ali, ta tvorevina razmišlja i deluje onako kako je to činila i njena prethodnica Trojni pakt: "Ko nije sa nama, taj je protiv nas".
Jednom napravismo grešku, odbismo taj pakt, i izgubismo milion i po života, a preko njih milione Srba, koji se nikada nisu rodili, izgubismo velike teritorije (Makedoniju, Crnu Goru, BiH, Krajinu, Baranju, itd), a ti gubici su potvrđeni na kraju XX veka.

Da ne bismo izgubili još koji deo, i da bismo vratili onaj deo koji se otima (KiM), potrebno je da uđemo u tu odvratnu tvorevinu. Samo kao članica, možemo da zagorčavamo život Šiptarima na KiM, raznim secesionistima u Vojvodini, Raškoj, Timoku...
Samo kao članica možemo obezbediti opstanak Srpske.
Samo kao članica možemo sačuvati Srbiju.

Sve je to lepo..."Carstvo nebesko" i tako to, ali ja sam nekako skloniji da razmišljam na način Dušanov, da razmišljam o "carstvu zemaljskom", a o onom nebeskom neka razmišljaju popovi. Mi smo boreći se za carstvo nebesko kroz vekove nekoliko puta sebe dovodili do ivice istrebljenja. Bojim se da su neprijatelji sada isuviše jaki, jači nego ikada, da su naši nekadašnji saveznici, postali saveznici našim neprijateljima, i jedino što bi nas moglo održati je da im se priklonimo. Ne da ih volimo, ni da verujemo u tu ideju o idiličnoj ujedinjenoj Evropi. Znamo mi dobro da je to utopija, šarena laža za lakoverne, kakvi smo i mi nekada bili, kada smo verovali u bratsvo i jedinstvo. ali, treba da smo uz njih, da oni ne bi bili protiv nas. A, kada se ta basna bude završavala, lako ćemo istupiti iz nje.

И ја сам склон овом начину рамишљања, ал увек ме је копкала чињеница да ми нисмо на ивици истребљења због положених жртава већ због нерезонских одлука које смо доносили након победа уз жртвовање. Сваки пут смо били на правој страни не видим зашто би се то сада променило. Под уласком се не подразумева само улазак на врата, већ и прихватање кућног реда и постепено поистивећивање са домаћином. Са ким си такав си и због тога пада у воду прича о лаком иступању из такве накарадне куће. Уколико се не придржаваш реда и наставиш да се разликујеш, полуге уцена остају исте. И Српска и КиМ и Војводина...Поред тога чланство повлачи и чланство у НАТОу што мој стомак никада неће моћи да свари. Такође не сматрам да је непријатељ јачи него икада, него је историсјки моменат такав да смо у незавидној ситуација и није нам први пут.

Ал ово је прича као да се само ми питамо. Очигледно да је озбиљна фрка настала око Лисабонског угпвпра тј устава, очигледно да десница јача и да се много развијене земље и способни народи постају свесни да им радна места заузимају разни бугари, румуи и арапи. Постају свесни да је то интерес великих компанија и економских моћника којима треба јединсвено тржиште. Нагла екпанзија ЕУ почела је падом Варшавског пакта јер се тада други пол осетио суперирним. Данас је доста времена прошло, стари играчи су се опоравили, нови појавили. Европи је неопходно да поведе борбу за самосталност и када се то деси треба је подржати. У супротном тешко да може избећи да поново буде полигон преко којег већи утерују своје дугове.

Back