KANDIDATURA SRBIJA U EU i REFERENDUM

Da li treba Srbija da pristupi EU-zajednici?

• NE-Srbija ne treba da pristupi EU

• DA-Srbija treba da pristupi EU

• UZDRZAN za sada i u narednih 10 godina

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sve ste vec rekli u tih nekoliko postova.kako rece DON toliko smo platili taj ceh ali ne samo tad vec i od pre i sve to u ime nekog ...,a toliki narod smo izgubili samo zato jer je PRAVOSLAVAN,to nas onda svodi na jedno a to je poKATOLICAVANJE.Oni nas eto ako i prime to ce ici a vec je eto krenulo menjanje crkvenih pravila i kanona po katolickom i PRIHVACANJA PAPE kao ... A onda ima samo jedno pitanje imamo li PRAVO da pogazimo kako se kaze preko tolikih nam MRTVIH koji su tu kao KRAJPUTASI da nam kazu sta i kako je?

JA SAM PROTIV da Srbija udje u EU,istina je da zivim u EU ali nije to sto neko mozda misli.

Sve ste vec rekli u tih nekoliko postova.kako rece DON toliko smo platili taj ceh ali ne samo tad vec i od pre i sve to u ime nekog ...,a toliki narod smo izgubili samo zato jer je PRAVOSLAVAN,to nas onda svodi na jedno a to je poKATOLICAVANJE.Oni nas eto ako i prime to ce ici a vec je eto krenulo menjanje crkvenih pravila i kanona po katolickom i PRIHVACANJA PAPE kao ... A onda ima samo jedno pitanje imamo li PRAVO da pogazimo kako se kaze preko tolikih nam MRTVIH koji su tu kao KRAJPUTASI da nam kazu sta i kako je?

JA SAM PROTIV da Srbija udje u EU,istina je da zivim u EU ali nije to sto neko mozda misli.

Ako se ni ti nisi do sada, živeći i pateći se na tom zlom zapadu, pokatoličio, zašto misliš da ćemo se mi koji živimo u pravoslavnoj Srbiji pokatoličiti ako uđemo u EU?

Ili ti to možda govoriš iz vlastitog iskustva?

:dontunderstand:

Nazalost srpski narod sprzenog mozga koji neartikulisano urlice : "Hocemo vize,hocemo da putujemo"...ce na referendumu (ako ga bude) da se izjasni o tome kako bi Srbija trebalo da udje u EU.Samo se pitam sa kojim parama cemo da se baskarimo po svetu kada se fabrike zatvaraju,a ljudi otpustaju?!

Kapitalizam pred kolapsom,zemlje EU ne znaju sta ce sa svojim problemima...samo im jos mi falimo...
Balkanci (mislim na ovu pro kapitalisticku rascepanu Jugoslaviju) ...sve idiot do idiota.

:mrgreen:

Svi znaju da sam ja ljuti protivnik EU. To je jedna odvratna podla tvorevina. Ali, ta tvorevina razmišlja i deluje onako kako je to činila i njena prethodnica Trojni pakt: "Ko nije sa nama, taj je protiv nas".
Jednom napravismo grešku, odbismo taj pakt, i izgubismo milion i po života, a preko njih milione Srba, koji se nikada nisu rodili, izgubismo velike teritorije (Makedoniju, Crnu Goru, BiH, Krajinu, Baranju, itd), a ti gubici su potvrđeni na kraju XX veka.

Da ne bismo izgubili još koji deo, i da bismo vratili onaj deo koji se otima (KiM), potrebno je da uđemo u tu odvratnu tvorevinu. Samo kao članica, možemo da zagorčavamo život Šiptarima na KiM, raznim secesionistima u Vojvodini, Raškoj, Timoku...
Samo kao članica možemo obezbediti opstanak Srpske.
Samo kao članica možemo sačuvati Srbiju.

Sve je to lepo..."Carstvo nebesko" i tako to, ali ja sam nekako skloniji da razmišljam na način Dušanov, da razmišljam o "carstvu zemaljskom", a o onom nebeskom neka razmišljaju popovi. Mi smo boreći se za carstvo nebesko kroz vekove nekoliko puta sebe dovodili do ivice istrebljenja. Bojim se da su neprijatelji sada isuviše jaki, jači nego ikada, da su naši nekadašnji saveznici, postali saveznici našim neprijateljima, i jedino što bi nas moglo održati je da im se priklonimo. Ne da ih volimo, ni da verujemo u tu ideju o idiličnoj ujedinjenoj Evropi. Znamo mi dobro da je to utopija, šarena laža za lakoverne, kakvi smo i mi nekada bili, kada smo verovali u bratsvo i jedinstvo. ali, treba da smo uz njih, da oni ne bi bili protiv nas. A, kada se ta basna bude završavala, lako ćemo istupiti iz nje.

Lepo receno, ali brinem se da necemo umeti da prepoznamo kraj basne, uvek smo bili veci komunisti od Marksa, tj. podlozni propagandi u velikoj meri.
Za to sto ti kazes potrebna je EDUKACIJA dece od obdanista do fakultetea da prvo vole Srbiju,pa onda sve ostalo,tj da na vlasti budu 20 godina desnicarske stranke(da li postoji kod nas barem jedna prava desnicarska partija?). A sudeci po dansnjem stanju u Srbiji sa svim NVO i polu levicarskom "veci smo evropljani od svih na svetu" vlasti, postacemo najubedjeniji evropljani koji ce poslednji da prepoznaju kraj zabave(basne),elem edukacija nove elite sa usadjenim patriotizmom nam je potrebna.

Poslednja izmena:
Ако нема референдума онда власт није демократска и треба је сменити демократским методама пошто не уважава мишљење већине које би се показало на референдуму који је основно демократско право и тековина цивилизованог друштва.

Ако нема референдума онда власт није демократска и треба је сменити демократским методама пошто не уважава мишљење већине које би се показало на референдуму који је основно демократско право и тековина цивилизованог друштва.
Недемократски су се и докопали власти. Да се присетимо, на власт су дошли паљењем Скупштине своје земље, паљењем зграде националне телевизије, демолирањем просторија градског одбора СПС, шиканирањем људи који су били блиски СПС а били су на функцијама у јавним предузећима...

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić obavestio je juče u Stokholmu švedskog kolegu Karla Bilta o „snažnoj nameri Srbije da podnese kandidaturu za članstvo u EU do kraja ove godine“.
Konačnu, formalnu odluku o upućivanju kandidature Srbije doneće državni vrh u narednih nekoliko nedelja - kaže za Jeremić za „Blic“.
Prema njegovim rečima, Srbija će pre formalnog upućivanja kandidature napraviti dodatne konsultacije sa državama članicama EU, ali je Švedska, kao predsedavajuća EU, sada obaveštena o nameri Beograda da kandidaturu za članstvo u Uniji uputi Briselu pre kraja godine.

Kao sto vidite iz navedeno nasa VLADA vec do kraja godine i Svedskog presedovanja hoce da podnese zahtev za prikljucenje Srbije EU zajednici.
To sto je On -VuK Jeremic izjavio je njegovo ali zar ne treba da se ODRZI REFERENDUM i da se nas NAROD izjasni a ne ONI-DS i drugi uz njih. Sta je bilo sa Bombardovanjem,sta je bilo sa KosMetom,Krajinom ili je to vise nevazno?
Zeleo bih da se VI ovde izjasnite sta vi mislite i koje je vase licno misljenje kako bi to trebalo ciniti.
Уздржана сам, али не у наредних десет година већ онолико дуго колико је потребно да изнесу све своје намере.
Ако је цена Космет, Војводина, поред чињенице да су на њихов налог уништили привреду и економију, онда гласам ''против''.

Svi znaju da sam ja ljuti protivnik EU. To je jedna odvratna podla tvorevina. Ali, ta tvorevina razmišlja i deluje onako kako je to činila i njena prethodnica Trojni pakt: "Ko nije sa nama, taj je protiv nas".
Jednom napravismo grešku, odbismo taj pakt, i izgubismo milion i po života, a preko njih milione Srba, koji se nikada nisu rodili, izgubismo velike teritorije (Makedoniju, Crnu Goru, BiH, Krajinu, Baranju, itd), a ti gubici su potvrđeni na kraju XX veka.

Da ne bismo izgubili još koji deo, i da bismo vratili onaj deo koji se otima (KiM), potrebno je da uđemo u tu odvratnu tvorevinu. Samo kao članica, možemo da zagorčavamo život Šiptarima na KiM, raznim secesionistima u Vojvodini, Raškoj, Timoku...
Samo kao članica možemo obezbediti opstanak Srpske.
Samo kao članica možemo sačuvati Srbiju.

Sve je to lepo..."Carstvo nebesko" i tako to, ali ja sam nekako skloniji da razmišljam na način Dušanov, da razmišljam o "carstvu zemaljskom", a o onom nebeskom neka razmišljaju popovi. Mi smo boreći se za carstvo nebesko kroz vekove nekoliko puta sebe dovodili do ivice istrebljenja. Bojim se da su neprijatelji sada isuviše jaki, jači nego ikada, da su naši nekadašnji saveznici, postali saveznici našim neprijateljima, i jedino što bi nas moglo održati je da im se priklonimo. Ne da ih volimo, ni da verujemo u tu ideju o idiličnoj ujedinjenoj Evropi. Znamo mi dobro da je to utopija, šarena laža za lakoverne, kakvi smo i mi nekada bili, kada smo verovali u bratsvo i jedinstvo. ali, treba da smo uz njih, da oni ne bi bili protiv nas. A, kada se ta basna bude završavala, lako ćemo istupiti iz nje.

Pa sad, pakt među trojicom i da kažem da je relativno lako postići ali pakt među njih 30 kao što i sami vidimo i nije baš lako ni postići a ni dostići što se tiče njihovih unutanjih odnosa.
E sada kada se tome pridoda i neko spoljnje pitanje stvar klapa duplo, mislim da je Hrvatska najbolji primet za ovo šta hoću da kažem.

Teško bi se ja složila sa tvojom tezom o prijateljima i neprijateljima jer takvo nešto jednostavno ne postoji. Interesi su u pitanju i u odnosu na njih neko može da ti bude saveznik ili ne,prijatelj ili neprijatelj nikako,
Šizofrena je situacija kada ti neko postaje prijatelj zato što pogoduje tvojim interesima to je po meni perverzija 1.klase.
Imam i primer za takvo nešto. Naime, SAD je u startu bila protiv secesije SFRJ, no promenila je mišljenje za manje od mesec dana pa ti sada vidi koliki je put od prijateljstva do neprijateljstva tvojom stranom logike ;)

Eto na to sam se hela osvrnuti u tvom tekstu, to su neke udarne tačke na koje sam smatrala da treba da reagujem.

Poslednja izmena:
create.php

Back