Kanalizacija na televiziji u vidu rijaliti programa

sjajan komentar citaoca novosti:

`Osamdesetih godina proslog veka kad sam ja bio dete, mi smo gledali Branka kockicu i emisiju Opstanak, a danasnja deca gledaju Farmu i Dvor uz ovakve prornografske scene. Pitam se kuda ovaj ludi svet ide i sta je sledece? Eh, kad bi se mogli vratiti u vreme od pre 20-30 godina i da tu nekako sve zaustavimo, ne bi zalio za mobilnim i Plazma televizorom. Lepsi sam program imao na onom starom TV sa kutijom.`
:klap:

pazi kada je Dragan Bjelogrlic na dodlei Oskara popiularnosti izjavio da je Srbija postala zemlja rijaliti shou..ali da bi zato svi trebali da pohitaju u bioskope i pogledaju njegov film..mislim nije nego..

što se mene tiče,taj film je odličan...može ga gledati čitava porodica u isto vreme :)

i ima divnu poruku..i ističe one prave ljudske vrednosti..skromnost,drugarstvo,poštenje...sve ono na šta svi polako zaboravljamo...

Ovoliki rijaliti programi sa tolikim brojem"javnih licnosti" gde se propagira neznanje, prostakluk, vredjanje, pretnje, pljuvanje, maltretiranje, polu retardirane osobe, kvazi intelektualci, pa dokle vise?!?!! Odakle samo vade takve persone?
Ovo je prava kanalizacija na televizijama, konstantno traovanje ovog naroda, ubijanje u pojam, strava i uzas!
Zasto nema emisija o prirodi ,kulturi, nauci, dostignucima?!
Dokle ovo trpeti i jos povrh svega placati to?
Voleo bih da se na ovoj temi iskazu sva nezadovoljstva povodom tv programa koji se nudi i da se daju predlozi sta i kako protiv tih i takvih programa..

Dokle god postoji publika koju to interesuje i koja ce to gledati. Ako ti se takav program ne svidja, nemoj ga gledati. Eventualno, mozes napisati neko ljutito pismo redakciji Pinka. Sumnjam da ce pomoci ali ces bar kanalisati svoje nezadovoljstvo ka nekome ko je delimicno i odgovoran za celu situaciju. Kazem 'delimicno' jer roba koja nema kupca ne opstaje, a ovoj kupci ocigledno ne fale.

Reci da "vlast namece nekulturu i primitivizam" je glupost ogromnih razmera. Razumem da su autori ovih tekstova hteli da jeftinim senzacionalizmom privuku citace, to je za domace novinarstvo normalna pojava. Ali bas toliko preterivanje prelazi granicu svakog ukusa, upravo onoliko koliko to cine ti rijaliti programi o kojima pisu, ako ne i vise. Kako to vlast namece rijaliti programe? Kakve veze vlast ima s Pinkom, medijskom kucom koja je u privatnom vlasnistvu? Da li vlast uredjuje programsku semu TV stanica? Nego najlaksa stvar: kad nesto ne valja, udri po vlasti, i kad je njena krivica i kad nije. Istina je da kultura trenutno nije prioritet, s obzirom na ekonomsko stanje u kojem se nalazimo. Ne mozemo ocekivati "cvetanje" obrazovnih i naucnih programa kad nam je svega 6% stanovnistva visokoobrazovano. Kad budemo imali vise akademika, bice i manje rijaliti programa.

Back