Quantcast

Kanalizacija "meri" potrošnju droge

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
Kanalizacija "meri" potrošnju droge
29. jul 2012.
OSLO -
kanalizacija-intro_130x55.jpg


Kokain se u proseku najviše konzumira u belgijskom lučkom gradu Antverpenu, dok u skandinavskim gradovima preferiraju metamfetamine, a Amsterdam je prvi po potrošnji marihuane.

To su utvrdili stručnjaci norveškog Instituta za istraživanje vode, analizom uzoraka kanalizacionih voda 19 velikih gradova u Evropskoj Uniji (EU) prenela je francuska novinska agencija AFP.

U najvećem dosad obavljenom istraživanju ove vrste je utvrđeno da se u EU svakog dana konzumira 350 kilograma kokaina, kao i da je marihuana najpopularnija nelegalna droga.

Tokom sedam uzastopnih dana, od 9. marta 2011, norveški tim je analizirao uzorke kanalizacionih voda u petnaest velikih evropskih gradova.

Utvrđeno je da po prosečnoj potrošnji kokaina po stanovnika iza Anverpena slede Amsterdam, Valensija, Ajndhoven, Barselona pa London.

Najveća prosečna potrošnja ekstazija je utvrđena u holandskim gradovima - na prvom mestu Amsterdamu, a potom Utrehtu i Ajndhovenu.

Metamorfin se najviše koristi u finskim gradovima Helsinkiju i Turkuu, a potom u Oslu, pa u Buđejovicama u Češkoj Republici.

Amfetamini se najomiljeniji u Ajndhovenu, pa u Antverpenu, utvrdio je norveški tim, uz konstataciju da njihova tehnika utvrđivanja nivoa konzumiranja droge daje najpreciznije rezultate, budući da su ljudi u anketama o ovim pitanjima veoma skloni neistinama."
http://www.rtv.rs/sr_lat/evropa/kan...paign=Feed:+RtvSveVesti+(RTV+poslednje+vesti)
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.