Kanadski džin, srpski trener i NCAA finale posle 55 godina!

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.698
Košarkaški NCAA turnir, jedan od najvećih događaja u svetu sporta u SAD, dostiže apsolutnu kulminaciju. U noći između subote i nedelje odigrana su polufinala na “Stejt farm” stadionu u Glendejlu, a potnato je ko će se boriti za titulu nacionalnog šampiona – Perdju Boilmejkersi i Jukon Haskisi.


Od 68 timova u NCAA turniru ostala su samo dva. Finale je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 03.00, a direktan prinos obezbedio je Sport klub.


Perdju je rezultatom 63:50 (35:29, 28:21) bio bolji od NC stejt Vulfpeka i plasirao se u finale prvi put od 1969. godine.

Na taj način su navijači ovog “maleroznog” košarkaškog programa došli do ogromne radosti prvi put od 1980. godine, kada je Perdju poslednji put igrao fajnal for NCAA turnira, uprkos često velikim očekivanjima.

Kao što je bilo i očekivano, centralna figura ove utakmice bio je kanadski reprezentativac, 224 centimetra visoki centar Zek Idi. On je dominirao susretom sa 20 poena i 12 asistencija i nadigrao drugu superzvezdu ovog turnira. Pored Idija, veliku radost svojim navijačima doneli su i Džons sa 14 i Lojer sa 11 poena.

Član stručnog štaba slavnog trenera Meta Pejntera je i srpski stručnjak Saša Stefanović, nekadašnji igrač Mege.

U “Čoporu vukova” je Di-Džej Burns (206 cm, 125 kg) imao nezadovoljavajućih 8 poena i 1 skok. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Burnsov imenjak Di-Džej Horn sa 20 poena, a Džejden Tejlor dodao je 11.

U drugom polufinalu slavio je tim koji je proteklih decenija imao mnogo više sreće od Boilmejkersa. Jukon Haskisi su sa 86:72 pobedili Alabama Krimzon Tajd, uz 21 poen fantastičnog Stefona Kesla.

Starteri su bili odlični u ekipi univerziteta iz Konektikata. Klingan je dodao 18, Karaban i Spenser po 14, a Njuton 12 poena za Jukon. U sastavu iz Alabame Sirs je briljirao sa 24 poena, a 13 je dodao Estrada.

https://sportklub.n1info.rs/kosarka...udilo-zach-edey-purdue-direktan-prenos-na-sk/
 

Back
Top