Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cekam na poziv za lekarski od 14.11.2007.Likovima koje znam to je stizalo za 20-30 dana a evo meni nista. Jel ima neko ko dugo ceka vec mi je frka.
ja sam predao po ovom novom zakonu u novembru prosle godine,cekam ovaj prvi odgovor tj.broj pod kojim se vodim u ambasadi i koliko ce trajati moja procedura u ambasadi,imam sve ponudu za posao ielts test sve,sve sam predao u novembru prosle godine,interesuje me da li je vec neko dobio odgovor sa slicnim statusom,interesuje me konkretno koliko se ceka na prvi odgovor,koliko na lekarski,posle koliko se predaje pasos u amb.u becu i koliko se ceka na vizu,hvala unapred svima koji mogu da pomognu
ADVOKAT JE PREDAO ZA MENE SLEDECA DOKUMENTA 8 SLIKA,DIPLOME PREVEDENE KOD SUDSKOG TUMACA,KOPIJA SVIH STRANA VOJNE KNJIZICE,FOTOKOPIJA PASOSA,POTVRDA O NEKAZNJAVANJU OD POLICIJE,IZVODE IZ MAT.KNJ.RODJENIH ZA MENE OCA RODJKAKA U KANADI I NJEGOVOG OCA KAO DOKAZ O SRODSTVU,DIPOLOMU IELTS ISPITA,I PONUDA ZA POSAO IZ KANADE ODOBRENA OD KANADSKE DRZAVE ILI KAKO SE VEC ZOVE,PRAKTICNO SVE STO TREBA,MOZDA SAM NESTO ZABORAVIO DA NAPISEM,ALI NAJVAZNIJE JE DA JE TO PREDATO U NOVEMBRU 2007,A JOS NISAM DOBIO NISTA IZ AMBASADE,PA ME INTERESUJE DA LI JOS NEKO IMA STATUS KAO I JA PA ME INTERESUJE DA LI JE NEKO DOBIO OBAVESTENJE NEKO TIPA KAD CE LEKARSKI,VIZIRANJE ITD,HVALA ....
Kako bre po novom saljesh sva dokumenta? To je nemoguce?
Ma covjek se zbunio... po novom nema sanse da je poslao sva dokumenta.. Garntovano bi mu vratili sve osim aplikacije.. A kad je vec imao ponudu za posao.. na pocetku saljes sva dokumenta
Nazalost verovatno 20 bodova.Ako se stvari promene obavestices ih kada ti budu trazili sve papire.plizzz ako iko zna znacila bi mi ta informacija jer planiram ovih dana da posaljem ispunjen obrazac u ambasadu.
i sta biva ako se neke stvari u medjuvremenu promene, npr bracno stanje ????
bajjjjjj

Da li se aranged employment odosi na posao iz struke ili na bilo koji posao?
Zasto pitam,lekar sam,a u Kanadi se ne mozes zaposliti bez nosrifikacije i permanent resident statusa:-(![]()
.
.AOR (arranged employment opinion), ljudi nabavljaju uglavnom samo da bi imali prolaz sa poenima i da bi ubrzali proces iseljenja.
AOR mora biti u struci , ili bar nesto vezano za tvoju struku , inace ga HRDSC nece odobriti.
Posao koji ti ponude u AOR, ne moras da prihvatis kad dodjes u Kanadu, niti je taj poslodavac obavezan tebe da zaposli, prolazis intervju za posao kao i svi ostali.
Ali to nema nikakve veze sa poslom koji ces raditi u Kanadi, nostrifikacijom, itd...to dolazi posle....samo da se docepas Kanadskog tla.
Ako mozes da nabavis AEO, to je super, meni to nije poslo za rukom, da jeste, vec bih odavno bio tamo, a ovako cekam kao i ostali "obicni" skilled worker aplikanti po staroj proceduri, evo vec 19 meseci i malo vise.
Znaci, nabavis AEO, koji treba biti u tvojoj struci, apliciras, odes u KAnadu, radis nostrifikaciju i polaganje gomile dodatnih ispita (za lekare je tako-ne priznaju nase diplome), istovremeno radis neki drugi posao da mozes da zivis, a kad dobijes njihovu diplomu i posao doktora u Kanadi, onda su tvoji problemi reseni, bukvalno. Barem materijalni.
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Pozdrav,
Sinisa.
Hvala ti puno