komsija Sale
Zainteresovan član
- Poruka
- 248
Pozdrav Novom Komsiji u Vankuveru...klika:I kako ti se svo to cini na prvi pogled?
Evo mene od pre par nedelja u Vankuveru. Kakav grad! Fasciniran sam .........
komsija Sale

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav Novom Komsiji u Vankuveru...klika:I kako ti se svo to cini na prvi pogled?
Evo mene od pre par nedelja u Vankuveru. Kakav grad! Fasciniran sam .........

Nije ni cudo sto su svi debeli
a i mi cemo...GMan:Da, svi nam ovde kazu da kada plata pocne da stize navikne se covek nekako na cene i one vise nisu stavka. Primetio sam da po prodavnicama ljudi samo kupuju, bilo da su doktori ili sljakeri. Ovde se bas vidi da je ovo potrosacko drustvo. Nigde nisam primetio da neko stedi, kupuje neku robu losijeg kvaliteta jer nema novca ili slicno. Jednostavno setaju okolo sa kolicima i pune ih. Tako da ostaje da nadjemo posao, primimo platu i polako pocnemo da se privikavamo.
Za kola si donekle u pravu, moguce je i bez njih ali mora mnogo da se kombinuje. Morate imati prijatelje na raspolaganju i da se kombinujete prema njima. Recimo, kad smo hteli da kupimo kompjuterski sto u WalMartu morali smo da se kombinujemo sa nekim jer je paket tezak 30 kilograma, nezgodno je ako idete u velike nedeljne kupovine jer je tesko nositi kese po metrou a tu je i problem ako volite cesto da idete na kampovanja, izlete i slicno. Morate imati kola za takve stvari. Ipak, najidealnije je da prvo nadjete posao pa tek onda kupite kola jer kao sto sam rekao, kola su dzabe ali osiguranje je veoma skupo.
Klika, jel mozes da uporedis Vankuver i Toronto posto sada imas iskustvo iz oba grada?
68Mustang428CJ:Kod vas je voznja bas skupa.
Ja, cale i keva imamo 4 auta u familiji (1994 Toyota Camry 3.0L V6, 1997 Dodge Intrepid 3.5L V6, 2000 Ford Mustang 3.8L V6 i 2005 Ford F-150 4x4 4.6L V8 ) pa nam je osiguranje ukupno $200 mesecno. Znaci za 4 auta i za 3 vozaca mesecno osiguranje iznosi $200.
A mesecno nikad ne potrosim vise od $150 za gorivo, iako svaki dan idem u centar. Cak i zimi kad vozim pickupa i 4x4 radi ne potrosim vise od $200, a pickup trosi ko kamion kad je grejanje/klima i 4x4 upaljeni (10-ak mpg = 23L).
minsb016:Sve je ovo lepo što možemo na ovom forumu da pročitamo o Kanadi, mi sa ove strane bare, uređenost, zakoni, ljubaznost, čistoća itd, može lepo da se živi u takvom sistemu, ali, živi se i u ovom našem nekako, snalazimo se. Da li je sa finansijsko-egzistencijale strane gledano sve baš tako sjajno i bajno?
Možda sam isuviše sumnjičava i nepoverljiva, ali ne bih želela da imam pogrešnu sliku o troškovima života u Kanadi, pa imam jedno praktično i realno pitanje, naravno za one koji su već tamo: Koji procenat prosečne, pristojne plate (pod uslovom da ne uspeš odmah da nostrifikuješ fakultetsku diplomu i radiš neki sasvim običan posao) treba čovek da izdvoji, i može li uopšte to sebi da priušti, da bi mogao da plati kiruju za stan, ili ratu kredita možda, plati vrtić ili školu za dvoje dece i hrani se prustojno? Da li to može od jedne plate ili ne? Imati kola je možda luksuz, ali priuštiti porodične izlaske za 4članu porodicu, tj. vikend-izlete povremeno...i sl., može li se, jer to se uve u Srbiji mnogo, mnogo košta i jako je teško i za one koji imaju solidna primanja.
68Mustang428CJ:Zasto dolaziti u Ameriku/Kanadu ako ces raditi samo za osnove? To se moze imati i u Srbiji gde barem neces muciti muku sa jezikom i neces biti udaljen od domovine.
GMan:Ja moram da priznam da mi Beograd nedostaje pomalo ali sta da se radi, covek mora da ide dalje, neke velike odluke u zivotu ne mogu da se naprave bez zrtvovanja necega. Ipak, kada realno uporedim Srbiju i Kanadu moram da priznam da u Srbiji postoji mnooogo stvari koje mi se vise svidjaju nego u Kanadi. Nije tamo sve lose, naprotiv...
south:@klika
nije bas tako....
odraslil smo tamo...tad nam nije smetala nekultura i prljave ulice...
samo smo previse vremena ovde i sve nam fali,kad odemo tamo..
ne pominji 90-te..to je bio haos...
imas i u beogradu elitne delove grada...i elitna mesta...
...i onaj sarkasticni humor koji mi ovde nedostaje...
nije sve u parama..slazem se...ali to znas kad ih imas
..podeljene emocije...nije sve crno belo
kad sam tamo,cesto mi fali lagodnost zivota u US...iznerviram se ovde i onde
a kad se vratim..nedostaje mi mnogo toga
klika:Ok, ako nije bas tako, ja opet postavljam pitanje, sto se ne vratis u Srbiju/Beograd?
Porediti zivot u BG-u i Vankuveru ili Torontu recimo je van svake pameti, u svakom pogledu.
Ne znam o kakvom mi to humoru pricamo, kao da smo ga mi izmislili. Kao dao gao ovde nema. Ispada da su ovde ljudi roboti koji ne znaju sta je humor, zezanje, provod, uzivanje ........ja svakoga pozivam da vidi Vankuver, garantujem da ce pasti u nesvest kada vidi kakve sadrzaje/mogucnosti pruza ovaj grad.
Kao sto rekoh, zao mi je iskreno svih onih ljudi koji zive u mislima na pola puta izmedju Kanade i Srbije, nije im lako. Sto pre to izbace iz glave lakse ce im biti.........