Kanada: Preživele će ostaviti pod ruševinama

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Potraga za preživelima ispod srušenog krova tržnog centra u severnoj kanadskoj oblasti Ontario prekinuta je uprkos skorim znacima da je jedna od zatrpanih osoba još živa, saopštili su zvaničnici Ontarija.Najmanje jedna osoba je izgubila život kada se krov tržnog centra srušio u nedelju.

Zvaničnici navode da su najmanje dve osobe ostale zarobljene u ruševinama, uključujući osobu koja je juče još davala znake života.
"Ta osoba je još u zgradi. Ne znamo u kakvom je stanju", rekao je inspektor policije Ontarija Persi DŽolimor.

Portparol spasilačkog tima Ontarija Bil Nidles izjavio je da zgrada nije bezbedna i da bi se mogla dodatno urušiti svakog trenutka.

Nidles je potvrdio da je jedna osoba poginula, a da je aparatom na daljinsko upravljanje juče utvrđeno da jedna osoba još diše.

S druge strane, on navodi da nije bezbedno nastaviti potragu za tom osobom ili bilo kim drugim ko je možda zarobljen u zgradi.

"Voleo bih da možemo da istražimo objekat. Međutim, staviti člana našeg tima u kran i ispustiti ga u ruševinu, a zatim prebaciti tim bezbednosnih radnika na krov - jednostavno ne mogu doneti takvu odluku", rekao je Nidles na novinskoj konferenciji.

Džolimor je izjavio da zvaničnici još pokušavaju da utvrde koliko je osoba nestalo. Lista nestalih se dramatično povećala od nesreće.

U gradu Hamiltonu je proglašeno vanredno stanje.

http://www.mondo.rs/s249530/Info/Svet/Kanada-_Prezivele_ce_ostaviti_pod_rusevinama.html
 

Back
Top