Kanada - preseljenje u Ontario - koji grad?

• Začetnik teme Začetnik teme gufa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1. Ottawa
2. Oakville
3. Burlington
4. Guelph
5. Stratford
6. Niagara on the Lake (nikako ne mesati sa Niagara falls)
7. Kingston
8. Quebec city
9. London
10.Cambridge
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Toronto
Kitchener
Hamilton
Brantford
Windsor
Niagara falls

Kako moja lista govori, preferiram uglavnom manje gradove, mada su na dno otisli upravo neki od manjih. No, kada je porodicni zivot u pitanju, zaista ne bi imalo potrebe (licno misljenje) insistirati na prenatrpanim, glomaznim, naoko (a i realno) mestima krcatim nekim kulturnim desavanjima (primat treba dati nekim drugim stvarima, iako jedno definitivno ima veze i sa drugim - koncentraciju posla). Koliko treba provesti vremena u saobracaju, kolika je cena nekretnina, blizina univerziteta, aerodroma. stopa kriminala, uredjenost i naravno mogucnost za posao pre svega su neki od kriterijuma kojim se treba voditi. Neko se oslanja i na informaciju o broju nasih ljudi zarad kontakata ali to ne bih uzimala kao presudno za odluku.

Ove preporuke nemaju veze sa zivotom.

Prvo, seli se u grad koji tebi najvise odgovara. Niko ti na forumu ne moze dati pravi odgovor. Sve zavisi od posla koji nadjes. Ne mozes ziveti u Burlingtonu i raditi u downtown Torontu osim ako ne zelis da provedes citav zivot vozajuci se levo-desno. Takodje preporucuti Otavu kao najbolji grad za selidbu je banalno. To je dvojezicno podrucije sa uglavnom dobro placenim drzavnim poslovima. Kakve sanse su da tamo neko zapocne zivot osim ako nema posao koji ga tamo vec ceka? Takodje Quebec City je kao sto ime naslucuje je u Kvebeku. Koji normalan emigrant bih tamo zapoceo zivot?

Ali ako bas hoces savet seli se u Toronto. Tamo su pare i tamo imas najvise sanse da nesto uspes. Licno, ne podnosim taj grad... ljudi su jako bezobrazni i racunaj da neces imati nikakve prijatelje ali za Emigranta to je destinacija broj jedan sa razlogom.

Ove preporuke nemaju veze sa zivotom.

Prvo, seli se u grad koji tebi najvise odgovara. Niko ti na forumu ne moze dati pravi odgovor. Sve zavisi od posla koji nadjes. Ne mozes ziveti u Burlingtonu i raditi u downtown Torontu osim ako ne zelis da provedes citav zivot vozajuci se levo-desno. Takodje preporucuti Otavu kao najbolji grad za selidbu je banalno. To je dvojezicno podrucije sa uglavnom dobro placenim drzavnim poslovima. Kakve sanse su da tamo neko zapocne zivot osim ako nema posao koji ga tamo vec ceka? Takodje Quebec City je kao sto ime naslucuje je u Kvebeku. Koji normalan emigrant bih tamo zapoceo zivot?

Ali ako bas hoces savet seli se u Toronto. Tamo su pare i tamo imas najvise sanse da nesto uspes. Licno, ne podnosim taj grad... ljudi su jako bezobrazni i racunaj da neces imati nikakve prijatelje ali za Emigranta to je destinacija broj jedan sa razlogom.

Tako je. Samo ostro. I argumentovano.
Usput, za miran, stabilan zivot (porodice ali i pojedinca) je jako bitno imati prijatelje, izbeci bezobrazluk i haos svake vrste.
Preporuke (moje) su konektovane sa nekim oblikom zivota (neka budu i amebskog) a misljenja razna po istom pitanju, te kontradiktornosti po pitanju vidjenja jedne stvari sasvim moguce.
Ovakvi izbori nisu nimalo laki, ponajmanje zasigurno uspesni na osnovu samo jednog kriterijuma, pa je zato nuzno cetvore oci otvoriti jer samac moze da pravi kikseve. Porodica ne bi smela.

Da, posao je izuzetno bitan uslov pri ovakvim odlukama. I novac. Koji pri tom nije uslov sve srece. No filozofija ove vrste je za neki drugi podforum.
Puno srece u selidbi.

E, vec sam mislila da ovde nema nikog iz Kanade da odgovori, samo ljudi koji zele u Kanadu.

Mi zivimo u Britanskoj Kolumbiji, u Kelowni.
Kada smo ovde dosli imali smo ideju da ce nam zivot blize prirodi prijati, ali smo ustanovili da nam to bas i ne lezi toliko, da se plasimo cougar-a, medveda i slicno pa osim ako ne kupimo pusku ili bar sekiru (sto je moja ideja) necu da idem po prirodi... na bajkere, kauboje, ponosne nato vojnike iz Afganistana smo se navikli.. i na bande i sve to cime se bave... Vise volim ljude koji bez puno obrazovanja rade poslove na nizim lestvicama nego da mi doktor nauka Paki zavrce usi dok pokusavam da rentiram auto koji sam bukirala jer je on nesto pogresno razumeo i osetio se diskriminsanim. Secam se kad smo jednom usli u Wallmart u Misisaugi, ne samo da nigde nisam mogla da nadjem salatu jer taj deo radnje nije bio u opticaju :zroll: nego smo bukvalno bili jedini beli ljudi u toj ogromnoj radnji i naravno da nikome nismo bili mili jer svi znaju kakve Kanada ima probleme sa tom "kulturnom raznovrsnoscu".

Inace imamo svoj biznis, nezavisno smo od lokacije u tom pogledu... u Ontariu i Kvebeku imamo neke poslovne partnere, pa i neke potencijalne... lokacija bi nam bila zgodnija svakako.

Bitno nam je da postoji prodavnica zdrave hrane, cist vazduh, ne znam... da su ljudi fini, ne nuzno doktori nauka i arogantni Pakiji koji rade posao ispod svojih ocekivanja.

Imamo dvoje male dece i stariji sin ce da krene u skolu u septembru... selili smo se po svetu mnogo u toku njegovog kratkog zivota, mnogo je to bilo stresno za sve, pa sam htela da nadjem sad neku lokaciju gde cemo konacno da ostanemo.

Sta ima da se prica? Svako kanadsko selo izgleda isto - ulice istok zapad - sever jug sa Tim horton i walmart izmedju.

Jedini izuzetak su atlantske province koje zaista imaju svoj neki sarm.... govorim iskljucivo o NB, NS i PEI. Tamo moze da se jos uvek kupi neka mala kucuca za oko 100 hiljada i tu se verovatno vredi penzionisati.

Sta ima da se prica? Svako kanadsko selo izgleda isto - ulice istok zapad - sever jug sa Tim horton i walmart izmedju.

Jedini izuzetak su atlantske province koje zaista imaju svoj neki sarm.... govorim iskljucivo o NB, NS i PEI. Tamo moze da se jos uvek kupi neka mala kucuca za oko 100 hiljada i tu se verovatno vredi penzionisati.

A bas tako, tri metra tim horton, tri metra tim horton tri metra mc donalds, tri metra tim horton i tako ukrug... Ahhh, da mi je neko pre 4-5 godina rekao, da cu biti srecan kad se vratim iz Kanade u ovaj Srbistan, rekao bih mu da laze... ipak izgleda da sam ja lagao samog sebe..

A bas tako, tri metra tim horton, tri metra tim horton tri metra mc donalds, tri metra tim horton i tako ukrug... Ahhh, da mi je neko pre 4-5 godina rekao, da cu biti srecan kad se vratim iz Kanade u ovaj Srbistan, rekao bih mu da laze... ipak izgleda da sam ja lagao samog sebe..

E, svasta!
Lepo je videti ponovo mesto u kom si proveo puno vremena, makar to ne bilo mesto u kom si odrastao... lepo je biti sa porodicom... ali svoditi Kanadu na Tim Horton je stvarno bezveze.

Niste izasli iz GTA i mislite da znate nesto o toj Kanadi.

U nasem kraju nije tako.

E, svasta!
Lepo je videti ponovo mesto u kom si proveo puno vremena, makar to ne bilo mesto u kom si odrastao... lepo je biti sa porodicom... ali svoditi Kanadu na Tim Horton je stvarno bezveze.

Niste izasli iz GTA i mislite da znate nesto o toj Kanadi.

dobro ajde nije sve u timu, ima tu i meka, i harveys, pizza pizza, pizza hut, new york fries, starbucks, subway... i da ne nabrajam, u svakom slucaju obilje znamenitosti u vidu fast food krljanja.. iz cega proizlazi, da su Kanadjani medju najdebljim nacijama na svetu. Sad ti mozes da je svodis na sta hoces, ja je samo svodim prema standardu i mogucnostima u kojima sam tamo ziveo..

Poslednja izmena:
dobro ajde nije sve u timu, ima tu i meka, i harveys, pizza pizza, pizza hut, new york fries, starbucks, subway... i da ne nabrajam, u svakom slucaju obilje znamenitosti u vidu fast food krljanja.. iz cega proizlazi, da su Kanadjani medju najdebljim nacijama na svetu. Sad ti mozes da je svodis na sta hoces, ja je samo svodim prema standardu i mogucnostima u kojima sam tamo ziveo..

heh, sad pricamo o debljini?
kod mene uglavnom su fit

There is no such a thing call best place or worst places to live. When you have a good job, making good money, living well above average that is a good place to live. When you got no job or low pay job, you or your family barely stay alive or living under average that is not a good place. You just can’t move to the other place call “good place” and get rich from there.
The town I am living now is a small NWT town, but still many millionaires around; they lived here for all of their life. Many kids grew up here, went to big city colleges...and come back here to work, to build their family.
Good or bad is on individual person or family thinking, not on couple people seating on high rise, air conditioning office in big city think.

Back