Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Da si jos 250 km nastavio prema jugu dosao bi do mene.Ја прошле године нисам ишао до Марока, али сам стигао до Валенсије, и паркирао на исто место где и они у овом путопису![]()
Аликанте?Da si jos 250 km nastavio prema jugu dosao bi do mene.
Da jos malo ispod 40 kmАликанте?
Шеф Шпанац за кога сам некад радио је имао кућу у Аликантеу (тачније у Сан Хуану) па сам био пар пута. Јако је лепо.Da jos malo ispod 40 km
Prednost Spanije je atmosfera i sto radi sve preko cijele godine. Grcka ili Hrvatska nisu za zivjeti samo za odmor ponekad. Kamper je ispao problem ,u papirama u Belgiji su napravili gresku jedna cifra u broju sasije pa se to zakomplikovalo do boga,prosle sedmice sam dobio nove papire i jedva se izvukao da ne mora kombi na transport pa u Belgiju da to oni provjere ,Transport bi kostao 4500 eura i bruku posla, sledece sedmice idem da ga stavim na spanske tablice pa onda praviti kamper , da sam bio pametan kupio bi gotov kamper.Nevjerovatno kolika komplikacija iz nicegШеф Шпанац за кога сам некад радио је имао кућу у Аликантеу (тачније у Сан Хуану) па сам био пар пута. Јако је лепо.
Само, што се мора тиче, Грчка је закон!
Него, шта је са кампером, прави ли се?![]()
Imaš ove što rade Airstream-ove, ali i buseve, kombijeJa sam se lozio sa kupim stari Airstream pa da ga sredjujem. Ali posle druženja sa vlasnicima i naslusanih priča oko sredjivanja, shvatio sam da bi taj proces trajao bar 2-3 godine..Ali svakako je cool!
Pogledajte prilog 1893204Pogledajte prilog 1893205Pogledajte prilog 1893206
Auh, sad vidoh da zatvorili firmu 2024.
Baš su timeless.
Nema veze, lepo za pogledati.
Ma i ja sam se za ove "timeless" zaleteo, video sam ove slike, Wild West scenografija, i iz ko zna koga razloga se ja prebacim da si ti iz nekih tih krajeva. I tek kad isključih kompjuter, ja se setim, pa čovek je na Hawaii. Rekoh, ajd ujutru ću da ubacim i da su ovi iz Kolorado-a, al nema veze, to je to.Ima puno firmi koje to rade…ali košta papreno…
Meni su bas cool, ali sam ipak odustao od toga…
Trenutno smo u Portlandu na zapadnoj obali. Dete je ovde završilo školu i sada je već na koledžu. Na Havaje odemo možda jednom–dva puta godišnje, ali smo se ostrva već pomalo zasitili, pa je kuća uglavnom izdata turistima.Ma i ja sam se za ove "timeless" zaleteo, video sam ove slike, Wild West scenografija, i iz ko zna koga razloga se ja prebacim da si ti iz nekih tih krajeva. I tek kad isključih kompjuter, ja se setim, pa čovek je na Hawaii. Rekoh, ajd ujutru ću da ubacim i da su ovi iz Kolorado-a, al nema veze, to je to.
Ma ja za Airstreamove onako, teorijski, gde ću ja to iz Srbije. A volim da ih vidim, meni je to jedna od autentičnijih stvari od "American Heritage". Čini mi se ko da ih znam uživo, koliko sam ih puta video po nekim filmovima i muzičkim spotovima.Trenutno smo u Portlandu na zapadnoj obali. Dete je ovde završilo školu i sada je već na koledžu. Na Havaje odemo možda jednom–dva puta godišnje, ali smo se ostrva već pomalo zasitili, pa je kuća uglavnom izdata turistima.
Ovde imamo više fleksibilnosti za putovanja i konačno malo više vremena za neki hobi ili projekat, poput Airstreama. Ipak, sve više me vuče ideja da uzmem neki stari brod i sredim ga …uslove imam, pa ćemo videti.
Ako te zanimaju Airstream prikolice, mogu da nadjem par interesantnih oglasa da vidiš kako to izgleda.
Ma ja za Airstreamove onako, teorijski, gde ću ja to iz Srbije. A volim da ih vidim, meni je to jedna od autentičnijih stvari od "American Heritage". Čini mi se ko da ih znam uživo, koliko sam ih puta video po nekim filmovima i muzičkim spotovima.
Auh, brod, to je još veća zanimacija od trailera. Tek će za to da ti treba vremena. Pre 8 godina, Chania, Krit, u staroj luci, između novih glisera, jahti, katamarana, svi pod raznličitim evropskim zastavama i jedan brodić, drveni, izlakiran dvobojno, bordo i slonova kost. Svi detalji ispolirani, ko novi. Po stilu, to su neke četrdesete godine. Ne znam, možda i decenija pre ili decenija posle. Šezdesete već, sigurno nisu. Na njemu stras and stripes zastava. Rekoh, ovaj je dug put prevalio. A ne izgleda kao neko plovilo koje bi lako prešlo okean. No dobro, prelaze ljudi i u čamcima, ovo ipak ima neki kakav-takav gabarit. Sveu svemu, prava bombonica.
Dva dana kasnije, i dalje je bio usidren i vidim vlasnika. Lik u nekim ranim sedamdesetim, seda brada i kosa, mišićav, oprljen suncem. Obične cargo bermude i obična majica, vidi se da nije pozer, da radi sam oko svog brodića. Razmišljam kolko je čovek pametno uradio. Otišo u penziju, kupio (ili možda, nasledio) brodić, sredio ga stilski, za svoju dušu i otisnuo se na more. Prava stvar.
Ja sam razmisljao da kupim jedrenjak i izdajem, ne zbog zarade cisto da mi pokrije troskove ,kad se ne izdaje da ga ja koristim ali mislim da tu ima dosta odrzavanja i obaveza oko toga.Čamce i brodove sam oduvek voleo. Još dok sam živeo u Srbiji imao sam Elan čamac, koji sam sam sređivao, uključujući i enterijer..bilo je baš zadovoljstvo raditi na njemu. Kasnije sam iz Amerike uvezao ozbiljniji bowrider sa ugrađenim motorom.
Posle preseljenja su se prioriteti promenili, pa je to sve palo u drugi plan. Sada se život polako smiruje, deca završavaju škole i ponovo ima prostora za razmišljanje o takvim stvarima.
Supruga nije za kamper, što mi malo kvari koncepciju, ali najstarija ćerka obožava prirodu i bila bi oduševljena da jednog dana nasledi tako nešto.
Lično me najviše vuče restauracija starog Riva modela. Ali nisam siguran da li sam spreman za takvu obavezu, posebno jer bi ceo poduhvat lako mogao da dostigne i $200,000 i ne mozes tek tako da odustanes…
Ali mora se priznati to je ipak klasa za sebe, naročito sa Lamborghini motorom
Pogledajte prilog 1895765
Ja sam se 2014. bio ozbiljno naložio da kupim jedrilicu za 6 osoba.To je počelo tako što sam tog leta u Grčkoj, na Lefkadi ušo u jednu agenciju koja radi sve, i rentiranje i prodaju i otkup, servisiranje, imaju skipere, ako neko iznajmlljuje a nema dozvolu, a najbitnije, imaju obezbeđena mesta u marini za zimski boravak plovila.Ja sam razmisljao da kupim jedrenjak i izdajem, ne zbog zarade cisto da mi pokrije troskove ,kad se ne izdaje da ga ja koristim ali mislim da tu ima dosta odrzavanja i obaveza oko toga.
Nasi momci iz Holandije su poceli taj posao u Hrvatskoj ,kupili zajedno jednu za 150000 ,sad ih imaju nekoliko u Hrvatskoj i zive od toga ali ja nisam nikad imao brod ,drug me napalio da je to super i mislim da je dobro sto sam odustao kad nemam veze o tome.Ja sam se 2014. bio ozbiljno naložio da kupim jedrilicu za 6 osoba.To je počelo tako što sam tog leta u Grčkoj, na Lefkadi ušo u jednu agenciju koja radi sve, i rentiranje i prodaju i otkup, servisiranje, imaju skipere, ako neko iznajmlljuje a nema dozvolu, a najbitnije, imaju obezbeđena mesta u marini za zimski boravak plovila.
U tom trenutku, imali su u ponudi jedan katamaran za 12 osoba koji prodavao neki zapadnjak, bio je skup, nešto oko 300 000 Eur, i tu manju, jednotrupnu jedrilicu koja je bila u vlasništvu te agencije. Oko 10 godine stara (čini mi se da beše tačno 10, al da ne tvrdim) za 70 000 Eur. Kupiš i ostaviš njima da je rentiraju. Zarada se deli 2/3 tebi, 1/3 njima, ali su tvoji troškovi zimovovnika, tako da to izađe na pola-pola. Tu je sezona od 1.maja do 1. novembra, s tim da ima 3 različite cene za low, mid i high season Po tadašnjim cenama, a i pod uslovom da sve vreme bude izajmljena (sem 2 sedmice kad bi je ja uzeo), Sračunam ja da, obrni, okreni, za 3 do 4 godine, mogu da vratim uloženo.
Imao sam u tom trenutku pola tih para i mogao sam da uzmem hipoteku na kuću, al, budala, ne uradih to.
Ma jedino tako, da daš nekoj agenciji da ti to održava. Tu kod tebe, ima gomila dole, u Marbellu. A i u Alicante može isto, samo mislim da sve ovo dole, južno, oko Malage ima najdužu sezonu u kontinetalnoj Španiji. Cenim ga da tamo cele godine ima interesenata za rentiranje. Možda su 2 meseca prazan hod, ali toliko. Isto ko u Grčkoj Krit ili Rodos.Nasi momci iz Holandije su poceli taj posao u Hrvatskoj ,kupili zajedno jednu za 150000 ,sad ih imaju nekoliko u Hrvatskoj i zive od toga ali ja nisam nikad imao brod ,drug me napalio da je to super i mislim da je dobro sto sam odustao kad nemam veze o tome.
Da ovde je sve otvoreno 12 mjeseci ,restorani na plazi ,izdavanje itd.Ma jedino tako, da daš nekoj agenciji da ti to održava. Tu kod tebe, ima gomila dole, u Marbellu. A i u Alicante može isto, samo mislim da sve ovo dole, južno, oko Malage ima najdužu sezonu u kontinetalnoj Španiji. Cenim ga da tamo cele godine ima interesenata za rentiranje. Možda su 2 meseca prazan hod, ali toliko. Isto ko u Grčkoj Krit ili Rodos.
Ima dosta njih koji tako ulazu novac…Ako ga agencija rentira, ne vidim da bi ti trebao tu nešto da znaš.Ja sam razmisljao da kupim jedrenjak i izdajem, ne zbog zarade cisto da mi pokrije troskove ,kad se ne izdaje da ga ja koristim ali mislim da tu ima dosta odrzavanja i obaveza oko toga.
Kada sunce upekne ne znaš da li bolje zrači odozgo ili šasija ispodA šta kazete za ove nove šatore sto se montiraju na krov ili geoek?
Bas su cool!
Pogledajte prilog 1896753

To je za neku sumicu, bolje nego šator na zemlji…Kada sunce upekne ne znaš da li bolje zrači odozgo ili šasija ispod![]()