SoBlue
Zainteresovan član
- Poruka
- 353
Lezi li potajno u svakome od nas po jedan Kamijev "Stranac"????
SoBlue:Lezi li potajno u svakome od nas po jedan Kamijev "Stranac"????
SoBlue:Pisam je sturo i tupo da bi docarao junaka,Kami inace nema takav stil pisanja.Da li si citao "Mit o Sizifu"?
SoBlue:"Mit o sizifu" nije knjiga o Sizifu,vec Kamijevo najznacajnije delo.Ono u potpunosti objasnjava sta je hteo reci u Strancu,a govori o apsurdu samoubistva i apsurdu u zivotu,uopste.Ako imas zeludac za tesku filozofiju,procitaj ga,obavezno,nbarocito ukoliko ti se Stranac svideo.
SoBlue:Citajuci Kamija imala sam utisak da je sve ono sto mi se motalo po glavi dobilo svoju pravilnu jezicku formulaciju,kao da sam citala nesto sto sam ja napisala,zato ga volim,Mit o Sizifu posebno,iako jako tezak,nije ga tesko razumeti.
SoBlue:Obozavam pripovetku Jelena,zena koje nema,a i Dervis mi je dobro poznat,kapiram o cemu govoris.
Neverovatno koliko stvari ti knjige govore o ljudima,garant bih mogla da uradim tvoj psiholoski profil. :wink:
Betty:To je, nazalost, profil svakog intelektualca koji drzi do svoje preosetljivosti na sve i svasta. Moj najbolji drugar je takav. Ziveli nesrecni intelektualci!!!!!!