Kameron: Multikulturalizam propao u Britaniji

Danny Elfman

Ističe se
Poruka
2.533
MINHEN - Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da se multikulturalizam u Britaniji pokazao neuspešnim i da bi ga trebalo zameniti jasnim osećajem nacionalnog identiteta koji je otvoren za sve.

U govoru na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Minhenu, Kameron je istakao da je Britaniji potrebno da izgradi jači osećaj nacionalnog identiteta, kako bi se sprečilo okretanje ljudi raznim vrstama ekstremizma.

On je najavio oštriji stav prema grupama koje promovišu islamski ekstremizam, nagovestivši da će biti smanjena izdvajanja iz državne kase muslimanskim organizacijama koje ne čine ništa da bi se suprotstavile ekstremizmu, preneo je BBC.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...a=2011&sifra=61364eaea82251b0f57ef59962c141d3
 
Ma i ovaj Kameron je neki Škot ili Irac .. Možda da ,za početak, on promijeni prezime ..
Потурице криво ти што није хвалио ислам. Камерон је љига исто колико и антиСрпске геноцидне звери у федерацији. Велика Британија не може да заустави ислам у ВБ без рата, до тога ће сигурно доћи.
 
Ja se snazno zalazem za multiukonfesionalizam , najvise evropske standarde u oblasti prihvata za imigrante ( narocito politicke i ekonomske ) i pozitivnu diskriminaciju u Malobritaniji i shockiran sam ovom izjavom ...

A ne zalazem se za te principe u Srbiji i Rusiji zato sto mi jos nismo zreli za takve demokratske podvige ... :D
 
Poslednja izmena:
Подразумевано.
Будућност света су националне државе.
Nacionalne države su prošlost i sadašnjost. U političko-ekonomskom smislu su trenutno nacionalne države nužno zlo.


Zato su Srbe ubili u pojam sto se tice nacionalnog.
U Srbiji je sramota biti srpski nacionalista.
IN je biti mondijalista.

Da, baš je sramota...

Zato ih i ima više nego bilo kojih drugih struja.

Ono što mi najviše smeta kod kvazi srpskih nacionalista je to večito izigravanje žrtve.
Ne daj Bože da je srpski narod uvek bio takvog mentaliteta. Ništa ne bismo postigli...
 
Islamisti su u celoj zapadnoj evropi uzeli maha. Osilile ih nevladine organizacije i mondijalisti. U uniji polako otvaraju oci i postaju svesni svog problema ali sad je kasno da se to resi bez sukoba(da ne kazem rata i ubijanja, proterivanja). Mada se ne brinem za njih oni imaju medije pa ce to lepo napakovati. Dokazali su vise puta u istoriji kako to znaju da rese. Ne zaboravimo da je Francuska postojbina bartolomejske noci i giljotiine, Nemacka holokausta, Engleska ce to resiti diskretno kao sa dajanom. Islamisti ovo moraju da uzmu u obzir narocito ako u africi budu ukinute sekularne drzave tj. pobede "islamska braca".
 
A što se teme tiče, mislim da se ne treba odricati nacionalnog zarad suživota. Mislim da se suživot može postići i bez sakrivanja identiteta.

Da je tako nešto bilo u Jugoslaviji, možda se ne bi ni raspala.
Немогуће је имати суживот са зверима који само чекају да набију нож у леђа. Славко из Сарајева је најбоље описао зашто je мултикулти немогућ:
СЛАВКО Шибалија (52), инжењер у „Телекому“, већ 10 година у Београду, не тугује за Сарајевом, одавно га више не сматра „својим“. Не може да има радост сећања на дане поред Башчаршије где је пре рата становао (Улица Огњена Прице 1), где се оженио, сина добио.
- Мали је то био град за толику, патолошку мржњу према нама.Чинило се да је годинама сакупљана, гајена, потхрањивана, па онда, под притиском, напросто експлодирала и у свој својој гадости расула се из опне 1992. године -

говори Шибалија. - Сарајевски Срби су се за само неколико дана и ноћи нашли у заточеништву, окружени и жицама и минским пољима.
Алија Изетбеговић, аутор „Исламске декларације“ и заступник става да не може бити мира између ислама и других вера, постаје у јуну 1992. године врховни командант већ добро наоружаних „зелених беретки“, односно Армије БиХ, проглашава ратно стање и забрањује излазак из града.

Сада, 14 година касније, Славко Шибалија констатује да су остварене Изетбеговићеве жеље - главни град БиХ је етнички „најчистија“ престоница у Европи. Сарајево је напустило више од 150.000 Срба, без жеље да се икада врати.

- Од пријатеља чујем да и оно мало Срба у Сарајеву чека да извуче бар део новца за имовину која им је у рату брутално отета или уништена, па ће одмах отићи што даље од Миљацке - каже Шибалија. - Покушавам да потиснем сећања на фашистички терор „легалне муслимаске власти“, на прогоне и казамате у којима сам био. Не могу. Вређа ме што нико неће јавно да каже истину о ратном Сарајеву, да су Срби били жртве, а никако агресори свог града. Убијани су на улицама, у својим становима, на радним местима, у многим мучилиштима...

Много логораша, мојих сапатника, умрло је од последица зверских пребијања и није дочекало истину. У Београду се још сусрећем са људима који верују у гнусне лажи муслимана и њихових савезника, лансиране још 1992. и потхрањиване до данас. Докле? Да ли ћу ја доживети да истина победи?

ЗАТВОРЕ, односно логоре у Сарајеву, а било их је 125 у свим деловима града под муслиманском влашћу, прошло је око 25.000 Срба. Објављујемо део личне изјаве Славка Шибалије, записане на слободној територији почетком октобра 1994. године.

- Муслимански празник Бајрам, 6. април 1992. године. Њихова јутарња молитва се завршила негде око 6 часова. Тада је почела језива дрека и пуцњава. Славље. Алији Изетбеговићу су светски моћници признали државу. Жену, сина и ташту шаљем код родбине у Војводину. Мислио сам: док се ситуација не смири.

У стану остајемо таст и ја. Ми, Срби, поново смо исказали наивност, за разлику од добро обавештених и припремљених муслимана и Хрвата. Радио сам у Јавном предузећу ПТТ Сарајево и неколико месеци пред рат ми се млађи „колега“ Осман Џомбић, познати криминалац, поверио како већ постоји војска - "Патриотска лига", да имају униформе и наоружање и вежбају на Јарчедолима.

- Месец април, ни рат ни мир. Градом пролазе разне војске (полиције) у различитим униформама. Говоримо: свака авлија - армија. Онда, 2. маја је, после вишедневног, страховитог мучења, убијено осам војника ЈНА и четири српска цивила. Следи масакр над војницима ЈНА у Добровољачкој улици. Са прозора стана, кроз Парк цара Душана посматрам хистерично, помахнитало урлање „зелених беретки“ и збуњене, преплашене војнике које скидају са возила, терају их да се скину голи и полегају по асфалту. Убијају их.

У КВАРТУ у којем је Шибалија живео, почињу жешћи прогони. Небојшу Миловановића убија комшија из улице јер, наводно, светлећом рекламом на згради даје сигнале „ћетницима“. Чује да му се комшија Мишо Вукоичић, који је радио као портир у предузећу „Босна-Ре“ обесио. На обдукцији се види да је буквално искасапљен. Зашто? Син му је „у ћетницима“, чује објашњење комшије, муслимана.

Славков таст добија инфаркт приликом хапшења и малтретирања на улици. Хапсе га полицајци криминалаца браће Зулић. Новембар, 1992. Испред стана петорица наоружаних војника 10. брдске бригаде злогласног Мушана Топаловића Цаце. Стан је потребан за његовог заменика Сенада Пецара. Шибалија је на улици. Излази, док војници износе тела две његове комшинице. Заклане у стану, одбиле су да се иселе.

- На улици прете рације. Најгоре је ако те ухвате баш ти из 10. брдске, јер воде на Требевић, на копање ровова - наставља Шибалија. - Горе је једно од највећих стратишта. Бацају Србе у пећину „Казани“, пре тога их ритуално убијају. Умоболници Мушана Топаловића се опијају у крви жртава. Формирана је елитна, „јуришна чета“ 10. брдске бригаде. Њен припадник може постати само крволок који донесе „уписнину“.

Шта је „уписнина“? То је српска глава. Главе закланих Срба излажу се у Основној школи на Бистрику. Са Бистрика се гледа на Требевић. Црни дим значи да су у јаму „Казани“, после убијања људи, бачене и запаљене аутомобилске гуме.

МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ
НАЈМАЊЕ 5.515 Срба убијено је у Сарајеву од 1992. до 1995. године. Толиком броју жртава се знају тачна имена и презимена, места рођења и смрти. То није коначан број, још нису откривене све масовне гробнице, а за неке се и не зна где су.
http://vecernjenovosti.info/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:277851-Svaka-avlija-armija
 
И Меркелова је јуче или прекјуче изјавила да је у Немачкој дошао крај мултикултурализму. Очигледно је да нешто смерају, чим тако синхронизовано дају овакве изјаве.

Мислим да је и код нас време дошло да и ми устврдимо исто и притегнемо све који раде на штету државе, као што је Зукорлић.
 
Немогуће је имати суживот са зверима који само чекају да набију нож у леђа. Славко из Сарајева је најбоље описао зашто je мултикулти немогућ:
.
http://vecernjenovosti.info/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:277851-Svaka-avlija-armija
Druže, to je priča moje porodice, ne treba mi članak iz novina.

Multikulturalizam podrazumeva više sakrivanje svoje kulture, nego njeno isticanje. Ja mislim da treba da bude obrnuto - da svako ističe svoju kulturu i time da se prekine priča o nekoj potlačenosti
И Меркелова је јуче или прекјуче изјавила да је у Немачкој дошао крај мултикултурализму. Очигледно је да нешто смерају, чим тако синхронизовано дају овакве изјаве.

Мислим да је и код нас време дошло да и ми устврдимо исто и притегнемо све који раде на штету државе, као што је Зукорлић.

Merkelova je to izjavila pre nekoliko meseci, ako ne i pre pola godine. Izazvala veliku polemiku u celoj Evropi.
 
Druže, to je priča moje porodice, ne treba mi članak iz novina.

Multikulturalizam podrazumeva više sakrivanje svoje kulture, nego njeno isticanje. Ja mislim da treba da bude obrnuto - da svako ističe svoju kulturu i time da se prekine priča o nekoj potlačenosti


Merkelova je to izjavila pre nekoliko meseci, ako ne i pre pola godine. Izazvala veliku polemiku u celoj Evropi.

Пре дан или два је био неки скуп на којем је она то рекла.

Зна се да Немци желе чисту државу. Још у време СФРЈ су хтели да протерају све гастарбајтере.
Сад и Цигане терају и то код нас. Зато је штеточинска власт потписала уговор о реадмисији.
 
Пре дан или два је био неки скуп на којем је она то рекла.

Зна се да Немци желе чисту државу. Још у време СФРЈ су хтели да протерају све гастарбајтере.
Сад и Цигане терају и то код нас. Зато је штеточинска власт потписала уговор о реадмисији.

Jedno su želje, drugo mogučnosti. Nemačka i mnoge evropske države bi pukle kada bi proterale strance.

A što se njihovih privatnih želja i mišljenja tiče, mislim da se ne razlikuju od srpskih. Malo ko bi voleo da ima tursku četvrt u Beogradu.
 
MINHEN - Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da se multikulturalizam u Britaniji pokazao neuspešnim i da bi ga trebalo zameniti jasnim osećajem nacionalnog identiteta koji je otvoren za sve.

U govoru na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Minhenu, Kameron je istakao da je Britaniji potrebno da izgradi jači osećaj nacionalnog identiteta, kako bi se sprečilo okretanje ljudi raznim vrstama ekstremizma.

On je najavio oštriji stav prema grupama koje promovišu islamski ekstremizam, nagovestivši da će biti smanjena izdvajanja iz državne kase muslimanskim organizacijama koje ne čine ništa da bi se suprotstavile ekstremizmu, preneo je BBC.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...a=2011&sifra=61364eaea82251b0f57ef59962c141d3

Ništa čudno. Počelo je sa Francuskom i Njemačkom, a sad je na redu i Engleska. Muslimani se odbijaju integrirati u državama u kojima žive. Ne znaju ni jezik i sprovode svoje muslimanske običaje. Jedino je riješenje deportacija:ok:
 
Ništa čudno. Počelo je sa Francuskom i Njemačkom, a sad je na redu i Engleska. Muslimani se odbijaju integrirati u državama u kojima žive. Ne znaju ni jezik i sprovode svoje muslimanske običaje. Jedino je riješenje deportacija:ok:

Zar ti Hrvat tako protiv hrvatskog cvijeca ?? :eek:

Ja navijam za islamizaciju Engleske , Nemacke , Holandije , Vatikana i Hrvatske .. :ok:
 
Потурице криво ти што није хвалио ислам. Камерон је љига исто колико и антиСрпске геноцидне звери у федерацији. Велика Британија не може да заустави ислам у ВБ без рата, до тога ће сигурно доћи.

A tebi bi bio mio rat - da nećeš u plaćenike .. to su inače vlaška posla ..
 

Back
Top