KAMEN U ŽUČNOJ KESI

zahvaljujem se svima koji su se potrudili da mi pojasne problematiku kamena u žučnoj kesi.Nakon otvaranja ove teme,dobila sam predlog da se rešim tegoba upotrebom napitka u dve flašice.Prirodni napitak,upotreba 2 dana i tegobe nestaju.Ja sam probala i to funkcioniše.Za sada je sve u redu.Ipak dajem prednost lekovitom bilju.

Dozvoli da ti predlozim recept .

Šestonedeljna terapija sokom od rotkve pomogla je u svim slučajevima,
osim kada je bila reč o nerastvorljivom kamenu, koji se pojavljuje veoma retko.
U ovakvom slučaju operacija je neizbežna.

Priprema :
Rotkva se iscedi u sokovniku koji se koristi u domaćinstvu. Terapija počinje sa 100 g ujutro, natašte, i postepeno se u roku od tri nedelje količina povećava na 400 g, da bi se, opet u roku od tri nedelje, vratilo na količinu od 100 g. Sok od rotkve se ne sme piti ako bolesnik pati od upale želuca i creva!

Poslednja izmena od moderatora:
Stara tema ali da iznesem svoje iskustvo,mozda nekom pomogne
Nisam nikad imala problema sa zuci ali na ultrazvuku abdomena (zbog nekih drugih stvari) oktobra 2008 kao uzgredan nalaz su nasli " zucna kesa normalne velicine i debljine zida sa znacima sasvim sitne kalkuloze "
Septembra 2009 nalaz je "zucna kesa naglasenog zida ,u lumenu sadrzi konkrement dijametra oko 6 mm "
Oktobar 2010 nalaz glasi "zucna kesa sa ranije evidentiranim konkrementom u vratu velicine 6-7 mm"
Pre nekoliko dana nalaz je "zucna kesa je normalne debljine zida ,bistrog sadrzaja "
Ja sam pre oko godinu dana procitala da sok od rotkve topi kamenje u zuci ali nisam ga pila vec sam samo pocela cesto da koristim rotkvu u ishrani .Naime ranijih godina bih u jedno dve tri godine kupila vezicu rotkvica na pijaci ,i to bi nas cetvoro u kuci podelili- bas ih nismo voleli ..A kad sam to procitala pocela sam da ih jedem cesto,sigurno 2-3 puta nedeljno i to kad ima onih malih crvenih svaki put bih pojela po nekoliko komada , ili bih pojela celu dajkon rotkvicu dnevno.Celu zimu sam jela i crne rotkve a i neke velicine jabuka roze boje kore , te su bas lepe, blagog ukusa .
I evo rezultata : ja nemam vise kamenja u zuci . Inace nisam nista drugo menjala u ishrani ,niti sam pila bilo kakve lekove .
Cak sam i zavolela rotkvice :-)
I samo jedan recept za crne rotkve ,one su dosta ostrog ukusa kad se samo posole i zakisele ali kad se izmesaju sa pavlakom -uf, da se covek 'udavi" koliko je to lepo ,ja ne znam sta je dosta

Svi ovi recepti sa rotkvom su odlični i koliko vidim u upotrebi,ali u slučaju kada evidentirate problem sa žučnom kesom na vreme,ali ako dobijete napad žuči da li će i tada pomoći,jer bol je strašna?Ja sam imala strašne bolove,i ova tečnost koju sam popila me rešila tegoba, inače sam mogla samo kod hirurga.Za nekoliko sati sve tegobe su nestale.Ni sama nisam mogla de verujem kako to dobro deluje.Plašila sam se da će se sve tegobe vratiti kasnije,ali do danas se nisu vratile.Čarobni napitak....

Svi ovi recepti sa rotkvom su odlični i koliko vidim u upotrebi,ali u slučaju kada evidentirate problem sa žučnom kesom na vreme,ali ako dobijete napad žuči da li će i tada pomoći,jer bol je strašna?Ja sam imala strašne bolove,i ova tečnost koju sam popila me rešila tegoba, inače sam mogla samo kod hirurga.Za nekoliko sati sve tegobe su nestale.Ni sama nisam mogla de verujem kako to dobro deluje.Plašila sam se da će se sve tegobe vratiti kasnije,ali do danas se nisu vratile.Čarobni napitak....

Hoćete mi molim vs reći o kakvom se napitku radi ?

Mozete li mi molim vas na mail poslati informaciju o kakvom se napitku radi, imam velike tegobe a operacija rizicna jer sam tezak plucni bolesnik. Hvala

Back