Stara tema ali da iznesem svoje iskustvo,mozda nekom pomogne
Nisam nikad imala problema sa zuci ali na ultrazvuku abdomena (zbog nekih drugih stvari) oktobra 2008 kao uzgredan nalaz su nasli " zucna kesa normalne velicine i debljine zida sa znacima sasvim sitne kalkuloze "
Septembra 2009 nalaz je "zucna kesa naglasenog zida ,u lumenu sadrzi konkrement dijametra oko 6 mm "
Oktobar 2010 nalaz glasi "zucna kesa sa ranije evidentiranim konkrementom u vratu velicine 6-7 mm"
Pre nekoliko dana nalaz je "zucna kesa je normalne debljine zida ,bistrog sadrzaja "
Ja sam pre oko godinu dana procitala da sok od rotkve topi kamenje u zuci ali nisam ga pila vec sam samo pocela cesto da koristim rotkvu u ishrani .Naime ranijih godina bih u jedno dve tri godine kupila vezicu rotkvica na pijaci ,i to bi nas cetvoro u kuci podelili- bas ih nismo voleli ..A kad sam to procitala pocela sam da ih jedem cesto,sigurno 2-3 puta nedeljno i to kad ima onih malih crvenih svaki put bih pojela po nekoliko komada , ili bih pojela celu dajkon rotkvicu dnevno.Celu zimu sam jela i crne rotkve a i neke velicine jabuka roze boje kore , te su bas lepe, blagog ukusa .
I evo rezultata : ja nemam vise kamenja u zuci . Inace nisam nista drugo menjala u ishrani ,niti sam pila bilo kakve lekove .
Cak sam i zavolela rotkvice :-)
I samo jedan recept za crne rotkve ,one su dosta ostrog ukusa kad se samo posole i zakisele ali kad se izmesaju sa pavlakom -uf, da se covek 'udavi" koliko je to lepo ,ja ne znam sta je dosta