Калинић: Неки моји сународници још живе у Отоманском царству

Poruka
18.972

Српски кошаркашки репрезентативац из Фенербахчеа Никола Калинић дао је опширан интервју за турски „Трендбаскет“ у којем је између осталог образложио зашто је недавно изјавио да Косово више није српска територија и да тај проблем мора да се реши.

„Постоје неки моји сународници који живе у прошлости, у време Отоманског царства и сећају се шта је Отоманско царство учинило у Србији и на Балкану. Покушао сам то да објасним у једном интервјуу, који су сви погрешно разумели или су само разумели шта желе да разумеју“, рекао је Калинић.

Он је истакао да га није брига шта се десило пре 10-20 година и посебно га није брига шта се десило пре 500-600 година.

„Косовска битка или било шта? Ако је неко добар према мени, бићу добар према њему, ако је лош, само ћу га игнорисати. Покушавам да пошаљем ту поруку свима. Неко је погрешно схватио моје речи и онда кажу да сам овде и да ћу постати Турчин, Отоман и све остало. Мислим да је то глупост. Свиђа ми се Турска. Волим и Србију. То је моја земља, тамо сам одрастао, моја породица је тамо“.

Калинић је поновио и део приче да Срби нису најбољи на свету, као што нас уче и да је то схватио путујући планетом.

nikola-kalinic.jpg

„Када сам почео да путујем по Европи, не само због кошарке, већ са пријатељима, наша очекивања била су оно што су нас учили, да смо најбољи, да нас мрзе. И онда питам неког шта мисле о Србији, а они не знају ништа, мисле на Сибир. Мислио сам да су то изоловани случајеви, али то се десило још неколико пута и схватио сам да можда оно што гледам на телевизији и читам у новинама није истина“, истакао је Калинић и позвао Србе да посете Истанбул и да се лично увере како у Туртској нико не брине за Османлије и оно што се десило пре 500 година.

(Танјуг)

Калина се баш почео губити са овим изјавама, боље би било да престане :lol:

Не мислим да је Калинић злонамеран, нити да мисли нешто превише погрешно, вероватно је на добром трагу али се неспретно изражава и то онда уме да звучи претерано и патетично.

Зато велим да му је боље да ћути :lol:

Најјачи ми део где говори како нас уче да смо најбољи, а тренутно је управо супротно :lol:

Заглавио временски у Слобиној држави :lol:

Ima pravo na svoje misljenje i ne vidim tu nista lose.Mi koji smo samo u Srbiji i bombarduju nas sa svakakvim vestima,kako smo mi najbolji na svetu,a ceo svet los.Mladi ljudi putuju svetom i tek onda se suoce s tim da mnogi ljudi nemaju nikakvo mislenje o nama,a kamoli neko lose.To se tenzije prave samo u Srbiji.

Зато велим да му је боље да ћути :lol:

Најјачи ми део где говори како нас уче да смо најбољи, а тренутно је управо супротно :lol:

Заглавио временски у Слобиној држави :lol:

On je rođen 1991.dakle u Slobinoj državi gde je nebeski narod vodio ljutu bitku protiv novog svetskog poretka i ostalih guštera, njemu su od rođenja ispirali mozak kako je deo nekog mnogo bitnog plemena koji je neshvaćen a u suštini dobar i dobroćudan ali eto yebiga sve nekako naopako po njegovo dobroćudno pleme.Mislim da je to hteo da kaže kako svako pleme ima svoje glupe zablude i mitove pa je to rekao na neki svoj način

Poslednja izmena:
Имa своје мишљење ,нема дипломатије и додворавања у његовим изјавама.....и шта сад ?

Прилично непотребно. Нисам приметио да Лука Модрић пљује хрвате, Надал шпанце, Џака шиптар албанију или Нејмар бразил.

On je rođen 1991.dakle u Slobinoj državi gde je nebeski narod vodio ljutu bitku protiv novog svetskog poretka i ostalih guštera, njemu su od rođenja ispirali mozak kako je deo nekog mnogo bitnog plemena koji je neshvaćen a u suštini dobar i doboćudan ali eto yebiga sve nekako naopako po njegovo dobroćudno pleme.Mislim da je to hteo da kaže kako svako pleme ima svoje glupe zablude i mitove pa je to rekao na neki svoj način

Само што Косовски завет није неки глупи племенски мит и много је важан за Србе :)

Одрицати се њега нема никаквог смисла у мозгу нормалне особе, ал' јбг, вероватно је зато Калина одлучио да уложи све у спорт :lol:

Прилично непотребно. Нисам приметио да Лука Модрић пљује хрвате, Надал шпанце, Џака шиптар албанију или Нејмар бразил.

Лука Модрић је кукавица или је просто обична глупан. Имаш Дина Рађу који у Хрватској говори нормалне ствари без длаке на језику и исто га тако мрзе националисти.

Ја скидам капу свакоме ко има храбрости да у оваквом отровном окружењу, јавно мисли другачије од руље.

Српски кошаркашки репрезентативац из Фенербахчеа Никола Калинић дао је опширан интервју за турски „Трендбаскет“ у којем је између осталог образложио зашто је недавно изјавио да Косово више није српска територија и да тај проблем мора да се реши.

„Постоје неки моји сународници који живе у прошлости, у време Отоманског царства и сећају се шта је Отоманско царство учинило у Србији и на Балкану. Покушао сам то да објасним у једном интервјуу, који су сви погрешно разумели или су само разумели шта желе да разумеју“, рекао је Калинић.

Он је истакао да га није брига шта се десило пре 10-20 година и посебно га није брига шта се десило пре 500-600 година.

„Косовска битка или било шта? Ако је неко добар према мени, бићу добар према њему, ако је лош, само ћу га игнорисати. Покушавам да пошаљем ту поруку свима. Неко је погрешно схватио моје речи и онда кажу да сам овде и да ћу постати Турчин, Отоман и све остало. Мислим да је то глупост. Свиђа ми се Турска. Волим и Србију. То је моја земља, тамо сам одрастао, моја породица је тамо“.

Калинић је поновио и део приче да Срби нису најбољи на свету, као што нас уче и да је то схватио путујући планетом.

nikola-kalinic.jpg

„Када сам почео да путујем по Европи, не само због кошарке, већ са пријатељима, наша очекивања била су оно што су нас учили, да смо најбољи, да нас мрзе. И онда питам неког шта мисле о Србији, а они не знају ништа, мисле на Сибир. Мислио сам да су то изоловани случајеви, али то се десило још неколико пута и схватио сам да можда оно што гледам на телевизији и читам у новинама није истина“, истакао је Калинић и позвао Србе да посете Истанбул и да се лично увере како у Туртској нико не брине за Османлије и оно што се десило пре 500 година.

(Танјуг)

Калина се баш почео губити са овим изјавама, боље би било да престане :lol:

Koji usranko.

Лука Модрић је кукавица или је просто обична глупан. Имаш Дина Рађу који у Хрватској говори нормалне ствари без длаке на језику и исто га тако мрзе националисти.

Ја скидам капу свакоме ко има храбрости да у оваквом отровном окружењу, јавно мисли другачије од руље.

Док је играо са звездом евро лигу, имао је прилику да каже своје мишљење. Нејмар није имао леба у Бразилу сада може да купи све балканске државе. Да ли он сада паметује? Не, човек ужива у оном што је створио, не глуми будалу.

Док је играо са звездом евро лигу, имао је прилику да каже своје мишљење. Нејмар није имао леба у Бразилу сада може да купи све балканске државе. Да ли он сада паметује? Не, човек ужива у оном што је створио, не глуми будалу.

А какве везе има то што Нејмар не коментарише друштвену и политичку ситуацију у својој земљи? Тако је одабрао, не чини га то паметнијим од Калинића. Досаднијим да јер је безличнији.

- - - - - - - - - -

Mislim da je Kalinic ikompleksiran sto i dalje guli Tursku i nema mesta u petorci za svetsko.

Teo, Bogdan, Bjelica, Jokic i Bobi. Sve uspesni NBA igraci.

A gde je tu Kalina? :D

Тео успешан НБА играч? :lol:

Kome skidas kapu, Kalinicu ? Momak je klasican produkt materijalizma.Svet iz njegovog ugla je svet nekoga ko na racunu ima par miliona evra,mogucnost putovanja i odabira stanovanja.Zato on nema osecaj za stanje u Srbiji i zbog cega se u Srbiji mnogi opiru vrednostima koje bastini mladjani kosarkas.Covek ima misljenje,svi mi imamo misljenje kao sto imamo i dupe iza ledja

А какве везе има то што Нејмар не коментарише друштвену и политичку ситуацију у својој земљи? Тако је одабрао, не чини га то паметнијим од Калинића. Досаднијим да јер је безличнији.

:)
А, то. Заборавио сам на инстаграм, твитер мудролије и популарност са давањем шокантних изјава. Пардонирам.

kome skidas kapu Kalinicu ? Momak je klasican produkt materijalnog sistema vrednosti.Svet iz njegovog ugla je svet nekoga ko na racunu ima par miliona evra,mogucnost putovanja i odabira stanovanja.Zato on nema osecaj za stanje u Srbiji i zbog cega se u Srbiji mnogi opiru vrednostima koje bastini mladjani kosarkas.Covek ima misljenje,svi mi imamo misljenje kao sto imamo i dupe iza ledja

Па добро, шта то значи, да право на јавно мишљење треба да имају само сиромашни и убоги који никада нису видели света? Дечко је живео и тренирао у Србији, зна како живе обичне породице сличне његовој. То што је нешто више видео чини га ваљда мудријим и искуснијим, а не непозваним да било када каже нешто јер се руљи то не допада.

Back