Kakvu bi poruku napisali na kutiji cigareta, sa namerom da ljudi prestanu da puše?

Naišla sam na ovu temu na jednoj društvenoj mreži pa rekoh da pitam i vas ovde
Možda ste inspirativniji od njih tamo :D

Šta biste napisali na pakli cigareta, sa namerom da ljudi prestanu da puše?
Kako bi glasila poruka ? :)

E, to bih već naplatila. Nema dž koliko god da si mi draga.
Možda pošaljem onom slabovidom komičaru jer je mnogo lep i koristan.
Ne, ne mislim na Ivana Ivanovića, mada i o njemu mislim sve najbolje iako me često nervira.

Kad već ne misliš na sebe, misli na one kojima ćeš jako nedostajati! - ovo je odgovor na temu.

A mišljenja sam da niko nema prava da se meša u tuđ život i da se pravi pametan, da govori šta je dobro a šta ne.
Drugo je kad pušač traži podršku jer želi da prestane.
Razumem i jednu i drugu stranu, jer sam pre 10 godina ostavila cigarete.

Kad već ne misliš na sebe, misli na one kojima ćeš jako nedostajati! - ovo je odgovor na temu.

A mišljenja sam da niko nema prava da se meša u tuđ život i da se pravi pametan, da govori šta je dobro a šta ne.
Drugo je kad pušač traži podršku jer želi da prestane.
Razumem i jednu i drugu stranu, jer sam pre 10 godina ostavila cigarete.
Pa cim neko namenski napravi drogu poceo je da se mesa u svaciji zivot,krezuba sirotinja prvo kupi pljuge a za deci hranu sta ostane,moja majka nije racune placala a popusi min 100e mesecno,brat sa zenom 300e,nismo ni dosli do trovanja

Poruke, uzasne fotografije na svakoj kutiji cigareta, 12.5 evra Marlboro i nista. Narod kupuje, drzava zadovoljno trlja ruke.
Doktori predlazu podizanje cena na dvadest evra za jedno pakovanje cime bi obeshrabrili pusace :D

tako je bilo u visoko razvijenom siromastvu, a onda se otkriju indijanci i duvan bez hemijske industrije duvana (tamo gde ima indijanaca)

Nije toliko ni bitna poruka na kutiji cigareta. Pušač ne čita šta piše na njoj. Svi znaju da su cigarete štetne. Ali štetan je i alkohol u većoj količini, šećer,... i mnoge druge stvari, pa ne štampamo kosturske glave na ambalaži tih proizvoda.
Izbor je na nama. Zabranila bih maloletnima da kupuju cigarete. Odrasli sami sebi uređuju život. Nekima cigareta predstavlja zadovoljstvo, pa ko smo mi da to uskraćujemo.
Bila sam pušač do pre 10 godina. Rekla sam da ću cigarete ostaviti onog momenta kad osetim da mi smetaju.... Nikad mi nisu smetale.
Međutim, najboljoj drugarici pronađu tumor. Zbog operacije, terapija, zračenja, morala je da ostavi cigarete. Bilo joj je teško da ih se reši.... Odlučila sam da ostavim i ja da bi njoj bilo lakše.... Nikad više nisam zapalila. Evo već deseta godina.
Sigurna sam, da je ovde, da bi bila ponosna na mene....

Treba nesto napisati slatko,sasvi kontra ovoga sto sad pise.mislim da bi bar 50% ostavilo cigarete.nas narod tera neku kontru,misle nekom drugom,a nisu svesni da sami stradaju.
Misliš nešto ovog tipa ? (krupnim slovima) :
"obožavam Srbe i Srbiju (na paklicama koje se prodaju u okruženju Hrvatska, SLO, Crna Gora, Albanija, plus na filteru svake cigare " Srbija" 😁

A kod nas obratno :
Krupnim slovima na pakli
"Volim ", pa redom od pakle do pakle menjati po potrebi sličan tekst gornjem

Misliš nešto ovog tipa ? (krupnim slovima) :
"obožavam Srbe i Srbiju (na paklicama koje se prodaju u okruženju Hrvatska, SLO, Crna Gora, Albanija, plus na filteru svake cigare " Srbija" 😁

A kod nas obratno :
Krupnim slovima na pakli
"Volim ", pa redom od pakle do pakle menjati po potrebi sličan tekst gornjem
Sta god,samo ne da nije zdravo.

46 godina konzumiram cigarete, na pamet mi nije padalo da ih ostavim i zadnjih 7 dana silom prilika nisam zapalila ni jednu, do večeras.
Svaki dan mi je bio dug kao godina, nikad kraja. Kome ja da kažem nemoj se trovati ako ni sama ne mogu da prestanem, a i zašto bih?
Nisam dete, znam šta radim, ne trebaju mi saveti i upozorenja i na kraju, niko nije rođen a da nije istog trenutka kad je začet počeo da umire. Pre ili posle, sasvim je svejedno, kraj nam je isti i pušačima i nepušačima.
I ovo, kažu nakon 7 dana krize se smanjuju, malo sutra, sve su jače, provereno.

Back