Kakvi se automobili registruju i voze po Švajcarskoj?

I?
Kad ces ti da menjas bobine na svom plastikaneru?
Kajde nam pokazi totvoje servisno uputstvo gde to pise.
Kao sto vec pitah ali evo opet cu.
Kad ces da nam slikas tvoje servisno uputstvo i pokazes da pise na koliko se km menjaju bobine?
Bobine mogu da crknu NIKAD ako se svecice redovno menjaju a glavni razglog crkavanja bobina su te svecice koje neki ne zamene za 50k km a u servisnom uputstvu pise da se menjaju na 20k km.
Kod tebe,kao ni kod bilo kog drugog proizvodjaca automobila,ne pise da se bobine moraju menjati na odredjenoj kilometrazi kao sto ne pise ni kad se menja kugla tocka ili kvacilo a ti lupetas i lazes narod ovde na forumu kao i do sad.
Uostalom ovo je tema o tome kakvi se automobili voze po Svajcarskoj a voze se sigurno bolji od onog sto nam ovde lazes jer imaju enormno stroge uslove na tehnickom pregledu.

Kad ces da nam slikas tvoje servisno uputstvo i pokazes da pise na koliko se km menjaju bobine?
Bobine mogu da crknu NIKAD ako se svecice redovno menjaju a glavni razglog crkavanja bobina su te svecice koje neki ne zamene za 50k km a u servisnom uputstvu pise da se menjaju na 20k km.
Kod tebe,kao ni kod bilo kog drugog proizvodjaca automobila,ne pise da se bobine moraju menjati na odredjenoj kilometrazi kao sto ne pise ni kad se menja kugla tocka ili kvacilo a ti lupetas i lazes narod ovde na forumu kao i do sad.
Uostalom ovo je tema o tome kakvi se automobili voze po Svajcarskoj a voze se sigurno bolji od onog sto nam ovde lazes jer imaju enormno stroge uslove na tehnickom pregledu.

Meni je crkla bobina 5 dana nakon zamena seta svećica. Mislim da to nema veze.

Kod mene je zgodno što mogu sam da zamenim bobinu. Najjeftinija koja vrši posao je oko 2800 dinara.

Ti si čovek iz praistorije svećice su odavno deklarisane od proizvođača na 40.000 km ti verovatno remontuješ svećice ili kupuješ kopije kada traju 20 tkm :rotf:

Bobine se menjaju sve komplet na 150tkm. Posle te km postaju nepouzdane. To je preporuka ovlašćenog servisa kao i promena dp filtera iako radi.

U 21 veku svaki deo na automobilu ima vreme amortizacije. Neki delovi kilometražu a neki vreme.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti na pitanje da nam okacis sliku iz servisnog uputstva kad se menjaju bobine ne kacis.
E pa ne ide to tako. Što te neko zaebao i uvalio ti krsinu jer sam si nesposoban da vidis sta je dobar polovan auto pa si kupio najjeftiniji moguci koji si mogao pa ti je sad to sve i svja.:hahaha:
Hajde cekamo dokaze koje ali ama bas nikad jos dosad nisi okacio jer ništa nije istina......:per:

Poslednja izmena od moderatora:
Sobzirom da kupuješ jeftine svećice evo šta ti poručuje gugl. Ovo važi i za igija, svaki deo na automobilu ima jasno definisan radni vek tako da su te vaše lupetarije o automobilu da valja tek posle pola miliona kilometara - čisto maliciozno sranje.
Screenshot_2023-08-22-06-17-06-505-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Mrzi me da tražim servisnu lepo sam rekao da se menjaju sve 4 bobine na određenoj kilometraži. Bmw recimo u servisnom meniju izbaci preporuku za zamenu tako nekih delova koju ti možeš i da poništiš ako si siromašan ko dule.

Recimo DP filter se menja na 250.000 km. U servisnom meniju izlazi da se menja.

Zato treba izbegavati krševe iz uvoza jer su mahom svi delovi DOTRAJALI sa milion kilometara.

Poslednja izmena:
Sobzirom da kupuješ jeftine svećice evo šta ti poručuje gugl. Ovo važi i za igija, svaki deo na automobilu ima jasno definisan radni vek tako da su te vaše lupetarije o automobilu da valja tek posle pola miliona kilometara - čisto maliciozno sranje.
Pogledajte prilog 1398411
To koliko nesto traje u proseku ne znaci i da se menja na toj kilometrazi ..postavio sam od BMW za bombine 2x ..Nemaju servisni interval zato što mogu trajati 50k a mogu i 300k tako da se preventivno ne mogu menjati

Poslednja izmena:
Kod bmw minija s su jasno definisani zamena bobina i remont kompresora na određenoj kilometraži. Možete da se zavaravate ali su zato polovnjaci u srbiji i africi nešto najgore što može da se kupi na ovom svetu.
Opet pišeš gluposti ..BMW ne remontira nista nego ugrađuje svoje delove . Na auta za prodaju mogu to da rade ali za nekog ko je dosao da održava svog BMW i zeli garanciju to nebi smli da rade .. Kod kompresora turbina i tih delova postoji prva ugradnja i druga ali i jedan i drugi se kupuju od istog proizvođača npr Garrett kad je BMW servis u pitanju .U auta pod garancijom se ugrađuje samo prva ugradnja a u ova van garancije može I druga zavisno sta kupac zeli tj koliko zeli da plati

Poslednja izmena:
mario sirotinja kupuje najjeftiniji moguci auto a naziva druge sirotinjom jer on balavi kad drugi uspeva i postize a on ide u nazad.
Eto jadan sad vozi BMW iz uvoza pa vozi trocilindrasa a to je upravo ono po cemu pljuje i drvi nam ovde kako ne valja.
Jel ste shvatili poentu?
Pljuj po onome sto valja ada ne bi drugi vozili a sam vozi i uzivaj.
Ljubomora da ne bi i drugi krenuli njegovim putem.
I jos pametuje o remontu a preko se to naglasi ako se prodaje da je remontovano a vecina popravlja kola u ovlascenom servisu i ugradjuje originalne rezervne delove jer nisu golje kao mario i imaju dobre plate da sebi to priuste.
Sto ja sam kupio delove za veliki servis na Freemontu kod Stojanova koji je ovlasceni servis za Fiat i jos dosta drugih brendova jer ih i prodaje.
Sta ces kad sam sirotinja.:hahaha:

Šta tebe briga šta ja vozim crko si od ljubomore. Da ne krenu mojim putem hahaha uvek napišem šta koliko košta i koja je cena eksploatacije za mene su to prevozna sredstva. I kupujem NOV auto jer nisam bogat da kupujem remontovane krševe iz uvoza.

I uvek ću da pohvalim i opljujem šta ne vredi te pare.

Nemac nigde ne naglašava da se remontuje nego ima jednu cenu ako je u autu originalna lamela i drugu cenu tri puta veću ako nije. Nikako drugačije u ovlašćenom servisu nemaš predstavu šta rade.

Šta tebe briga šta ja vozim crko si od ljubomore. Da ne krenu mojim putem hahaha uvek napišem šta koliko košta i koja je cena eksploatacije za mene su to prevozna sredstva. I kupujem NOV auto jer nisam bogat da kupujem remontovane krševe iz uvoza.

I uvek ću da pohvalim i opljujem šta ne vredi te pare.

Nemac nigde ne naglašava da se remontuje nego ima jednu cenu ako je u autu originalna lamela i drugu cenu tri puta veću ako nije. Nikako drugačije u ovlašćenom servisu nemaš predstavu šta rade.
Dobro sta ti misliš da na Zapadu odvedem BMW na popravak u BMW servis oni mi uvale delove sa otpada a naplate original nov deo... Posle napišem mail BMW sa slikama i računom.. Misliš da taj predstavnik nebi izgubio licencu ,,,.?.. To su toliko sitne stvari da bi oni rizikovali svoj posao a imaju duplu satnicu na osnovu licence i jako dobro zarađuju na delovima Vi stvarno nemate predstavu o stvarima o kojima pišete

Tako ti je u srbiji barem je tako bilo pre 15 godina. Slušao sam svakakve gluposti u autokomercu između ostalog da ne popravljaju automobile starije od 10 godina.
Tako je jedan moj kolega fusersjijo kod osiguranja.. Stavljao polovna vrata branike a naplaćivao nove od osiguranja.. Ja mu govorio nemoj neko će te prijaviti.. Tako i bi došla prijava i on izgubio licencu.. Sad kuka kako ali više ne može da radi saobracajke preko osiguranja.. Mnogo su postrili kontrolu neće BMW da gubi imidž radi tamo nekog Gige

Ovo su navodno slali originalne delove na remont u nemačku. Recimo zamena korpe i lamele ako se remontuje bilo 50.000 din a ako unutra nije original deo onda je cena bila 120.000 din. Ja otišao i privatno to odradio za 12.000 din sachs set +50 evra ruke.

Nemci imaju baš odvratan stav prema kupcima i zato ih ne podnosim. Dal je zastupnik ili nemac mene kao krajnjeg korisnika ne zanima.

Danas lepo kada odem u ovlašćeni servis hyundai (u evropskoj uniji) platim nov deo i pola sata sat rada. Konkretno zamena ulja i filtera. Po istoj ceni kao u srbiji u neovlašćenom servisu. Dakle u srbiji em što su bezobrazni em su preskupi a o kvalitetu usluge ne vredi ni pričati.

U srbiji si osuđen da radiš auto po garažama.

Šta tebe briga šta ja vozim crko si od ljubomore.
Ma evo raspadam se od ljubomore dok moj motocikl vredi kao citav tvoj vozni park.:hahaha:
Nikako drugačije u ovlašćenom servisu nemaš predstavu šta rade.
Ne pricamo o servisima u Srbiji nego u Nemackoj a ti ocigledno ne znas sta je Nemacka.
A sto se tice toga sata se uvozi pa ti si sam kriv za to tj jedan od krivaca koji trazi nejjeftinije primerke na oglasima kod nas a onda kuka kako je nesto lose.
Nikad,ali nikad,nisi pohvalio neki automobil sem tog koji ti vozis tako da mani se coravog posla jer svima nama je jasno kakav si to covek.
Ja darantujem da ima daleko boljih majstora od onih u ovlascenom servisu jer tamo rade oni koji ne znaju toliko posao a ovi sto znaju su otvorili svoje servise i rade punom parom.
A i Igi ti je rekao da preko nema sarala varala jer ako ih uhvate ugasili su a ovde u Srbiji je bilo i bice slucajeva gde ti naplate zam,enu ulja a samo obrisu filter i ti mislis da su ti uradili servis. To su mom Kumu uradili pa mu je riknula turbina na 80k km sto je nemoguca misija jer crkava tek na preko 300k km a samo zato sto nisu menjali ulje.

Ovo su navodno slali originalne delove na remont u nemačku. Recimo zamena korpe i lamele ako se remontuje bilo 50.000 din a ako unutra nije original deo onda je cena bila 120.000 din. Ja otišao i privatno to odradio za 12.000 din sachs set +50 evra ruke.

Nemci imaju baš odvratan stav prema kupcima i zato ih ne podnosim. Dal je zastupnik ili nemac mene kao krajnjeg korisnika ne zanima.

Danas lepo kada odem u ovlašćeni servis hyundai (u evropskoj uniji) platim nov deo i pola sata sat rada. Konkretno zamena ulja i filtera. Po istoj ceni kao u srbiji u neovlašćenom servisu. Dakle u srbiji em što su bezobrazni em su preskupi a o kvalitetu usluge ne vredi ni pričati.

U srbiji si osuđen da radiš auto po garažama.
Ne radi to preko niko.. Ko će da šalje korpu na remont to je presitno . Nisam nikad ni cuo da se ona remontuje niti znam da to može..Da si rekao dizne turbo generator i sl pa ajde a i te dizne se salju i Bosch,..Sve sto ti neko uradi i izda račun mora da ti da 2g garancije . Niko neće da ti skida menjac pa uvaljuje delove gde rizikuju da mu se to auto vrati .. To im se jednostavno ne isplati ..Ne kažem da nema takvih ali brzo nauce da se te stvari ne isplate

Tehnički gledano sve može da se remontuje obrusi se na strugu površina koja naleže i promene pera po potrebi, na lameli se zamene opruge federi i promeni oplata lamele. Ležaj mora novi.

Može da se remontuje naravno ali se kod nas ništa ne radi kvalitetno. Remont letve majstor zameni samo jednu gumicu koja je procurela pa za par meseci procuri drugi semerimg, treći, četvrti itd.

Tehnički gledano sve može da se remontuje obrusi se na strugu površina koja naleže i promene pera po potrebi, na lameli se zamene opruge federi i promeni oplata lamele. Ležaj mora novi.

Može da se remontuje naravno ali se kod nas ništa ne radi kvalitetno. Remont letve majstor zameni samo jednu gumicu koja je procurela pa za par meseci procuri drugi semerimg, treći, četvrti itd.
Ne isplati se to raditi na zapadu ..Cena nove korpe kod mene je oko 50-80€ sat u radionici je 50-130€ ..Ta reparirana korpa nebi smela da kosta vise od 20-30€ neko nesto mora i da ulozi u reparaciju vreme materijal pa i porez da se plati na to .. Zato i nisam cuo da se to reparira na Zapadu niti ko to radi ..To moze tamo gde nema poreza i gde su satnice male ,,Giga u supi iza kuce to verovatno radi..Fabrike rade sa tim recikliranim materijalima ali to nije reparacija to je onda novo

Back