Kakvi se automobili registruju i voze po Švajcarskoj?

Hajde ne davi vise sa tim..kao da sam ja imao dva auta u životu a ne ti
Evo ti spisak svega sta se radi i kad u BMW servisu pa ti vidi ima li bombina..Bombina se kaže "Ignition coil" na engleskom ako ne znaš pa je ti nadi na spisku .
Screenshot_20230817_171809_Chrome.jpg
Screenshot_20230817_171900_Chrome.jpg

Po meni treba da se u cenu carine uključi i provera šasije za oštećenja, vraćenu kilometražu, kradju. Mogu sklopiti sa nekom kompanijom dogovor.

Tako se ne bi uvozila krš vozila sa milion predjenih kilometra.

Jedno zanimljivo zapažanje, gledao sam malopre oglase, benzinci limuzine od 2015-2018 su baš u manjini u odnosu na dizelaše.

Ono što je zanimljivo, benzinci uglavnom sa mnogo manjom kilometražom i dosta njih kupljeni u Srbiji sa servisnom knjigom ovlašćenih servisa.

Uvozni takodje imaju orginal servisnu dokumentaciju, neki čak i elektronsku servisnu.

Ako već carina ne može da ubaci proveru vozila, onda na sajtovima za prodaju mogu prodavci izbaciti pdf proveru za vozilo da nije vraćena kilometraža i drugo.

Kupci u Srbiji nisu zaštićeni od uvoznih krš automobila.

Moj savet budućim kupcima je da kupuju od prvih vlasnika, da kupuju sa orginal servisnom knjižicom i da je auto kupljen u Srbiji nov a ne da bude druga ili treća ruka.

Ukoliko ne možete da nadjete model u Srbiji, spremite novčanik i pravac na proveren plac negde u inostranstvu.

Po meni treba da se u cenu carine uključi i provera šasije za oštećenja, vraćenu kilometražu, kradju. Mogu sklopiti sa nekom kompanijom dogovor.

Tako se ne bi uvozila krš vozila sa milion predjenih kilometra.

Jedno zanimljivo zapažanje, gledao sam malopre oglase, benzinci limuzine od 2015-2018 su baš u manjini u odnosu na dizelaše.

Ono što je zanimljivo, benzinci uglavnom sa mnogo manjom kilometražom i dosta njih kupljeni u Srbiji sa servisnom knjigom ovlašćenih servisa.

Uvozni takodje imaju orginal servisnu dokumentaciju, neki čak i elektronsku servisnu.

Ako već carina ne može da ubaci proveru vozila, onda na sajtovima za prodaju mogu prodavci izbaciti pdf proveru za vozilo da nije vraćena kilometraža i drugo.

Kupci u Srbiji nisu zaštićeni od uvoznih krš automobila.
Ne mozes da ih zastitis jer u dosta zemalja EU imas isti porblem ,,Nemacka npr ,,,Zato bez servis knjige se ne kupuje ili se placa jako malo ..A sto se tice havarija to se vidi ako malo bolje pogledas auto koje kupujes

Bobine se menjaju u kompletu na 150.000 km. Idi u bilo koji ovlašćeni servis i pitaj za servisni plan održavanja određenog vozila. Samo se u srbiji popravlja auto kada crkne. Ta ciganija je ok jedino kod nas. Seci uši krpi dupe.

I svećice se menjaju na određenoj km ne čeka se da riknjavaju jedna po jedna.

Svećice menjam kad mi crkne jedna, onda ih menjam sve. Kod bobine je druga stvar. Kod mene mogu 4 bobine biti od različitog proizvodjača i neće autu faliti ništa.

Bolje održavam auto nego Švajcarci. Kao što rekoh, za njih je auto potrošna roba. Nešto kao kod nas trotinet.

Svećice se menjaju kada je proizvođač predvideo ne čeka se da crkne.

Jel i pumpu za vodu menjaš kada procuri?

Ako krene neki vitalan deo da zeza, upaliće se greška.

Tako je meni atifriz curio i auto je pokazao grešku i nakon zamene, sve normalno.

Da pumpa ne radi svoj posao, samo slep ne bi video da mu strelica temperature u motoru ide ka crvenoj boji.

Ti ljude navlacis da ih deru po servisima jer te bombine za neka auta znaju biti jako skupe.. Tako da ja radim protiv mehaničara a ti kao da radiš u njihovom prodajnom odelu ..Sve bi nesto da menjaš kad su tuda auta u pitanju a kod sebe razmisljas da li da promenis Pk kais iako ti je auto 14g staro .. lepis zadnji branik nećeš da kupiš nosače za kof..Farbas na parkingu bez bezbojnog itd .

Back