Kakvi bi ljudi bili da im kazes da iz zivota prelaze u drugi?

Da ti Sv.Petar ponudi: "možeš nazad ali samo kao večita opozicija", šta bi uradio?
Rekao bih mu da sam siguran da on nije sveti petar....
Svako ko me zna zna da mi takva sudbina i talenat ne pristaje....tako da sam uveren da mi takav dil ne bi mogao da ponudi ako vazi pravilo da ispoljavas talente koji su ti bogom dani , i da imas slobodu izbora i da ti je zadatak da zauzmes onu poziciju u kojoj si najblagodarniji svetu.......nasli bi se u debati sv petar da tako nesto padne kao tema, ali ja cvrsto verujem da bi to bila samo provokacija, jer ako pricamo o istom bogu ili bogovima, onda bi u sekundi bilo jasno da tu neko blefira , tj sv petar tera shege...

Logično.
Na tu foru religija peca vernike.
Kada bi se stvarno uzimalo u obzir, svako bi razmislio pre nego što napravi
neko sranje.
Kad se ne bi uzimalo u obzir, svi bi pravili sranja, po sistemu "boli me stojko,
u sledećem životu počinjem ispočetka".
A krstarica bi izgubila 90% svojih najvernijih članova, drugosrbijanaca i propalih
egzistencija, roknuli bi se momentalno da prekrate svoj bedni život i počnu ispočetka...

Logično.
Na tu foru religija peca vernike.
Kada bi se stvarno uzimalo u obzir, svako bi razmislio pre nego što napravi
neko sranje.
Kad se ne bi uzimalo u obzir, svi bi pravili sranja, po sistemu "boli me stojko,
u sledećem životu počinjem ispočetka".
A krstarica bi izgubila 90% svojih najvernijih članova, drugosrbijanaca i propalih
egzistencija, roknuli bi se momentalno da prekrate svoj bedni život i počnu ispočetka...
ali u bit čoveka je crv sumnje , i preispitivanje
više je strah od samih sebe

ali u bit čoveka je crv sumnje , i preispitivanje
više je strah od samih sebe
Ja pričam o onima koji poveruju u to, bez obzira da li je stvarno tako ili nije.
I sad, ti znaš da te posle ovoga čeka novi život, nebitno da li ćeš se sećati
sadašnjeg života ili ne.
Ako živiš iole normalan život, o onima koji žive u luksuzu da i ne pričam, ti
ćeš naravno nastaviti da živiš i dalje tako, ne pada ti na pamet da menjaš nešto.
Ako si neka slepčina i propala egzistencija (prepoznaće se neki ovde), normalno
da ćeš da skočiš sa mosta ili pod voz, oni malo hrabriji će da probaju da roknu neku
banku ili slično - nemaju šta da izgube...
Tako da je to samo pusta želja onih koji nisu uspeli u životu... :mazi:

Jednostavno bilo bi isto jer se covek plasi od nepoznato kao sto je i smrt tako je nepoznat i taj novi zivot, telo, izgled, sudbina, lokacija, vreme, steoen i nivo ljudske civilizacije...

Novi zivot moze da bude cak mnogo gori od predhodnig ma koliko im se sada cinio uzasnim...

Generalno zivot je bol i trenutci dobrog osecaja i srece.Svuda smrt i borba za opstanak gde na kraju opet umres.Svako jede svakog, maltretiranje, uvrede, ponizenje, kradja...Uzas...Lose je ovo dizajnirano ko je uopste dizajnirao ako takav postoji, priroda je surova i zla tako da zivimo u nekom paklu sa vrlo malom dozom srece i to na racun mrtvih zivotinja i biljaka...

Back