Kakve ste kad ste besne i ljute?

Ajd dođoh sa jedne teme pa da pitam : kakve ste kad ste besne i ljute ?

Jel uvek možete da se iskontrolišete ?
Da li se samo uznemirite i osetite nemoć jer ne možete ništa da promenite ?

Možete potkrepiti odgovor i nekim primerom, a mogu se uključiti i forumaši u odgovor.
A pa nije isto, mnogo zavisi od toga ko ili sta te iznervira
Ima kad mogu samo u sebi da kuvam i placem posle od nemoci, jer ne mogu da se svadjam sa tim nekim, moram da trpim
A ima kad mogu te i pridavim, kad mi situacija dozvoljava

Ja mislim da treba zakon da se menja, da se dozvoli da se biju odrasli ljudi, mislim da bi bilo mnogo lakse svima

Možete potkrepiti odgovor i nekim primerom, a mogu se uključiti i forumaši u odgovor.

Ne znam, trpeljiva sam, mogu da se kontrolisem na svasta ali na jedno ne mogu.

Na ponasanje koje je imala moja sestra tokom odrastanja.
Ni sada, kao vise nego zrela zena, nisam savladala vestinu svadje.

Valjda sam gutala kao dete preko granice pa mi je to napravilo traumu, pravu traumu. Kada svi moraju nekog da trpe jer on je osetljiv, takva mu narav, period...'bem li ga.

To je ponasanje drame. Sve se njoj desavalo, sve je bilo protiv nje, uz mnogo vike, dreke, plakanja, u raspravi i vredjanja, pa su istu listom svi izbegavali...
Sada te tenzije ne mogu da podnesem ni u tragovima.
Znam da sam gubitnik u slicnim mecevima pa ih i ne igram. Prekinem da pricam.
Niti besnim, niti se ljutim.
Prekidam i odlazim. Garantovano necu da odgovorim jer cenim da njima nije nista a ja ostanem potresena jer se - reci slabo biraju. Oni se isprazne a ti zavrsis slomljen.

Problem je bio kada si imao 12 pa nemas gde da odes.
I danas je mnogo volim i vrlo smo bliske jer se em ona vremenom smirila, em ja povladjujem i danas:lol:. Ne ulazim u rasprave ni za zivu glavu, niti u ovim godinama za raspravama ima potrebe, niti iste imaju smisla.
Ne pamtim kada sam se sa nekim posvadjala, utrenirana sam samo za odlazak.
Ako moze lepo - dobro jeste i glasam za to.

game of thrones dragon GIF

odgovor
Ja sam 99% u takvim stanjima povucena u sebe
Ili odem i izadjem negde napolje uglavnom nadjem neko mesto gde ne moze da me niko nista niti pita niti davi nekim dosadnim pitsnjima ili pricom

Meni je to normalno stanje,...manje- više.
Uglavnom se svi sklone ne vreme, gde su bezbedni.😁

Kako da se kontrolišem? Da se pretvaram da me nešto ne ljuti ili uznemirava?

Evo juče sam osetila i bes i ljutnju, i nemoć.
Pet tinejdžera je u daljini iz besa lomilo klupu, narod prolazi i niko ne sme ništa da im kaže. Popenju se po dvojica i naizmenično skaču po daskama dok se one uvijaju i gibaju , i naravno pucaju. A dvojica šutiraju one daske što su poleđina klupe. Eto i besa i ljutnje, i nemoći. :(
Bilo popodne , leto , čujem neko zapomaže ispred moje zgrade. Pentaestak dečaka otprilike okružili jednog, negde su bili 7-8 razred i kinje ga, guraju , udaraju. Viknem ja da ga ostave na miru. Ne haju. Iste sekunde obukla sam patike i strčala sa trećeg sprata dole.
Svi su poslati svojim kućama.:D
Takve stvari me izluđuju i nekada ću da opatim.

Rijetko sam ljuta ,još rijedje bijesna. Nekako me spoljne stvari sve manje dotiču,ne želim u sebi te emocije. Ne nakuplja mi se nista jer uvijek odmah kažem šta mi ne prija . Nekad kad sam bila mladja bila sam jako nezgodna kad se naljutim,van kontrole. Nije mi bilo važno ni mjesto ni vrijeme ni gabariti osobe koja me naljuti,u oči sam skakala.
Sad me boli uvo. Okrenem se i odem ako osjetim da mi ne godi.

Back