Kakve ste kad ste besne i ljute?

kalis

Buduća legenda
VIP
Poruka
34.486
Ajd dođoh sa jedne teme pa da pitam : kakve ste kad ste besne i ljute ?

Jel uvek možete da se iskontrolišete ?
Da li se samo uznemirite i osetite nemoć jer ne možete ništa da promenite ?

Možete potkrepiti odgovor i nekim primerom, a mogu se uključiti i forumaši u odgovor.

Poslednja izmena:
Jel te to ne tangira puno ? :)
Jesi li ikad pokušao da smiriš besnu ženu, il jok, šta te briga 😁

ima ona jedna divna izreka:

kad se ikada desilo kad neko ko se jako uznemirio/la, smirio/la tako sto mu/joj kazes da se smiri?

pogotovo ako u sred 'eksplozije' kazes da se smiri - auuu
(ona situacija iz crtanog filma kad gori nesto a ovaj srice b.e.n.z.i.n. i konstatuje kako cudno pise rec 'voda' :) )

Kažu ovako. Iz pomorandže iscediš sok od pomorandže. Iz jabuke
sok od jabuke. Ne možeš da pritisneš kivi, a dobiješ sok od jagode.
Pod pritiskom smo onakvi kakvi smo iznutra. Izađe sve ono što
krijemo što od sebe, što od drugih.
Ali to i dalje nije naša prava priroda i dalje neću da ne pokvarim onu
svoju tamo temu.. :lol:

Kažu ovako. Iz pomorandže iscediš sok od pomorandže. Iz jabuke
sok od jabuke. Ne možeš da pritisneš kivi, a dobiješ sok od jagode.
Pod pritiskom smo onakvi kakvi smo iznutra. Izađe sve ono što
krijemo što od sebe, što od drugih.
Ali to i dalje nije naša prava priroda i dalje neću da ne pokvarim onu
svoju tamo temu.. :lol:
A kažu kad "cediš" ženu, izađe sve dobro, i ostane samo loše.

Prekopirala sam ovo sa Jasnine teme.
Napisala sam tamo pa neka ga i ovde.

Dva primera divniiiih žena :
1)
Imam koleginicu koja je " bečka škola " što bi se reklo. Divna, fina, prijatna, doterana. Na ranu da je staviš ko melem. Ali kad prespoji, pobesni, i iz nje izviru najstarije i najprljavije psovke koje postoje. Koje su znači uvek prisutne al prikrivene. Šta je onda njena narav i karakter ? Glumi da je gospođa , a ustvari "prelo i poselo" , ili jeste fina al u afektu je neka druga ona.
2)
Nije jedina. Imali smo komšinicu u selu ,isto mlada, dobra, prijatna , vesela, al kad nije po njenom izbacuje kletve iz ko zna koje ere. Da li nam izbija prava narav u srdžbi ? A dotle samo dobro držimo uzde ?

Zato ova tema.

Čudi me samo jedna stvar. Primer, moja svekrva je žena koju ja nikad nisam videla besnu i ljutu. Nikad iznerviranu. Mislim da se nikad ni sa kim nije posvađala u životu. Za sve ima opravdanje, mirno rešenje. Na koju foru je neko takav a neko hepo kocka? Da li se ljudi takvi rađaju ili postaju kroz život takvi?
Imalo je dosta takvih ljudi, sad sve ređe.

Neće biti. Još ti niko nije tako žicu. Na šalterima se ne razljutiš ?

jaoooo to - ja najvise volim kad cekam u redu na salteru da se zabavim tako kad ljudi pocnu da se bune protiv sluzbenika na salteru, da pocnem da ih branim (tipa nemojte tako, pa oni se svesrdno trude da nam pomognu... pa mi smo navalili itd) i onda ljudi pocnu sumnjicavo da me gledaju - jel ovaj lud ili se za.ebava s nama? Ko jos brani sluzbenike na salteru?

jaoooo to - ja najvise volim kad cekam u redu na salteru da se zabavim tako kad ljudi pocnu da se bune protiv sluzbenika na salteru, da pocnem da ih branim (tipa nemojte tako, pa oni se svesrdno trude da nam pomognu... pa mi smo navalili itd) i onda ljudi pocnu sumnjicavo da me gledaju - jel ovaj lud ili se za.ebava s nama? Ko jos brani sluzbenike na salteru?
Znam za dosta ljudi koji se namerno istresaju na šalterske službenike ili one što rade u menzi, prodavačice, da izbace svoj bes, to im je izduvni ventil :( pritom to ne smatraju lošim

Back