Kakva nama država treba: patriotska ili ekonomska?

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
Ključ uspeha je u prilagodjavanju situaciji.
Ono što je moglo pre 200 godina nije poželjno posle 100 a kamoli danas.
Tako su recimo 1812 Francuzi išli na Ruse a 1914 molili iste te Ruse za pomoć.

Sad se radi za Američkog gazdu, javiš se na CIA/BND sajt popuniš formular.
Ideš malo kod njih na obuku, ono kako se drži viskić i kako nastupaš pred masom, kako da obučeš pantole i košulju kad izlaziš.
Nekome kažu da gaće oblači ispod pantola a nekima preko sa sve čaršafom na ramena, zavisi od situacije u državi pa te uslikaju za bilbord.
E onda se vratiš, osnuješ stranku a oni ti srede da pobediś na izborima - budeš 7 dana na TV-u pred izbore fiksno.
Pa onda tako narod sazna za koga treba da glasa.
Svi su tako radili: Slobo, Dr.Djindjić, Vučić, Mile Ronhill (saradnik sa Hrvatima tokom dešavanja)
U stvari, tako se radilo i ranije - ima ko javlja za koga se glasa.
Opisao to Radoje Domanović pre 200 godina, jedino se to nije menjalo.
A ovako, odeš na CIA/BND sajt klikneš na link i ne brineš za radni staž bar nećeš u magacin ili MAXI.

Poslednja izmena:

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
Pa za koga ti radis

CiA ili BnD
Ovi za koje ja radim su odlično kriminalno organizovani, postoje preko 20 godina na tržištu, imaju mrežu saradnika koja se proširuje, za njih zakon ne važi bajo moj.
Prošle godine su otvorili svoje dve nove filijale u Beogradu.
Ja radim za račune, znaš kako je - buduċnost neizvesna, postoje planovi e sad dal će se ostvariti...
Seljak snuje - Bog odlučuje, kako za mene tako i za CIA/BND
Lebac sa 7 kora, integralac...

Gruban

Buduća legenda
Poruka
36.988

Ideš malo kod njih na obuku, ono kako se drži viskić i kako nastupaš pred masom, kako da obučeš pantole i košulju kad izlaziš.
Nekome kažu da gaće oblači ispod pantola a nekima preko sa sve čaršafom na ramena, zavisi od situacije u državi pa te uslikaju za bilbord.
E onda se vratiš, osnuješ stranku a oni ti srede da pobediś na izborima - budeš 7 dana na TV-u pred izbore fiksno.
Svi su tako radili: Slobo, Dr.Djindjić, Vučić, Mile Ronhill (saradnik sa Hrvatima tokom dešavanja)
A ovako, odeš na CIA/BND sajt klikneš na link i ne brineš za radni staž bar nećeš u magacin ili MAXI.

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
Sta bre?

Kakva drzava i gde si ti video patriote?

Kako moze neko ko proda uverenja i interese svoje porodice za 2 litre ulja i sendvic da bude patriota

A to je debela vecina u Srbiji

Ja gospodine nisam otvarao ovu temu da bi se svadjao sa Vama.
To da li je neko primoran da 2 litre ulja i 2 kile šećera konačno nabavi na pomenuti način više govori o vlasti koja je ucenila glasače da jedino tada vide pomenute artikle.

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
28.186
ako su nam pare po svaku cenu najvaznije, ispada da cemo prodati bubrege sopstvenog oca za pare.
Skroz trula filozofija. Americka................Zato i imamo slucajeva da je pilot USAF , srbin poreklom, bombardovao bolnicu u Nisu 1999............covek radi za platu, revnosno izvrsava radne obaveze, i ne pita koga treba ubiti..........makar i rodjeno dete. Najvaznije je da je poslodavac zadovoljan.

Gruban

Buduća legenda
Poruka
36.988
@Gruban

Pa lako je tebi Grubane za Youtube da se slikavaš kad si od Tite dobijo ekonomsku penziju, Švabo da pozavidi.
A za koj posao? Pisanje glupih parola za štafetu mladosti i za uključivanje semafora na stadionu JNA za 25. Maj
Puštanje muzike su ipak prepustili inteligentnijem kolegi.
Obavljao sam niz odgovornih duznosti.Kad se samo setim koliko sam strepeo da ne napravim neku gresku i tako dodjem po udar nadredjenih... Nikad mi se drzava i drustvo ne mogu oduziti.Penzije svi imaju.Nije to neka privilegija.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.488
Obavljao sam niz odgovornih duznosti.Kad se samo setim koliko sam strepeo da ne napravim neku gresku i tako dodjem po udar nadredjenih... Nikad mi se drzava i drustvo ne mogu oduziti.Penzije svi imaju.Nije to neka privilegija.

Лелејј.... Грубан је дека из јендека.

Или пандурска пензија са четреспет година?

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
Obaavljao sam niz odgovornih duznosti.Kad se samo setim koliko sam strepeo da ne napravim neku gresku i tako dodjem po udar nadredjenih... Nikad mi se drzava i drustvo ne mogu oduziti.Penzije svi imaju.Nije to neka privilegija.

Pa da, uvijek je moglo da ti se u pisanju parola omakne: "Druže Dražo naše rosno cvijeće, tebe Bosna hoće a izdajnika neće"
Dobro pa te niko nije vidio... Uf... Kad samo pomislim šta je moglo da ti se desi... Sad bi brojao zube umjesto hiljade maraka...

P.S. u monarhiji penzija je bila privilegija

Gruban

Buduća legenda
Poruka
36.988
Pa da, uvijek je moglo da ti se u pisanju parola omakne: "Druže Dražo naše rosno cvijeće, tebe Bosna hoće a izdajnika neće"
Dobro pa te niko nije vidio... Uf... Kad samo pomislim šta je moglo da ti se desi... Sad bi brojao zube umjesto hiljade maraka...

P.S. u monarhiji penzija je bila privilegija
Nije bilo samo osmisljavanje prikladnih parola nego i brojni drugi zadaci.Jednom su me u mladjim danima hteli da posalju na disciplinsku komsiju ali nije nista bilo od toga.

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
Nije bilo samo osmisljavanje prikladnih parola nego i brojni drugi zadaci.Jednom su me u mladjim danima hteli da posalju na disciplinsku komsiju ali nije nista bilo od toga.
polomi kurtzu rebra, zato ti država zahvalna danas, jel si dobio 5.000 u decembru od Vučića?

P.S. disciplinska komisija se u tvoje vreme zaobilazila uzimanjem bolovanja, nema toga danas kod privatnika.

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180

Naslov mi zvuči kao provokacija i uvreda!? Neki priglupi forumaš bi mogao da pomisli: Patriote nisu u stanju da stvore ekonomsku državu, i obrnuto, nema ekonomske države dok ima patriota u prevelikom broju!?

mouse.gif