Kakva je to najbolja plaža po vama?

Meni phuket glavna groblje plaza najopustenija .palme bacaju hlad do ulaska u vodu , negde u vodi , voda ni topla ni hladna , a za grke toplija , nije plava a nije ni zuta a nije ni blato.
Spasioci tu , nema guzve , centar blizu , betonski Park blizu , tamo hrana , masaza , seks , sladoledi , to je 20m dalje , 30m dalje Park klupe.
30m prodavnica , nudi klasicne tajland pirinac obroke mikrotalasne.
Nigde manje ne razmisljas nego na phuket groblje glavnoj plazi. Samo sto to niko ne moze da proceni dok ne vidi sam par dana.
Sveze voce sa farmi uvece na istom mestu , temperatura ista u svakom trenutku , mozes da lezis kupan na peskiru na pesku usred noci.
Nije za slikanje.

Najbolja plaža bi trebala da bude nekih 100 m od moje kuće, ali to ne postoji.
Izem ti plažu do koje treba putovati ceo dan.

A plažu u Sutomoru zovem 'jao ljudi moji''.
Kad mi je sin imao pet godina, tako s noge na nogu ''jao ljudi moji, jao ljudi moji''.
Dok ne stigne do vode popadamo od smeha.

Najlepša plaža i mesto u kojem sam do sada letovala je "Paleokastritca" na Krfu. Teško je rečima opisati lepotu,...jer te ostavi "bez teksta". Čarobno!
IMG_20220905_110525.jpg

Najbolja plaža bi trebala da bude nekih 100 m od moje kuće, ali to ne postoji.
Izem ti plažu do koje treba putovati ceo dan.

Sve zavisi iz koje perspektive gledaš. Ja imam stan koji je manje od 100 metara udaljen od plaže, reko bih jedno 50-60 metara. Na njoj se okupam jednom mesečno, inače idem da se kupam na većoj gradskoj plaži jer mi je življa, ima više ljudi, ova moja prilično prazna. Ali i na toj većoj se okupam možda još dva puta mesečno, ako i toliko. Ne sunčam se nikada osim ono da se osušim kad izadjem iz vode, malo postojim, retko i peškir ponesem.
Proveo sam više od pola života u mestima na moru ali čisto sumnjam da sam se u njemu okupao više nego li bilo ko drugi koji ne živi na moru i namenski dođe da se 2 nedelje samo kupa i sunča po ceo dan. Volim more ali više iz ugla da živim pored mora i da mi je tu, da ga gledam svakoga dana a kad već imam to onda se naravano mislim ma dobro, tu mi je, mogu da se kupam svaki dan ako hoću - ali to na kraju bude 2 puta mesečno u proseku.😅
I pošto sam na moru živeo u gradovima a ne na pustim ostrvima za mene je najbolja plaža gradska i da tu sve ima. Znači da je peskovita, sitan beli pesak, jedno minimum 30 metara u širini i minimum 2-3km u dužini, da pored ima mesta/širok trotoar za šetnju, sa velikim palmama i zelenilom koje pravi hladovinu preko dana. Da ima i mesta za rekreaciju, da može da se trči, vozi bicikla i slično. Da su preko puta nje restorani, kafići, prodavnice i uopšte ceo grad. Dali je prepuna sa ljudima mi je nebitno jer ja ionako neću da ležim na njoj nego eventualno samo da se bućnem.
Gradske plaže tog tipa ima u svim većim gradovima koje imaju plažu, eto nekako najtipičnije tog tipa koje sam video Copacabana, pa onda one na Azurnoj obali Nica ili može i Kanska....pa dalje u Španiji ih ima nekoliko, da ne nabrajam...South Beach u Majamiju recimo, Serfis Paradajz što bi rekli na Srpskom, u Australiji je isto odlična mada nema baš nešto zelenila.....
Znači pitanje je bilo najbolja, ne najlepša plaža....a inače volim i ja da odem na ostrvo, na pustu plažu sa belim peskom, tirkiznim morem, iskošenim palmama gde tišinu razbijaju talasi mora, cvrkut ptica i poneki tupi udarac kokosa koji se otkačoi odozgo....ali i tu se okupam ujutru jedno 30 min u vodi i to je to, i dalje se nikad ne sunčam.😎

Back