Quantcast
  • Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da smo spojili forume "Košarka", "Fudbal", "Tenis" i "Ostali sportovi" u novi forum "Sport" koji se nalazi u kategoriji "Život".

Kakva je politička budućnost ministarke Zorane Mihajlović?

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
53.851
Cvijetin Milivojević: Političko targetiranje unutar SNS-a je dobro vođena akcija

Da li posle skoro osam godina vladavine, napadanja opozicije, u javnost počinju da izlaze međusobni obračuni naprednjaka. Obračunavaju se upravo putem provladinih medija - potpredsednici vlade Stefanović i Mihajlović prednjače i kada je reč o napadima u provladinim tabloidima.

Printscreen

Da li je nešto trulo u Vladi Srbije i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci? Ili su neki ministri, kako bi rekao jedan od njih, pobesneli?
"Pobesneli smo što bi rekli naši ljudi, od nas koje je Vučić izabrao i dao nam državne (funkcije) mi, neki od nas nisu znali gde je levo, a sad se razumeju u sve i sad se pitaju za sve", izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Lončar dodaje da Vučić treba da preispita rad svih funkcionera i ministara, pošto su, kako kaže, neki zaboravili za koga rade.
"Trče u ambasade, trče u inostranstvo, sprovode tuđe naloge, nameštaju jedni druge", dodaje Lončar.
Ko koga namešta za javnost je tajna, međutim, pojedini predstavnici SNS-a već mesecima ne kriju čije ostavke traže.
Ovako je u novembru poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović govorio o ministarki građevine Zorani Mihajlović.
"Ja ću se stvarno lično boriti da ona ne bude više ništa u toj stranci i da više nema apsolutno nikakvu ulogu u Vladi Srbije, bar dok je Srpska napredna stranka, jer ovo... slobodno gospođo Mihajlović pređi u Savez za Srbiju", poručio je ministarki Vladimir Đukanović.
Mesec dana kasnije, govoreći o aferi Jovanjica, zalagao se za ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića.
"Kad imaš nešto tako za sobom, onda je u redu, možda si ti skroz nevin, ali brate mili, štetiš državi, podnesi ostavku pa kad se dokaže da to nije tako, nije problem znači", kazao je Đukanović.
Ta vrsta političkog targetiranja unutar Srpske napredne stranke je, kako kaže politički analitičar Cvijetin Milivojević, dobro vođena.
"Dakle, ona nije spontana, to je ono što ja tvrdim, ništa bitno u toj stranci, a boga mi ni u državi, nijedna odluka bitna se ne donosi bez znanja predsednika republike", navodi Milivojević.
To što su tražili pojedini naprednjaci, istovremeno je bio zahtev i srpskih radikala, koji važe za lojalnu opoziciju.
"Ali je sad urgentno da se smeni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović", rekao je Vojislav Šešelj.
Ubrzo, na tapetu, kod radikala, našla se ministarka Mihajlović. Nisu samo ostavku tražili, već su je i vređali u skupštinskoj sali.
"Izbaci je sa sednice, ona ne može sa ovim, transparentom, čuj ona da drži transparent radikalska laž, kučko sram te bilo", rekla je Vjerica Radeta.
Godinama u tabliodima su se uglavnom napadali neistomišljenici i opozicioni protivnici vlasti. S vremena na vreme i koalicioni partneri. Na redu su, sve češće i vodeći ljudi SNS-a, i to kao po pravilu u provladinim medijima.
Poslednja dva broja nedeljnik Ekspres bave se likom i delom Aleksandra Papića, jednog od najbližih saradnika Nebojše Stefanovića.
Inače, vlasnik Ekspresa Goran Veselinović i Stefanović imaju istog kuma - Aleksandra Vučića.
Veselinovićev Ekspres u žižu javnosti dospeo je i 2017. kada se saznalo da je upravo on, kao vlasnik nedeljnika, zabranio da se objavi intervju sa ministarkom Zoranom Mihajlović. Kako je tada izjavio - nije želeo da promoviše ministarku bez obzira na to što su u istoj stranci.
Od hapšenja ministarkinih najbližih saradnika, tabloidi se više ne ustručavaju da je stavljaju na naslovnice i promovišu, ali u negativnom kontekstu.
Znači li ovo da ima sukoba, među partijskim drugovima, prijateljima i kumovima? Zorana Mihajlović kaže da je jedino predsednik Vučić branio od poslednjih napada i da sa njim najbolje sarađuje. Stefanović, takođe poriče da je sa Vučićem u bilo kakvom sukobu.
"Aleksandar Vučić treba samo da okrene telefon i pozove me i zatraži moju ostavku i imao bi je odmah", kazao je Stefanović.
Sagovornik N1 ocenjuje da su i Stefanović i Mihajlović isuviše slabe političke figure da izađu na crtu Vučiću.
"Nema sukoba, ako su targetovani, to nije sukob, to je jednostrani pritisak ili poruka koja se šalje, oni nemaju pravo na odgovor", kaže Cvijetin Milivojević.
Milivojević kaže da Vučiću nije stran obračun u sopstvenim redovima, podseća, najpre je doprineo tome da Tomislav Nikolić više ne bude predsednik stranke, a onda mu je preuzeo i mesto predsednika države.

Cvijetin Milivojević: Političko targetiranje unutar SNS-a je dobro vođena akcija http://rs.n1info.com/Vesti/a567892/...nje-unutar-SNS-a-je-dobro-vodjena-akcija.html
 

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
55.910
ZORANA MIHAJLOVIĆ KAKVU NISTE ZNALI: Čistila sam ribu i tako zarađivala!

Foto: Aleksandar Jovanović
SLAVI 25 GODINA RADA
ZORANA MIHAJLOVIĆ KAKVU NISTE ZNALI: Čistila sam ribu i tako zarađivala!


https://www.kurir.rs/vesti/politika...iste-znali-cistila-sam-ribu-i-tako-zaradivala


Надам се да још увек чисти рибу.
 

a bre Milun

Elita
Poruka
20.663
Kakva je politička budućnost ministarke Zorane Mihajlović?

Ako ste pre mesec dana poverovali u iskrenost predsednika države Aleksandara Vučića da je ubeđen da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nema nikakve veze sa aferom u kojoj je direktor Infrastruktura Železnica Srbije Miroljub Jevtić uhapšen zbog primanja mita, i ako ste sada poverovali Mihajlović koja kaže da je apsolutno sigurna da iza napada na nju ne stoji Vučić, onda vam je sigurno jasno da se politička budućnost Mihajlovićeve u vladi i SNS ne dovodi u pitanje.
0Piše: Lidija Valtner07. februara 2020. 18.00

Kakva je politička budućnost ministarke Zorane Mihajlović? 1
Foto: FoNet/ MGSI


Međutim, ako ni u jednu od ovih izjava niste poverovali, onda shvatate koliko je nepoverenje među njima i da će „sudbina“ Mihajlovićeve zavisiti od procene trenutno najmoćnijeg čoveka i njegovog rejtinga, ali svakako i njene eventualne umešanosti u aferu nastalu posle hapšenja u njenom sektoru.
Ukoliko postoje dokazi o njenoj umešanosti, niko je neće štedeti, a uz to će i politički profitirati. Ovo su nam nezvanično rekli izvori bliski SNS i poneki od članova ove partije.
Nekako se potrefilo da se sa nedavnim hapšenjem Miodraga Poledice, državnog sekretara u ministarstvu koje vodi Mihajlović, ponovo na naslovnim stranama tabloida nađe ona, a da radikali nastave sa prizemnim napadima na nju u Skupštini.
Naši izvori kažu, da to nije slučajno i da samo jedna osoba može da utiče na pisanje tabloida ali na to ko će biti meta radikala.
Prema procenama naših sagovornika, hapšenje Poledice nije dovoljno uzdrmalo javnost, odnosno ukazalo na to da se država bori sa korupcijom i kriminalom.
Ne bi li se, pogotovo pred izbore, takvo stanje promenilo i u očima domaće ali i očima strane javnosti, potrebno je privođenje ili hapšenje „kapitalca“, smatraju članovi SNS. Kako kažu, neki „nebitni ministar“ iz redova socijalista, koalicionih partnera, ne bi privukao toliko pažnje.
Jedan od zaključaka koje su naveli izbori Danasa sa vladajuće političke scene bilo je da će politička budućnost Mihajlovićeve zavisiti od rejtinga i trendova kojima vlast teži, a čemu će nesumnjivo koristiti udar na nju, ukoliko za to postoje dokazi.
Naši sagovornici ponavljaju više puta iznete činjenice da Mihajlović nije omiljena među naprednjacima i višim stranačkim funkcionerima, jer je među njih došla sa „druge strane“ naklonjene zapadu i integracijama.
Uz to, kako navode, posle afera Krušić i Jovanjica, Mihajlović je među retkim ministrima koji iza sebe, do ovog momenta, nemaju pravih i ozbiljnih afera.
Situacije je svesna i Mihajlović, pa prema mišljenju naših izvora, odgovara i to intervjuom u Nedeljniku, u kojem je jedna od njenih poruka da može da ode i napravi svoju opciju, rekavši da ne bi bila u SNS-u da liderstvo partije preuzme Nebojša Stefanović.
Mihajlović je u intervjuu ponovila da nema nijedan razlog da pomisli da je Poledica uradio nešto protivzakonito. Ona je ocenila i da državni sekretar nije meta.
„Da se ne pravimo blesavi, meta sam ja. I to mi je jasno. Samo ne želim da moj državni sekretar bude kolateralna šteta. Kao što ni ja sutra ne želim da nekom drugom budem kolateralna šteta“, rekla je ona.
On je dodala da je ona tu i da nikuda ne ide.
„Ako sam ja bilo šta u ovom ministarstvu uradila, a nije u skladu sa zakonom, pa dajte to. Pokažite to. Izvolite, dođite, tu sam 24 sata, sedam dana u nedelji, nikud na bežim. Čekam“, kazala je ona.
Na pitanje ko onda stoji iza toga, Mihajlović je odgovorila da „prepoznaje obrise“ i dodala kako veruje da će se „vrlo brzo sve videti“. Mihajlović kaže da je sigurna da to nije Vučić.
„Apsolutno sam sigurna, pa to je jedini čovek i predsednik koji me je branio. Nas dvoje se poznajemo desetak godina i mogu slobodno da kažem da je to čovek s kojim sam najbolje sarađivala i radila. To kažem posle godina zajedničkog rada, i u opoziciji, i u Vladi. On je čovek koji me je pozvao da dođem u Srpsku naprednu stranku“, rekla je Mihajlović.
Ona je rekla da je činjenica da nekom smeta.
„Ja samo vidim rezultate i novac kao razloge. Znate kako kažu: najveći ratovi su se dešavali zbog novca i zbog žena. Ovde nije zbog žena, dakle zaključujem da je zbog novca. Ali upravo zbog toga što sam radila u energetici, znam koliko možete da smetate ljudima kada zaključujete ugovore od 500-600 miliona ili jednu milijardu evra“, istakla je Mihajlović.
Na pitanje da li smatra napade tabloida slučajnim, kaže da po tom pitanju nema dilemu.
„Dugo sam u politici i u SNS-u. I uopšte se ne zavaravam da se ovo slučajno dešava. Ali s druge strane sve vreme trpim napade i radikala i tabloida. Meni su saradnici odštampali stotinu naslovnih strana tabloida sa kojima živim praktično od 2015.. Da ne bude zabune, svi ti tabloidni napadi se po pravilu dešavaju pred izbore. Čim krene kampanja, ja sam špijun, lopov, vođa hobotnice ili sam ukrala 300 miliona sa američkim ambasadorom. Setite se da sam 2015. sa nacionalnih TV frekvencija bila proglašena za organizatora državnog udara protiv Vučića koji je tada bio premijer. Ta priča je išla iz sata u sat“, navela je Mihajlović.
Govoreći o stranci kojoj pripada, Mihajlović je istakla da u SNS ima „mnogo više sjajnih ljudi nego onih koji su se narušavali ugled“.
„Ali u SNS će sigurno doći do određenih promena, što je predsednik Vučić i najavio. Reforme su potrebne stranci“, smatra Mihajlović.
Ona misli da Vučić, iako je najavio, neće napustiti SNS jer „on jeste SNS“.
Mihajlović je rekla da se ne plaši radikala.
„Ja se njih ne plašim i to ih najviše nervira. Govorim da je njihov predsednik džuboks koji peva onoliko koliko u njega novčića ubacite. Današnja Srbija nije Srpska radikalna stranka“, rekla je ona.

Kakva je politička budućnost ministarke Zorane Mihajlović? - Politika - Dnevni list Danas
https://www.danas.rs/politika/kakva-je-politicka-buducnost-ministarke-zorane-mihajlovic/

Nju čuva NATO šesta flota što bi rekao Lazanski. Hoće li radikalno krilo SNS uspeti da je izbaci iz vlade? Biće to teška borba. 🤣

e bas sam hteo to da Kazem...............Ona je Pentagonov sluzbenik i ima opasnot da nas opet bombarduju ako pokusamo da je opozovemo sa funkcije. Ona je tu namestena da provuce americke interese i za to je debelo placena..........izmedju ostalog i sa ogrlicom od 10 000 evra............
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.