Kakva je ovo nova moda pisanja i koriscenja u razgovoru btw,wtf?

Tema je na mestu. To sto je nesto novo ili moderno ne znaci da ima kvalitet. Ti termini k*urcu ne valjaju i kancer su koji je zahvatio nas jezik.

Nebitno imaju li kvalitet,nijedno vrijeme se nece prilagoditi nikom sem sebi,to vrijeme staro se vise nikada nece vratiti,ljudi koji na vrijeme uhvate voz bice pobjednici vremena novog.Na Zapadu imas starce koji voze elektricni trotinet, izgledaju kao momci,lap top svugdje nose,znaju da ti rade sve na komp kao klinci od 15

Baka Prase generacija je malo dijete kakvi su ovi klinci novi,cudo su

Nije to raspravka,vrijeme ce pocet da se raspravlja sa ljudima kada budi tehnoloski demode,jer znanja tehnoloska kojima raspolaze nova generacija su velika,sad na vrijeme uhvati voz Modernosti ovo je savjet za sve ljude 40,50,60,70 +
Hmmm,ovako nemam nameru da hvatam taj vas voz,niti da mi ti soliš pamet kako cu komunicirati meni I ovako nista ne fali....Takodje nemam 40 +,nego manje I veruj mi modernija sam od vas duhom I svojom energijom.

Nebitno imaju li kvalitet,nijedno vrijeme se nece prilagoditi nikom sem sebi,to vrijeme staro se vise nikada nece vratiti,ljudi koji na vrijeme uhvate voz bice pobjednici vremena novog.Na Zapadu imas starce koji voze elektricni trotinet, izgledaju kao momci,lap top svugdje nose,znaju da ti rade sve na komp kao klinci od 15

Baka Prase generacija je malo dijete kakvi su ovi klinci novi,cudo su

Nema veze, nije to ovde ni tema. Nije ona napisala da mladi danas nisu dovoljno dobri, vec je vrlo precizno i suzeno na odredjene izraze, skracenice, iz engleskog jezika, koji su usli u svakodnevnu upotrebu u srpskom, a realno skrnave srpski jezik i ceo nacin komunikacije. Takodje, ustanovljeno je da govor i reci uticu cak i na DNK, te se unistenjem pravilnog srpskog jezika utice i na promenu genetike celog naroda.

Hmmm,ovako nemam nameru da hvatam taj vas voz,niti da mi ti soliš pamet kako cu komunicirati meni I ovako nista ne fali....Takodje nemam 40 +,nego manje I veruj mi modernija sam od vas duhom I svojom energijom.

Imam ja 30 plus pa sam moderniji i od onih sa 15 ,nije to pitanje mode nego ces biti kao Srednji Vijek prevazidjena,nije to pitanje intelekta i duhovnosti vec logike vremena koja trazi funcionalnost,osjecas se ruzno vec za deceniju koliko si van svega,a ljudi tvoje generacije ce biti sve toksicniji i sujetniji zbog ubjedjenja sujetnog nove generacije su kic i sund a mi bili vau,tako su razmisljale i generacije 1930 ih,1940 ih doveli djecu i gradove za citav zivot nisu gradski sleng naucili,nebitno sta oni misle o njemu,ja licno ne volim tehnoloski svijet al sam ga svakako izucio dobro i pored toga racionalan,sam znam da ce me vrijeme pojest ako ne pratim generaciju na kojoj svijet ostaje

Imam ja 30 plus pa sam moderniji i od onih sa 15 ,nije to pitanje mode nego ces biti kao Srednji Vijek prevazidjena,nije to pitanje intelekta i duhovnosti vec logike vremena koja trazi funcionalnost,osjecas se ruzno vec za deceniju koliko si van svega,a ljudi tvoje generacije ce biti sve toksicniji i sujetniji zbog ubjedjenja sujetnog nove generacije su kic i sund a mi bili vau,tako su razmisljale i generacije 1930 ih,1940 ih doveli djecu i gradove za citav zivot nisu gradski sleng naucili,nebitno sta oni misle o njemu,ja licno ne volim tehnoloski svijet al sam ga svakako izucio dobro i pored toga racionalan,sam znam da ce me vrijeme pojest ako ne pratim generaciju na kojoj svijet ostaje
Ok,izvinjavam ja volim da sam staromodna teta.....

Gde su nestale stare dobre komunikacije,bez koriscenja ovakih reči I čemu sve ovo.Mozda sam staromodna ali evo pojasnite mi 🥰
Rekao bih da zavisi od toga u kom pisanom/trks sistemu je neko odrastao?
Tipa mlađe generacije pre odu na net i strane sajtove, dosta sadržaja online i kod nas je na engleskom te krenu da koriste pozajmljenice, a kada su lenji učestalije krenu da koriste skraćenice tipa:
wtf, omg, dafak, lol, lmao i slično.
Nešto slično kao sa Isuse! i ajme u Hrvatskoj, ušlo je u žargon i to je to.
Pre par godina je bila fora da drugare zoveš geri ili gari zbog serije sunđer bob, tako da su to sve valjda internet trendovi

Rekao bih da zavisi od toga u kom pisanom/trks sistemu je neko odrastao?
Tipa mlađe generacije pre odu na net i strane sajtove, dosta sadržaja online i kod nas je na engleskom te krenu da koriste pozajmljenice, a kada su lenji učestalije krenu da koriste skraćenice tipa:
wtf, omg, dafak, lol, lmao i slično.
Nešto slično kao sa Isuse! i ajme u Hrvatskoj, ušlo je u žargon i to je to.
Pre par godina je bila fora da drugare zoveš geri ili gari zbog serije sunđer bob, tako da su to sve valjda internet trendovi
mozes drugare zvati i na telefon

mozes drugare zvati i na telefon

Vec se planiraju napraviti pametne bubice,koje ce biti zamjena za lap top,mobilni tu ce biti i Al Intelignecija i sve,tipa ides ulicom dok setas pitas ga sve,moci ces da ih povezes digitalno sa npr robotima u kuci koji ti obavljaju sve po kuci dok si odsutan das im tajming kada i sta da ti srede u kuci itd,tu ces znati i pritisak koliki imas preko tih bubica i secer,sve ce biti tu a Ameri planiraju i naocare pametne sa naprave ,ides ulicom samo kazes pusti mi pjesmu tu i tu,gdje je ta i ta adresa robot ti prica preko bubice daje ti smjer gdje god da si,nema kucanja nema prstiju

To ce mobilni da posalje u Istoriju,radi se na tome

Vec se planiraju napraviti pametne bubice,koje ce biti zamjena za lap top,mobilni tu ce biti i Al Intelignecija i sve,tipa ides ulicom dok setas pitas ga sve,moci ces da ih povezes digitalno sa npr robotima u kuci koji ti obavljaju sve po kuci dok si odsutan das im tajming kada i sta da ti srede u kuci itd,tu ces znati i pritisak koliki imas preko tih bubica i secer,sve ce biti tu a Ameri planiraju i naocare pametne sa naprave

To ce mobilni da posalje u Istoriju,radi se na tome
kad to i ako bude
ja cu da nabavim pametni stap i da odem da sa njime cuvam ovce u planinu
a vi smartujte <3

Gde su nestale stare dobre komunikacije,bez koriscenja ovakih reči I čemu sve ovo.Mozda sam staromodna ali evo pojasnite mi 🥰
Ja tako pisem,ali ne skracemice,vec greske,kada zena legne da spava,a ja kucam u mraku.Znaci greska,nije namera.Ima nekada mi se desi da pritisnem neko dugme isto u mraku i jos nisam prokuzio koje.Ja pisem jedno,a ono izlazi neki nenormalni tekst,koji ne lici nimalo na ono sta sam otkucao.Nisam imao tih problema.Sada mi je A4Tech tastatura,a imao sam ih i ranije,ali se nije desavalo.

Back