Propki
Iskusan
- Poruka
- 5.562
Kakva je nasa unutrasnja politika?Obrazlozite svoje misljenje.
Ja pitam za celokupnu vrednost unutrasnje politike sada.Znas ono: ovo valja evo +,ovo treba da se promeni,evo -,i ovo valja,evo +.........rezultat: 2x+,1x- i cega ima vise?Znaci dobra je...........Pitanje je neprecizno!
U sistemu mnogo toga treba promeniti iz korena.Ako mozete pogledajte moje poruke i poruke drugih pa cete videti kakva nam je unutrasnja politika.
Demokratija unistava zemlje.Potrebno je vratiti se prosvecenom socijalizmuJedini spas za Srbiju je Ruska pomoc u prevazilazenju fasizacije i satanizacije Srba, kao i povratak pravim vrednostima. Ovaj neoliberalni cionisticki kapitalizam koji se sprovodi u Srbiji ce nam unistiti narod
Rusija, Kina i indija imaju sistem koji se razlikuje od zapadnog, neku formu drzavnog kapitalizma sa socijalnim primesama, i zato ce oni izrasti u svetske velesile za razliku od zapada, koji po meni nema perspektivu u ovakvoj formi, EU ce se raspasti jer bogatije clanice nece vise da vuku i finansiraju one slabije razvijeneDemokratija unistava zemlje.Potrebno je vratiti se prosvecenom socijalizmu
Ipak,mislim da je pametnije vratiti se prosvecenom socijalizmu.Nijedan sistem nije dovoljno dobar,najbolji od svih je socijalizam(jeste najbolji medju najgorima,posto ne postoji dovoljno dobar)Rusija, Kina i indija imaju sistem koji se razlikuje od zapadnog, neku formu drzavnog kapitalizma sa socijalnim primesama, i zato ce oni izrasti u svetske velesile za razliku od zapada, koji po meni nema perspektivu u ovakvoj formi, EU ce se raspasti jer bogatije clanice nece vise da vuku i finansiraju one slabije razvijene
Неће их ни финансирати,узеће од њих шта могу и ли ће их колонизовати.EU ce se raspasti jer bogatije clanice nece vise da vuku i finansiraju one slabije razvijene
Problem je u tome sto je kod nas socijalizam presao u nakaradno samoupravljanje, pomesano sa ustasko vatikanskom klikom oko tita, tako da Srbi prakticno nisu ni okusili pravi socijalizam, nego neku vrstu anestezije, dok im iza ledja zatiru delove nacije u makedoniji, na kosovu, bosni, hrvatskoj....Ipak,mislim da je pametnije vratiti se prosvecenom socijalizmu.Nijedan sistem nije dovoljno dobar,najbolji od svih je socijalizam(jeste najbolji medju najgorima,posto ne postoji dovoljno dobar)
Sasvim logicno,to i ja pricam.
Socijalisticka drustva se nisu pokazala kao uspesna u ekonomiji a imala su i niz drugih slabosti.Jedino je socijaldemokratski model imao dosta dobre rezultate,ali i on sada dozivljava krizu,pre svega u oblasti privrede.Demokratija unistava zemlje.Potrebno je vratiti se prosvecenom socijalizmu
Kineski sistem je trenutno najbolje resenje za krizu, prvenstveno zbog toga sto imaju nenormalno jeftinu radnu snagu, i sto kod njih ljudi nisu sebicni egoisti kako nas uci zapad, nego vaspitani da pomazu porodici i drugima.Socijalisticka drustva se nisu pokazala kao uspesna u ekonomiji a imala su i niz drugih slabosti.Jedino je socijaldemokratski model imao dosta dobre rezultate,ali i on sada dozivljava krizu,pre svega u oblasti privrede.
U Novoj civilizaciji u centru moraju biti gradjani,vlasnici kapitala i trudbenici.Sto vise smanjiti uticaj politicara,cinovnika,tehnokrata(ne pravih strucnjaka),raznih parazita i kriminalaca svih vrsta.
No,to je jedan potpuno novi drustvenoekonomski sistem o kome svetska levica i demokrate nemaju pojma.Nije jednostavno bas ni da se izgradi,jer ne odgovara privilegovanim slojevima drustva u svim drzavama sadasnjeg sveta.
Nasa unutrasnja politika se zasniva na cesanju...
Da li bi radnici u Evropi radili za kineske plate?Kineski sistem je trenutno najbolje resenje za krizu, prvenstveno zbog toga sto imaju nenormalno jeftinu radnu snagu, i sto kod njih ljudi nisu sebicni egoisti kako nas uci zapad, nego vaspitani da pomazu porodici i drugima.