Каква је будућност Демократске странке ако изгуби власт?

Poruka
19.903
Не бринем за њих, далеко било(:lol:), него ме интересује шта мислите каква је будућност странке у случају да изгубе власт на следећим изборима?
Све су прилике да ће они јако тешко поново формирати Владу. Опада им подршка, константно. Упрљани су, провљени, истрошени, максимално компромитовани... презасићене масне киселине.

Моје мишљење је да ће они као опозициона странка потпуно пропасти, ако СНС формира власт. То је врло реална опција.
Ако СНС дође на власт, они ће преузети еуропску штафету и ДС ће изгубити тапију на приче о ЕУ коју држи дужи низ година. Поред тога, ако знамо да је ДС партија састављена искључиво из интереса, расуће им се чланство преласком у СНС ради задржавања бенефиција и послова које су већ стекли у претходним годинама.
У том случају, ја мислим да ће они пасти на неких 10%, мање-више.

Штза ви кажете?

Ako uzme Šolja vlast , onda će svi duvati u istu tikvu kao i do sada , pa će se ovi sadašnji verovatno vratiti na vlast u nekom obliku za koju godinu na narednim izborima . Videli smo uostalom DS je već izgubio vlast 2003. i imao je jako nizak rejting , pa nikom ništa , kada bi došla na vlast neka nova snaga koja bi se obračunala odlučno sa celokupnom bandom to bi bila druga priča, ali se to ne nadzire .

Ako uzme Šolja vlast , onda će svi duvati u istu tikvu kao i do sada , pa će se ovi sadašnji verovatno vratiti na vlast u nekom obliku za koju godinu na narednim izborima . Videli smo uostalom DS je već izgubio vlast 2003. i imao je jako nizak rejting , pa nikom ništa , kada bi došla na vlast neka nova snaga koja bi se obračunala odlučno sa celokupnom bandom to bi bila druga priča, ali se to ne nadzire .

То може само Шешељ, свиђало се то некоме или не. Он има ону ствар да то одради, јер није дужан никоме.

Svaka stranka gubi popularnost dok je na vlasti. U opoziciji je znatno komotnije i povremeno je dobro biti u opoziciji. DS mora smeniti rukovodstvo da bi krenula napred a jedno 2 mandata u opoziciji će je potpuno revitalizovati. Nadam se da će i malo izmeniti programska načela i otresti se članova koji su tu iz interesa. Nek im je sa srećom...:bye:

ДС је странка клептократије до сржи и проблем је других странака да спрече продор жутих пацова у своје структуре када ДС изгуби изборе, премда се и о тим другим има што шта рећи.
Странке мањина своје жеље могу остваривати само сарадњом са позицијом, тако да жутаје збогом...:bye:

Vrhunac im je bio na prethodnim izborima gde su imali 25-30 odsto glasova u okviru koaliciije.
Inace popularnost su crpili iz evrodemagoske price, realno oni veze nemaju sa socijaldemokratijom i levicarskim idejama.
U narednom periodu imace ozbiljan odliv glasova, deo ce ici ka LDP-u deo ka SPS-u.
Osurice ce ih SNS dobro i to sto mi je posebno drago, u najurbanijim sredinama, Zemun i Vozdovac su samo pocetak. :per:

То може само Шешељ, свиђало се то некоме или не. Он има ону ствар да то одради, јер није дужан никоме.

Varaš se sinak, al' nema veze to je tvoja stvar..
I otkud ti znaš da Šeki ne duguje nikom ništa??
I još nešto, možda on i ima tu stvar, tu stvar imaju i ovi na vlasti a i ovi koji se muvaju oko nje( misliš da je u tome stvar?), a svi zajedno nemaju mozga, ič!

Не бринем за њих, далеко било(:lol:), него ме интересује шта мислите каква је будућност странке у случају да изгубе власт на следећим изборима?
Све су прилике да ће они јако тешко поново формирати Владу. Опада им подршка, константно. Упрљани су, провљени, истрошени, максимално компромитовани... презасићене масне киселине.

Моје мишљење је да ће они као опозициона странка потпуно пропасти, ако СНС формира власт. То је врло реална опција.
Ако СНС дође на власт, они ће преузети еуропску штафету и ДС ће изгубити тапију на приче о ЕУ коју држи дужи низ година. Поред тога, ако знамо да је ДС партија састављена искључиво из интереса, расуће им се чланство преласком у СНС ради задржавања бенефиција и послова које су већ стекли у претходним годинама.
У том случају, ја мислим да ће они пасти на неких 10%, мање-више.

Штза ви кажете?

Vidi optimiste, pa opste je poznato da Srbi imaju pamcenje prosecnog pileta od 4 dana starosti...

Back