Како знати у ком месту вода са чесме може да се пије на северу Србије?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Legenda
VIP
Poruka
53.847
Постоји ли неки начин да се зна где је вода са чесме питка а где није и како уопште то ви знате јер север је огроман а нису сва места баш насељена нити је свуда могућа комуникација?

Poslednja izmena:
Кад би човек имао све могуће аналајзере,
и знао шта је све у ваздуху, води, земљи, храни ...

Ја то превазилазим сећањем на оне који једу из канти за смеће.
Живи су !

Хоћу да кажем, не избегавати по сваку цену затрованост околине,
већ дизати свој имунитет управо коришћењем отрова !

Постоји ли неки начин да се зна где је вода са чесме питка а где није и како уопште то ви знате јер север је огроман а нису сва места баш насељена нити је свуда могућа комуникација?
Po mom misljenju i saznanju nigde nije preporucljivo piti vodu sa cesme, postala je bukvalno tehnicka nazalost narod je i dalje pije.
Ispod Labudnjace koja se nalazi kod Bodana i Vajske nalazi se najvece jezero pitke vode.
Na njenom mestu je trebalo sazidati fabriku vode koja bi snabdevala celu Backu, a po mogucnosti cevi su trebale biti preko Tise razvucene i u Banat.
Projekat je planiran pre 90-tih godina, ali zbog ondasnjeg stanja u drzavi nikada nije realizovan.
Na njenom mestu se nalazi istoimeno poljoprivredno dobro koje je preuzela MK group, cija moderna obrada zemlje blago receno tu nije pozeljna.
Cigani iz Vajske se bave otkupom sekundarne sirovine, postoje dani kada se ne moze disati od isparenja kiseline koju su prosuli u kanale za odvodnjavanje, jos opasnije je prosipanje piralenskog i silikonskog ulja. Kako sam cuo zabranili su im, pitanje je u kojoj se meri pridrzavaju, posto je prosipanje neprimetno.
Na zalost to je nasa stvarnost.

Uzmeš uzorak pa pošalješ na analizu.
Posetio sam u Srbiji u banju, covek iz Beograda koji tu poseduje vikendicu mi je napomenuo da ne pijem vodu sa izvora koja poseduje odredena svojstva i vazi za cistu i zdravu.
Nosio je uzorak na analizu u njemu su pronadene bakterije koje poticu iz fekalije.
Ne takvim mestima se ne grade vikendice.

Back