Kako znati da ste na pravom putu?

Mnogi od nas su vjernici, ali kako zaista znati da li smo na pravom putu? Sta su pokazatelji? Da li je bitno koja je religija u pitanju ili je najvaznije biti dobra osoba?
Ovo drugo naravno. Treba krenuti od dela. S tim što, ako nađeš pravu religiju biće ti mogo lakše da izađeš na pravi put, tj da živiš moralnije i pobožnije.
Imaš dve mogućnosti, da prihvatiš politeističke (mnogobožačke) religije, ili monoteističke religije - verovanje u jednog Boga. To je temelj od kog sve kreće.
Ako te zanima pravi put onda treba da postavljaš pitanja. Pravi put se lako pronalazi, samo treba prevazići sopstveni ego, biti spreman da srušiš sve stvorene snove, da prihvatiš istinu onakvu kakva jeste, ne da je prilagođavaš.
Dakle, sve se svodi na postavljanje pitanja...šta nam nije jasno da pitamo, da istražimo...u današnjem vremnu sve nam je na dohvat ruke i gotovo sve možemo proveriti...veoma mali deo treba prihvatiti poverenjem.

Ako sledis kompas, kartu na tom putu. A to je Sveto pismo onda znas put.
Sam Isus je tako cinio kao covek.
On nam je najveci primer u tome.
Isus sam kaze ja sam put i istina.
Ja sam vrata na tom putu.
Sveto pismo nam govori kako je on ziveo i ucio.

Mnogi koji kazu da slede Sveto pismo, Bozji kompas za nas ljude ipak to ne cine.

Kompas mora sam da ti kaze gde je put ne ti da dodajes svoje.
Da ali ja ipak mislim.
Da, ali ja idem ipak drugim putem.
Da, ali ovamo mi se vise svidja, ovimputem.
Da, ali drugim putem su islis vi moji pa cu i ja.
Da, kompas pokazuje u tom pravcu ali sta ako kompas zeli da nam kaze da idemo suprotno da bi zavarao protivnike?
Nama nasa crkva, zajednica, svetsnik, propovednik, govori gde pokazuje kompas.
Ja u svoja osecanja imam vise poverenja nego u kompas.
Sta ako kompas ne pokazuje paavi put?
Strane sveta ne postoje.
Ljudi su izmisleli strane sveta da bi manipulisali ljudima.
Ja u kompas ne verujem.
Ne postoji neko koje stvorio kompas zato neverujem u kompas.
Kompas su ljudi napravili..
Ali to sto vam kompas pokazuje to nije stvarnost, to je samo prividjenje.
Nama netreba kompas, mi stojimo na vrh kule strazare i odozgo vidimo bolje gde je put i tako upucujemo nase ljude na pravi put i odlucujemo gde ce kompas da pokazuje.
Mi imamo drugi kompas.
Mi uvek idemo pravim putem.
A mi imamo kompas pored kompasa, i taj kompas nam govori gde vas kompas treba da pokazuje.

images

Mnogi od nas su vjernici, ali kako zaista znati da li smo na pravom putu? Sta su pokazatelji? Da li je bitno koja je religija u pitanju ili je najvaznije biti dobra osoba?
Na pravom putu si ako put kojim ideš vodi do željenog odredišta. A takvim putem hode i dobri i loši ljudi.
Problem je u ... turističkim agencijama koje ti uzmu pare za raj, a ti onda uzalud čekaš autobus na peronu. :mrgreen:

A sta ako autobus ipak dodje a ti si na burek? Mesto da uzmes burek u ruke i da cekas.
Problem je da turistička agencija tvrdi da ne smeš sa burekom u autobus. :lol:

Možda je bolje da se vratimo na komunikaciju bez velikih aluzija jer su se intelektualci bez škole već pogubili u ovom razgovoru, vidim. :mrgreen:
Daklem, veći broj agencija nudi to isto odredište. I sad, mada je odredište isto, prospekti su im različiti. I svi tvrde da samo njihov autobus vodi na odredište.
Međutim, odredište, ako postoji, starije je od agencija i nekako je logično da su i drugi ranije stizali na to odredište, pre nego što su izmišljeni autobusi i pre nego što su uopšte turističke agencije osnovane.

Daklem, možeš da uzmeš burek, pa polako pešice ili stopom. Pa ako odredište postoji, stići ćeš tamo, a ako ne, bar si imao interesantno putovanje. :)

Ovo drugo naravno. Treba krenuti od dela. S tim što, ako nađeš pravu religiju biće ti mogo lakše da izađeš na pravi put, tj da živiš moralnije i pobožnije.
Imaš dve mogućnosti, da prihvatiš politeističke (mnogobožačke) religije, ili monoteističke religije - verovanje u jednog Boga. To je temelj od kog sve kreće.
Ako te zanima pravi put onda treba da postavljaš pitanja. Pravi put se lako pronalazi, samo treba prevazići sopstveni ego, biti spreman da srušiš sve stvorene snove, da prihvatiš istinu onakvu kakva jeste, ne da je prilagođavaš.
Dakle, sve se svodi na postavljanje pitanja...šta nam nije jasno da pitamo, da istražimo...u današnjem vremnu sve nam je na dohvat ruke i gotovo sve možemo proveriti...veoma mali deo treba prihvatiti poverenjem.
da...
Prava religija se prepoznaje po njenim plodovima, delima...

Takodje Biblija je svima dostupna...

A ko je na pravom putu jednostavno to zna...

Poslednja izmena:

Možda je bolje da se vratimo na komunikaciju bez velikih aluzija jer su se intelektualci bez škole već pogubili u ovom razgovoru, vidim. :mrgreen:
Daklem, veći broj agencija nudi to isto odredište. I sad, mada je odredište isto, prospekti su im različiti. I svi tvrde da samo njihov autobus vodi na odredište.
Međutim, odredište, ako postoji, starije je od agencija i nekako je logično da su i drugi ranije stizali na to odredište, pre nego što su izmišljeni autobusi i pre nego što su uopšte turističke agencije osnovane.

Daklem, možeš da uzmeš burek, pa polako pešice ili stopom. Pa ako odredište postoji, stići ćeš tamo, a ako ne, bar si imao interesantno putovanje. :)

благо оном ко не разуме... увек је у праву...

A korist od cekanja,ima samo turisticka agencija,jer proizvoda nema,dakle nisu potrebne sirovine,vec samo cista magla!

Back